• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Säilöntä

Omenahillo uunissa

Uuniomenahillo tekeytyy uunin lämmössä itsekseen. Voiko hillon valmistus olla näin helppoa?

uuniomenahillo

Laita kaikki ainekset uunivuokaan, unohda hillon vahtaaminen tunniksi, jopa puoleksitoista, ja palaa keittiöön purkittamaan makea herkku. Koskaan ei hillonteko ole ollut näin helppoa!

Pari välivaihetta voi edellä mainittuun listaan lisätä, jos muistaa. Uunituksen aikana herkkua voi hämmentää kerran tai pari. Ja ennen purkitusta hillosta voi tehdä tasaista joko teho- tai sauvasekoittimella. Uuniomenahillon maku on tavalliseen, keitettyyn omenahilloon verrattuna intensiivisempi ja maukkaampi, hieman toffeinenkin. Niin hyvä, että keitettyyn omenahilloon ei tarvitse enää palata.

Omenahillo ei vaadi omenoiden kuorimista vaan kotimaiset omenat kannattaa laittaa uuniin kuorineen. Vain siemenkota napataan pois. Helppoa ja hyvää!

Omenanystävän kannattaa katsoa myös nämä reseptit:

  • Mehevä neljän kerroksen omenapiirakka
  • 3 parasta tapaa säilöä omenat
  • Omena-inkivääriolut
  • Omenamehu rommilla – vaihtoehto glögille

Omenahillo uunissa

Maailman helpoin omenahillo on myös maailman paras omenahillo
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys1 hr 30 mins
Valmistusaika1 hr 50 mins

Raaka-aineet

  • 2 osaa omenoita
  • 1 osa hillosokeria
  • kanelitanko tai pari
  • hieman muskottipähkinää (voi jättää pois)
  • sitruunamehua

Tee näin

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Lohko puhtaat omenat neljään tai kuuteen osaan, poista siemenkodat.
  • Laita omenat ja sokeri uunivuokaan, sekoita ja mausta haluamallasi tavalla. Vasta raastettu muskottipähkinä ja kaneli ovat tuovat hilloon upeita sävyjä. Sitruunamehua voi lisätä valmiiseenkin hilloon, jolloin hapon säätäminen on helpompaa.
  • Laita vuoka noin 150 asteiseen uuniin ja anna muhia 1–1 1/2 tuntia. Välillä hilloa voi sekoitella. Neste saa muuttua jopa siirappimaiseksi.
  • Poista kanelitangot, ja jos haluat, kaada valmis hillo tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan ja aja hillo tasaiseksi.
  • Mausta tarvittaessa sitruunamehulla. Purkita puhtaisiin ja kuumiin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkit!

HUOM! Sokerin määrää voi säätää toivotun makeuden ja säilöntätavan mukaan: pakastettavaan hilloon ei tarvita niin paljoa sokeria kuin jääkaapissa säilytettävään. Yllä oleva määrä on varma tapaus, hillo säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä lasipurkissa noin vuoden.

Kokeile myös muita säilöntäsuosikkejani:

  • Lakkahillo
  • Helppo paholaisen hillo uunissa
  • Tähtianiksella aateloitu mustaherukkahillo
  • Pihlajanmarjahyytelö 
  • Maustekurkut – helppo säilöntäklassikko
  • Raparperi seljankukkahillo

Seuraathan Kokit ja potit -ruokablogia jo Pinterestissä!


45 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Ruusukaali-avokadosalaatti rapealla kinkulla ja parmesaanilla
Next Post: BBQ-kastike mangosta ja tomaatista »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    7.9.2016 at 20:21

    Onpas erikoista! Harmi, ettei hillo tullut ohjeen mukaan valmiiksi 🙁 Auttaisikohan kannen poistaminen tai lämpötilan nostaminen ihan hitusella?

    Minä teen uuniomenahillon aina isossa "lasagnevuoassa" ilman kantta ja hillo tulee valmiiksi noin tunnissa, puolessatoista tunnissa siitä tulee jo marmeladimaista.

