Omenahillo uunissa

Uuniomenahillo tekeytyy uunin lämmössä itsekseen. Voiko hillon valmistus olla näin helppoa?

uuniomenahillo

Laita kaikki ainekset uunivuokaan, unohda hillon vahtaaminen tunniksi, jopa puoleksitoista, ja palaa keittiöön purkittamaan makea herkku. Koskaan ei hillonteko ole ollut näin helppoa!

Pari välivaihetta voi edellä mainittuun listaan lisätä, jos muistaa. Uunituksen aikana herkkua voi hämmentää kerran tai pari. Ja ennen purkitusta hillosta voi tehdä tasaista joko teho- tai sauvasekoittimella. Uuniomenahillon maku on tavalliseen, keitettyyn omenahilloon verrattuna intensiivisempi ja maukkaampi, hieman toffeinenkin. Niin hyvä, että keitettyyn omenahilloon ei tarvitse enää palata.

Omenahillo ei vaadi omenoiden kuorimista vaan kotimaiset omenat kannattaa laittaa uuniin kuorineen. Vain siemenkota napataan pois. Helppoa ja hyvää!

Omenanystävän kannattaa katsoa myös nämä reseptit:

Omenahillo uunissa

Maailman helpoin omenahillo on myös maailman paras omenahillo
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys1 hr 30 mins
Valmistusaika1 hr 50 mins

Raaka-aineet

  • 2 osaa omenoita
  • 1 osa hillosokeria
  • kanelitanko tai pari
  • hieman muskottipähkinää (voi jättää pois)
  • sitruunamehua

Tee näin

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Lohko puhtaat omenat neljään tai kuuteen osaan, poista siemenkodat.
  • Laita omenat ja sokeri uunivuokaan, sekoita ja mausta haluamallasi tavalla. Vasta raastettu muskottipähkinä ja kaneli ovat tuovat hilloon upeita sävyjä. Sitruunamehua voi lisätä valmiiseenkin hilloon, jolloin hapon säätäminen on helpompaa.
  • Laita vuoka noin 150 asteiseen uuniin ja anna muhia 1–1 1/2 tuntia. Välillä hilloa voi sekoitella. Neste saa muuttua jopa siirappimaiseksi.
  • Poista kanelitangot, ja jos haluat, kaada valmis hillo tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan ja aja hillo tasaiseksi.
  • Mausta tarvittaessa sitruunamehulla. Purkita puhtaisiin ja kuumiin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkit!

HUOM! Sokerin määrää voi säätää toivotun makeuden ja säilöntätavan mukaan: pakastettavaan hilloon ei tarvita niin paljoa sokeria kuin jääkaapissa säilytettävään. Yllä oleva määrä on varma tapaus, hillo säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä lasipurkissa noin vuoden.

Kokeile myös muita säilöntäsuosikkejani:

Seuraathan Kokit ja potit -ruokablogia jo Pinterestissä!

Similar Posts

45 Comments

  1. Onpas erikoista! Harmi, ettei hillo tullut ohjeen mukaan valmiiksi 🙁 Auttaisikohan kannen poistaminen tai lämpötilan nostaminen ihan hitusella?

    Minä teen uuniomenahillon aina isossa "lasagnevuoassa" ilman kantta ja hillo tulee valmiiksi noin tunnissa, puolessatoista tunnissa siitä tulee jo marmeladimaista.

  2. Hyvä ohje! En saanut 1,5 h vielä omenia pehmeiksi. Nyt ollut 3h uunissa 5 litran kattilassa ja ansi päällä. Onko muilla onnistunut 1,5 tunnissa?

  3. Purkit ja kannet pesen normaalisti käsin. Kuuman hillon laitan purkkiin ja hillopurkki noin puoleksi tunniksi kansi alaspäin. Pystyyn nostamisen jälkeen ei mee kauaa kun kuuluu napsahdus kannesta eli imasee ilmatiiviiksi. Säilyy hyvin kellarissa "vuosia" ellet satu syömään sitä

  4. Kiitos kommentistasi, Lisbeth! Uuniomenahillo on meillä tämän päivän kokkauslistalla:)

  5. Loistohomma, että resepti toimii! Kiitos itsellesi, että tulit kertomaan mielipiteesi 🙂

    Päärynähillo uunissa kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! Päärynän kanssa sopii minun mielestä hyvin kaneli & inkivääri ja mustapippuri & vanilja (mustapippurin kanssa tietty täytyy olla maltillinen). Ja hunajalla voisi korvata pienen osan sokerista, se sopii päärynän kanssa minusta tosi hyvin.

