Omenahillo uunissa

Uuniomenahillo tekeytyy uunin lämmössä itsekseen. Voiko hillon valmistus olla näin helppoa?

uuniomenahillo

Laita kaikki ainekset uunivuokaan, unohda hillon vahtaaminen tunniksi, jopa puoleksitoista, ja palaa keittiöön purkittamaan makea herkku. Koskaan ei hillonteko ole ollut näin helppoa!

Pari välivaihetta voi edellä mainittuun listaan lisätä, jos muistaa. Uunituksen aikana herkkua voi hämmentää kerran tai pari. Ja ennen purkitusta hillosta voi tehdä tasaista joko teho- tai sauvasekoittimella. Uuniomenahillon maku on tavalliseen, keitettyyn omenahilloon verrattuna intensiivisempi ja maukkaampi, hieman toffeinenkin. Niin hyvä, että keitettyyn omenahilloon ei tarvitse enää palata.

Omenahillo ei vaadi omenoiden kuorimista vaan kotimaiset omenat kannattaa laittaa uuniin kuorineen. Vain siemenkota napataan pois. Helppoa ja hyvää!

Omenanystävän kannattaa katsoa myös nämä reseptit:

Omenahillo uunissa

Maailman helpoin omenahillo on myös maailman paras omenahillo
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys1 hour 30 minutes
Valmistusaika1 hour 50 minutes

Raaka-aineet

  • 2 osaa omenoita
  • 1 osa hillosokeria
  • kanelitanko tai pari
  • hieman muskottipähkinää (voi jättää pois)
  • sitruunamehua

Tee näin

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Lohko puhtaat omenat neljään tai kuuteen osaan, poista siemenkodat.
  • Laita omenat ja sokeri uunivuokaan, sekoita ja mausta haluamallasi tavalla. Vasta raastettu muskottipähkinä ja kaneli ovat tuovat hilloon upeita sävyjä. Sitruunamehua voi lisätä valmiiseenkin hilloon, jolloin hapon säätäminen on helpompaa.
  • Laita vuoka noin 150 asteiseen uuniin ja anna muhia 1–1 1/2 tuntia. Välillä hilloa voi sekoitella. Neste saa muuttua jopa siirappimaiseksi.
  • Poista kanelitangot, ja jos haluat, kaada valmis hillo tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan ja aja hillo tasaiseksi.
  • Mausta tarvittaessa sitruunamehulla. Purkita puhtaisiin ja kuumiin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkit!

HUOM! Sokerin määrää voi säätää toivotun makeuden ja säilöntätavan mukaan: pakastettavaan hilloon ei tarvita niin paljoa sokeria kuin jääkaapissa säilytettävään. Yllä oleva määrä on varma tapaus, hillo säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä lasipurkissa noin vuoden.

Kokeile myös muita säilöntäsuosikkejani:

Seuraathan Kokit ja potit -ruokablogia jo Pinterestissä!