    Reply
  2. Riitta says

    6.9.2016 at 14:09

    Hyvä ohje! En saanut 1,5 h vielä omenia pehmeiksi. Nyt ollut 3h uunissa 5 litran kattilassa ja ansi päällä. Onko muilla onnistunut 1,5 tunnissa?

    Reply
  3. Anonyymi says

    4.9.2016 at 05:54

    Purkit ja kannet pesen normaalisti käsin. Kuuman hillon laitan purkkiin ja hillopurkki noin puoleksi tunniksi kansi alaspäin. Pystyyn nostamisen jälkeen ei mee kauaa kun kuuluu napsahdus kannesta eli imasee ilmatiiviiksi. Säilyy hyvin kellarissa "vuosia" ellet satu syömään sitä

    Reply
  4. Hannele says

    27.9.2015 at 09:17

    Kiitos kommentistasi, Lisbeth! Uuniomenahillo on meillä tämän päivän kokkauslistalla:)

    Reply
  5. Lisbeth says

    27.9.2015 at 07:23

    Kiitos upeasta ja helposta ohjeesta

    Reply
  6. Hannele says

    15.10.2014 at 14:41

    Loistohomma, että resepti toimii! Kiitos itsellesi, että tulit kertomaan mielipiteesi 🙂

    Päärynähillo uunissa kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! Päärynän kanssa sopii minun mielestä hyvin kaneli & inkivääri ja mustapippuri & vanilja (mustapippurin kanssa tietty täytyy olla maltillinen). Ja hunajalla voisi korvata pienen osan sokerista, se sopii päärynän kanssa minusta tosi hyvin.

    Reply
  7. Anonyymi says

    15.10.2014 at 12:12

    Toinen satsi onnistunutta uuniomppuhilloa purkitettuna. Helposti onnistui täydelliseltä hilloamis amatööriltäkin, kiitos hyvästä ohjeesta. 🙂

    Minulla odottaisi käyttöä myös pieni määrä kotimaisia päärynöitä. Käyttäytyykö ne kuten omput jos tekisin niistäkin uunihilloa? Olisiko maustamiseen jotain vinkkejä mikä korostaisi erityisesti päärynän makua?

    Tintti

    Reply
  8. Hannele says

    28.9.2014 at 06:58

    Kiva kuulla, että tykkäsit! Kiitos, kun tulit kommentoimaan 🙂

    Reply
  9. Anonyymi says

    27.9.2014 at 20:26

    Aivan mahtava ohje,kiitos 🙂 nyt ei tarvii kattilaa enään vahtia,ja maustaa voi miten haluaa,kiitos! En palaa enään kattiloihin kait 🙂

    Reply
  10. Hannele says

    18.9.2014 at 07:32

    Ole hyvä, ilo on täysin minun puolellani! Loistavaa, että hillo maistuu!

    Reply
  11. Anonyymi says

    18.9.2014 at 06:13

    Minä tein eilen hilloa kahdesta kilosta omenia. Hillo on aivan taivaallisen ihanaa, mahtavan toffeen väristä! Kiitos reseptistä!

    Reply
  12. Hannele says

    17.9.2014 at 16:31

    Taatusti tulee! Mukava, Jaana, kun kommentoit 🙂

    Reply
  13. Anonyymi says

    17.9.2014 at 15:01

    Mulla menee just omput uuniin:) jännää…
    Uskon, että tulee herkkua..

    t. Jaana

    Reply
  14. Hannele says

    16.9.2014 at 06:38

    Kiva kuulla!

    Reply
  15. Herkkusuu says

    15.9.2014 at 17:20

    Uunissa hillo, huumaava tuoksu tulee jo nyt 20 min jälkeen 🙂

    Reply
  16. Hannele says

    12.9.2014 at 17:39

    Hyvää syksyä ja herkkuja hillohetkiä teillekin!

    Reply
  17. Anonyymi says

    11.9.2014 at 16:26

    Tällä ohjeella tehtynä on menossa just uuniin kolmen kilon satsi omppuja! Saa nähdä kuin monta purkkia tulee ja kuin kauan saa hauduttaa 😉 Hyvää syksyä!