  6. Toinen satsi onnistunutta uuniomppuhilloa purkitettuna. Helposti onnistui täydelliseltä hilloamis amatööriltäkin, kiitos hyvästä ohjeesta. 🙂

    Minulla odottaisi käyttöä myös pieni määrä kotimaisia päärynöitä. Käyttäytyykö ne kuten omput jos tekisin niistäkin uunihilloa? Olisiko maustamiseen jotain vinkkejä mikä korostaisi erityisesti päärynän makua?

    Tintti

  7. Kiva kuulla, että tykkäsit! Kiitos, kun tulit kommentoimaan 🙂

  8. Aivan mahtava ohje,kiitos 🙂 nyt ei tarvii kattilaa enään vahtia,ja maustaa voi miten haluaa,kiitos! En palaa enään kattiloihin kait 🙂

  9. Ole hyvä, ilo on täysin minun puolellani! Loistavaa, että hillo maistuu!

  10. Minä tein eilen hilloa kahdesta kilosta omenia. Hillo on aivan taivaallisen ihanaa, mahtavan toffeen väristä! Kiitos reseptistä!

  11. Mulla menee just omput uuniin:) jännää…
    Uskon, että tulee herkkua..

    t. Jaana

  12. Uunissa hillo, huumaava tuoksu tulee jo nyt 20 min jälkeen 🙂

  13. Tällä ohjeella tehtynä on menossa just uuniin kolmen kilon satsi omppuja! Saa nähdä kuin monta purkkia tulee ja kuin kauan saa hauduttaa 😉 Hyvää syksyä!

  14. Huippua! Ja kiitos, kun palasit kommentoimaan 🙂
    Uunissa tehty omppuhillo on ihan parasta!

  15. Tämä on ihan mahtava! Ikinä ennen en ollut tehnyt hilloa, joten kun tein tällä, en tästä enää poistu. 😀 Kiitos paljon!

  16. Kiitos kommentistasi, Blueskissa! Mikä mahtava blogi teillä – kokkausta ja rokkausta harrastetaan meidänkin perheessä 🙂

    Omppuhillo uunissa on kyllä herkkua. Mainio huomata, miten väri vaihtelee omenalaadun (ja paahtoasteen ja sokerilaadun) mukaan. Meidän hillo on aivan toffeen väristä.

  17. Tämän ohjeen myötä kattilat sai meidän keittiössä väistyä ja jatkossa omenahillo valmistuu uunissa! Kiitos ihanasta ohjeesta, jonka jaoin myös omassa blogissamme perunabluussiablogi.blogspot.fi/2013/10/syksyn-hitti-omenahillo-uunissa.html

  18. Kiitos, Tiina-mummu, kommentistasi!
    Hillo on todellakin helppo ja hillo on aivan mielettömän hyvää, syön sitä juuri nyt jugurtin kanssa 🙂

    Sokerin määrää voi vallan mainiosti vähentää, jos hillo päätyy pakkaseen, makeutta riittää kyllä!

  19. Ihanaa, löysin heti 'omenahilloa' googlatessani tämän ohjeen ja vaikuttaa niin helpolta ja hyvältä että varmasti teenkin noista hyvistä talviomenista mitä eilen sain 🙂
    Ja noi mausteideat tuo varmasti vaihtelua makuun!
    Ajattelin pakastaa hillosta ainakin osan kun ei ole lasipurkkeja riittävästi, pakastimeen mahtuu kun pakastan purkissa ja jäätyneenä siirrään pakastepussiin.

  20. Vanilja ja inkivääri – uuh, kun kuulostaa hyvältä! Syystäkin olet ylpeä martta 🙂

  21. voi pässi, mitä hilloa tuli! ihan heleposti parasta omenahilloa koskaan. Itse sujautin mukaan inkivääriä ja vaniljatangon rääppeet. Iso kiitos vinkistä – olen nyt ylpeästi martta minäkin 😉

  22. Kiva kuulla, Kesänaapuri! Kiitos, kun palasit kommentoimaan!

    Tuo tilaongelma kuulostaa olevan melko monella martalla 😀

  23. Kokeilin, ja vitsit kun oli helppoa! Ja hyvääkin vielä, vaikka ekalla kerralla hujautin hillosokeria niin paljon, että maistaessa lähti kiilteet hampaista 😀 Mutta letun päällä se ei haitannut, ohut kerros maistui tosi hyvältä. Toinen satsi onnistui ohjeen mukaan, ja kaneli toi ihanan makulisän. Tekisin lisääkin tätä hilloa, muttei mihinkään mahdu enempää purkkeja Louhisaaren kurkkujen ja itsekeitettujen mehujen joukkoon :O Oon ollu liian kova martta tänä vuonna…

  24. Ei ainakaan omenahillo paljoa tästä voi petrata 🙂 Kiva, jos kokeilet!

  25. Tämä täytyy muistaa ensi vuonna! Väri varmaan kultaantui entisestään.

  26. Uunissa paahdettua omenahilloa – voiko hillo enää ihanammaksi muuttua? kiitos ohjeesta, Ihan pakko kokeilla. 😉

  27. Tuli itse asiassa ihan törkeän hyvää. Laitoin n. 1/4 tl sahramia.

  28. Oi, kuulostaa ihanalta! Minunkin mielestä kotimaisia omenoita on turha kuoria hillohommissa(kaan).

  29. Meillä tehtiin hilloa sosemyllyn avulla kuorimatta omenoita, aikas hyvää tuli niinkin. Kerran kokeilin uunihilloa, täytyypä taas kokeilla.

  30. Oma omenapuu <3
    Tämä hillo on tehty vanhempieni omenoista, joita ikivanhat puut teki taas kerran aivan ylenpalttisesti. Niistä puristuu maailman paras mehu! Meidän omat omenat ovat vielä puussa kypsymässä, vyöhyke viideltä vaan päivää.

  31. Minä niin toivon, että tätä tehdään meillä ensi kesänä oman pihan omenoista 😉
    Minäkin muuten aina vaan keitän purkit, aika vaivatonta desifioimista.

  32. Uuniomenahillo on ykkönen!!! Viime syksynä tein sitä eka kertaa, ja jos tänä syksynä hilloan, niin uunissa tietenkin. Maussa on niin hyvät vivahteet!

  33. Kiitos! Muskottipähkinä sopii vähissä määrin omppuhilloon kyllä hienosti. Kerro sitten sahramikokeiluistasi!

  34. Ups, kattila parka!
    Samalla kun hillo muhi uunissa, luin teidän tontilta superhillokeittäjän kokemuksia. En ollu älynny, että hilloamisestakin voi tehdä taidetta – vau!

  35. Vau! Ihan uutta mulle.. Onneksi just saatiin pussi omenoita niin voi testata!

  36. Ihan mahtava ohje! Pitääpä kokeilla heti illalla kotona. Enpä olisi tuota muskottipähkinääkään älynnyt laittaa mausteeksi. Siitä kirposi myös villi idea sahramilla maustetusta hillosta.

  37. Viimeks kun keittelin omenasosetta uunissa kattilan nupista poksahti puolikas irti :D. Mutta tää on kyllä yks vaivattomimmista hilloamismetodeista!

  38. Tätä helpompaa hillohommaa ei olekaan, kokeile! Pääasia on, että purkit on puhtaita ja purkit tulevat aivan täyteen. Usein keitän pieniä purkkeja kansineen jonkun aikaa, valutan hetki ennen purkitusta ja se on siinä. En tee mitään tuikitarkkoja desinfioimisoperaatioita 🙂

  39. Tätä pitää kokeilla. Mua aina stressaa se purkkien desifiointi, enkä saa aikaiseksi tehdä hilloja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating