Omena-inkivääriolut

Omenatuoremehu ja inkivääriolut ovat lempijuomiani. Molemmat ovat raikkaita ja parhaimmillaan lempeän kirpsakoita. Omena-inkivääriolut on yhdistelmä näistä kahdesta. Lienee  helppo kuvitella, että lopputuloksena on virkistävyydessään voittamaton drinkki.

Omenainen inkivääriolut on lähtökohtaisesti alkoholiton, ja minun mielestäni siten parhaimmillaan. Mutta ei juoma vierasta pientä terästystäkään. Kirkkaan lisäksi kuvittelisin viskin sopivan drinkkiin loistavasti. Monissa amerikkalaisissa omenajuomissa käytetään paikallista bourbon-viskiä, mutta varsinaiseen suositukseen asiantuntemukseni ei riitä – minun viskikokemukseni nojautuu nimittäin lähinnä itse tehtyyn baileysiin, johon sopii mikä tahansa alahyllyn viski.

 

Jos tuorepuristettua omenamehua ei ole saatavilla, etsi kaupan valikoimista ei tiivisteestä valmistettu mehu, se sopii juomaan oikein mainiosti. Inkivääriolueksi kannattaa valita nimen omaan ginger beer, sillä siinä on sitä toista hyväa inkiväärijuomaa, ginger alea, enemmän inkiväärisyyttä, ja omenamehun parina inkiväärisyys on eduksi.

Resepti

Omena-inkivääriolut

1 osa omenatuoremehua

1 osa inkivääriolutta

(hieman sitruunamehua)

jäitä 

halutessasi 

terästystä

koristeeksi timjamin tai rosmariininoksa

jäisiä vadelmia tai muita marjoja

Sekoita omenamehu ja inkivääriolut noin suhtessa 1:1. Maista ja lisää tarvittaessa jompaa kumpaa.Mikäli omenamehu on lempeää, hapottomasta lajikkeesta puristettua mehua, lisää kirpeyttä halutessasi pienellä määrällä sitruunamehua.

Lisää jäät ja koristele. Terästä halutessasi esimerkiksi viskillä.

_____

 

14 Comments

  1. Kiinnostava drinksu! Tuli mieleen Bisongrass-vodka, joka tuorepuristetun omenamehu kanssa maistuu ihan omenapaistokselta. Onko tuttu? 🙂

  2. Inkivääri on niin ihanaa. Tämä juoma ei nyt varsinaisesti ole mikään inkivääripommi, mutta hyvää silti!

  3. Apua, inkiväärin himo iski taas ja unohdin ostaa sitä kaupasta. Se muuten koukuttaa pahemman kerran. Tuo pitää ehdottomasti kokeilla.

  4. Mahtava kuulla, kiitos Peggy!

    Jos viskiä ei hurahda liikaa, ei drinkki ole voimakas 😀

  5. Ginger beer on yleensä inkiväärisempi kuin ginger ale, ehkä siksi pidän siitä alea enemmän. Molemmissa gingereissä on kyllä sekä hyviä että huonoja tapauksia 🙂

  6. Tämä drinksu menee taatusti to do-listalle! Herkullisen kuuloinen, eikä liian voimakas.

  7. Ihana drinksu. Nimenomaan ginger ale on yksi omista suosikki juomista. Tuota ginger beer:iä en ole tainnut maistaakaan. Tämä drinksu vaikuttaa herkulliselta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.