    Reply
  18. Hannele says

    11.12.2013 at 17:56

    Huippua! Ja kiitos, kun palasit kommentoimaan 🙂
    Uunissa tehty omppuhillo on ihan parasta!

    Reply
  19. Mirmeli says

    11.12.2013 at 14:57

    Tämä on ihan mahtava! Ikinä ennen en ollut tehnyt hilloa, joten kun tein tällä, en tästä enää poistu. 😀 Kiitos paljon!

    Reply
  20. Hannele says

    16.10.2013 at 15:20

    Kiitos kommentistasi, Blueskissa! Mikä mahtava blogi teillä – kokkausta ja rokkausta harrastetaan meidänkin perheessä 🙂

    Omppuhillo uunissa on kyllä herkkua. Mainio huomata, miten väri vaihtelee omenalaadun (ja paahtoasteen ja sokerilaadun) mukaan. Meidän hillo on aivan toffeen väristä.

    Reply
  21. Blueskissa says

    15.10.2013 at 17:51

    Tämän ohjeen myötä kattilat sai meidän keittiössä väistyä ja jatkossa omenahillo valmistuu uunissa! Kiitos ihanasta ohjeesta, jonka jaoin myös omassa blogissamme perunabluussiablogi.blogspot.fi/2013/10/syksyn-hitti-omenahillo-uunissa.html

    Reply
  22. Hannele says

    9.10.2013 at 05:43

    Kiitos, Tiina-mummu, kommentistasi!
    Hillo on todellakin helppo ja hillo on aivan mielettömän hyvää, syön sitä juuri nyt jugurtin kanssa 🙂

    Sokerin määrää voi vallan mainiosti vähentää, jos hillo päätyy pakkaseen, makeutta riittää kyllä!

    Reply
  23. Tiina-mummu says

    8.10.2013 at 11:33

    Ihanaa, löysin heti 'omenahilloa' googlatessani tämän ohjeen ja vaikuttaa niin helpolta ja hyvältä että varmasti teenkin noista hyvistä talviomenista mitä eilen sain 🙂
    Ja noi mausteideat tuo varmasti vaihtelua makuun!
    Ajattelin pakastaa hillosta ainakin osan kun ei ole lasipurkkeja riittävästi, pakastimeen mahtuu kun pakastan purkissa ja jäätyneenä siirrään pakastepussiin.

    Reply
  24. Hannele says

    21.9.2013 at 10:40

    Vanilja ja inkivääri – uuh, kun kuulostaa hyvältä! Syystäkin olet ylpeä martta 🙂

    Reply
  25. Andalusiana says

    19.9.2013 at 17:46

    voi pässi, mitä hilloa tuli! ihan heleposti parasta omenahilloa koskaan. Itse sujautin mukaan inkivääriä ja vaniljatangon rääppeet. Iso kiitos vinkistä – olen nyt ylpeästi martta minäkin 😉

    Reply
  26. Hannele says

    15.9.2013 at 14:20

    Kiva kuulla, Kesänaapuri! Kiitos, kun palasit kommentoimaan!

    Tuo tilaongelma kuulostaa olevan melko monella martalla 😀

    Reply
  27. Kesänaapuri (@kesanaapuri) says

    14.9.2013 at 11:06

    Kokeilin, ja vitsit kun oli helppoa! Ja hyvääkin vielä, vaikka ekalla kerralla hujautin hillosokeria niin paljon, että maistaessa lähti kiilteet hampaista 😀 Mutta letun päällä se ei haitannut, ohut kerros maistui tosi hyvältä. Toinen satsi onnistui ohjeen mukaan, ja kaneli toi ihanan makulisän. Tekisin lisääkin tätä hilloa, muttei mihinkään mahdu enempää purkkeja Louhisaaren kurkkujen ja itsekeitettujen mehujen joukkoon :O Oon ollu liian kova martta tänä vuonna…

    Reply
  28. Hannele says

    6.9.2013 at 15:15

    Ei ainakaan omenahillo paljoa tästä voi petrata 🙂 Kiva, jos kokeilet!

    Reply
  29. Hannele says

    6.9.2013 at 15:14

    Tämä täytyy muistaa ensi vuonna! Väri varmaan kultaantui entisestään.

    Reply
  30. Hiidenuhma says

    5.9.2013 at 10:08

    Uunissa paahdettua omenahilloa – voiko hillo enää ihanammaksi muuttua? kiitos ohjeesta, Ihan pakko kokeilla. 😉

    Reply
  31. Ulla says

    5.9.2013 at 06:58

    Tuli itse asiassa ihan törkeän hyvää. Laitoin n. 1/4 tl sahramia.

    Reply
  32. Hannele says

    5.9.2013 at 05:54

    Oi, kuulostaa ihanalta! Minunkin mielestä kotimaisia omenoita on turha kuoria hillohommissa(kaan).

    Reply
  33. Unknown says

    5.9.2013 at 05:36

    Meillä tehtiin hilloa sosemyllyn avulla kuorimatta omenoita, aikas hyvää tuli niinkin. Kerran kokeilin uunihilloa, täytyypä taas kokeilla.

    Reply
  34. Hannele says

    4.9.2013 at 20:04

    Oma omenapuu <3
    Tämä hillo on tehty vanhempieni omenoista, joita ikivanhat puut teki taas kerran aivan ylenpalttisesti. Niistä puristuu maailman paras mehu! Meidän omat omenat ovat vielä puussa kypsymässä, vyöhyke viideltä vaan päivää.

    Reply
  35. Jonna says

    4.9.2013 at 19:27

    Minä niin toivon, että tätä tehdään meillä ensi kesänä oman pihan omenoista 😉
    Minäkin muuten aina vaan keitän purkit, aika vaivatonta desifioimista.

    Reply
  36. Hannele says

    3.9.2013 at 19:23

    Kyllä! Kyllä! Kyllä!

    Reply
  37. Päivi / Kokkeillaan says

    3.9.2013 at 17:34

    Uuniomenahillo on ykkönen!!! Viime syksynä tein sitä eka kertaa, ja jos tänä syksynä hilloan, niin uunissa tietenkin. Maussa on niin hyvät vivahteet!

    Reply
  38. Hannele says

    3.9.2013 at 13:16

    Hyvä! Pussilliselle omenoita peukku!

    Reply
  39. Hannele says

    3.9.2013 at 13:15

    Kiitos! Muskottipähkinä sopii vähissä määrin omppuhilloon kyllä hienosti. Kerro sitten sahramikokeiluistasi!

    Reply
  40. Hannele says

    3.9.2013 at 13:14

    Ups, kattila parka!
    Samalla kun hillo muhi uunissa, luin teidän tontilta superhillokeittäjän kokemuksia. En ollu älynny, että hilloamisestakin voi tehdä taidetta – vau!

    Reply
  41. Jokihaka Kokkaa says

    3.9.2013 at 09:22

    Vau! Ihan uutta mulle.. Onneksi just saatiin pussi omenoita niin voi testata!

    Reply
  42. Ulla says

    3.9.2013 at 08:36

    Ihan mahtava ohje! Pitääpä kokeilla heti illalla kotona. Enpä olisi tuota muskottipähkinääkään älynnyt laittaa mausteeksi. Siitä kirposi myös villi idea sahramilla maustetusta hillosta.

    Reply
  43. Liisa says

    3.9.2013 at 07:05

    Viimeks kun keittelin omenasosetta uunissa kattilan nupista poksahti puolikas irti :D. Mutta tää on kyllä yks vaivattomimmista hilloamismetodeista!

    Reply
  44. Hannele says

    3.9.2013 at 05:15

    Tätä helpompaa hillohommaa ei olekaan, kokeile! Pääasia on, että purkit on puhtaita ja purkit tulevat aivan täyteen. Usein keitän pieniä purkkeja kansineen jonkun aikaa, valutan hetki ennen purkitusta ja se on siinä. En tee mitään tuikitarkkoja desinfioimisoperaatioita 🙂

    Reply
  45. Tia says

    2.9.2013 at 20:37

    Tätä pitää kokeilla. Mua aina stressaa se purkkien desifiointi, enkä saa aikaiseksi tehdä hilloja. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT