Pätkismuffinsit

Teininä leivoin suklaamuffinseja kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Resepti oli aina sama, lopputulos aina eri. Leivonta oli nimittäin sellaista luovaa, aika kokeilevaa tekemistä. Joskus puuttuivat kananmunat, mutta ei se haitannut. Sitten kokeiltiin mitä tapahtuu, jos kananmunat jättää pois. Myös jauhojen poisjättämistä testasimme, samoin sokerin. Ja leivinjauheen. Kaakaojauheesta emme tainneet luopua, eihän ne olisi mitään suklaamuffinseja muuten olleet. Leivoimme aina yhdessä ystävän kanssa, ja usein saimme syödä muffinsit ihan keskenämme – kukaan muu ei niitä halunnut.

Nämä pätkismuffinsit ovat toista maata. Muffinsit ovat meheviä, sillä pätkistä on taikinassa levyllinen. Paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, etteivät muffinsit kuivu uunissa. Ne on parempi jättää hieman mutakakkumaisen tahmeiksi.

Tein reseptin siskonpojalleni kokoamaani kuva- ja reseptikirjaan. Kesän rippilapsi on pätkiksen ystävä, vaikka muuten onkin enemmän suolaisen ystävä. Kuulostaa muuten tutulta, ihan kuin olisimme sukua.

Resepti

Pätkismuffinsit

9–12 kpl

2 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

99 g ( 1 levy) Pätkis-suklaata rouhittuna

2 kananmunaa

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia

100 g voita sulatettuna.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhojen joukkoon tumma kaakaojauhe, leivinjauhe, suola sekä rouhittu suklaa. Sulata voi. Sekoita voin joukkoon maustamaton jogurtti sekä kananmunat. Yhdistä seos jauho-sukaaseokseen ja sekoita.

Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia. 

Katso myös nämä reseptit:

One Comment

  1. Moi! Onko totta, että näihin ei tule sokeria lainkaan? Tein näitä, ja ei kyllä oikein onnistunut mitenkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.