Omenahillo uunissa
Uuniomenahillo tekeytyy uunin lämmössä itsekseen. Voiko hillon valmistus olla näin helppoa?

Laita kaikki ainekset uunivuokaan, unohda hillon vahtaaminen tunniksi, jopa puoleksitoista, ja palaa keittiöön purkittamaan makea herkku. Koskaan ei hillonteko ole ollut näin helppoa!
Pari välivaihetta voi edellä mainittuun listaan lisätä, jos muistaa. Uunituksen aikana herkkua voi hämmentää kerran tai pari. Ja ennen purkitusta hillosta voi tehdä tasaista joko teho- tai sauvasekoittimella. Uuniomenahillon maku on tavalliseen, keitettyyn omenahilloon verrattuna intensiivisempi ja maukkaampi, hieman toffeinenkin. Niin hyvä, että keitettyyn omenahilloon ei tarvitse enää palata.
Omenahillo ei vaadi omenoiden kuorimista vaan kotimaiset omenat kannattaa laittaa uuniin kuorineen. Vain siemenkota napataan pois. Helppoa ja hyvää!
Omenanystävän kannattaa katsoa myös nämä reseptit:
- Mehevä neljän kerroksen omenapiirakka
- 3 parasta tapaa säilöä omenat
- Omena-inkivääriolut
- Omenamehu rommilla – vaihtoehto glögille

Omenahillo uunissa
Raaka-aineet
- 2 osaa omenoita
- 1 osa hillosokeria
- kanelitanko tai pari
- hieman muskottipähkinää (voi jättää pois)
- sitruunamehua
Tee näin
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Lohko puhtaat omenat neljään tai kuuteen osaan, poista siemenkodat.
- Laita omenat ja sokeri uunivuokaan, sekoita ja mausta haluamallasi tavalla. Vasta raastettu muskottipähkinä ja kaneli ovat tuovat hilloon upeita sävyjä. Sitruunamehua voi lisätä valmiiseenkin hilloon, jolloin hapon säätäminen on helpompaa.
- Laita vuoka noin 150 asteiseen uuniin ja anna muhia 1–1 1/2 tuntia. Välillä hilloa voi sekoitella. Neste saa muuttua jopa siirappimaiseksi.
- Poista kanelitangot, ja jos haluat, kaada valmis hillo tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan ja aja hillo tasaiseksi.
- Mausta tarvittaessa sitruunamehulla. Purkita puhtaisiin ja kuumiin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkit!
Kokeile myös muita säilöntäsuosikkejani: