Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet

Honey Roasted Sunflowe Seeds – Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet #seeds #roasted #sunflowerseeds #honey #snack

Hunajan kanssa uunissa paahdetut auringonkukansiemenet ovat kuin karkkeja. Ja näitä karkkeja voi ripotella aamiaisjogurtin päälle, salaattiin, paahdetuille kasviksille tai vaikka uuniomenoiden hunnuksi. Siltään syötyinäkin siemenet ovat koukuttavan hyviä.

Auringonkukansiemenet paahtuvat uunissa pienessä hetkessä, eikä koko hommaa mene kuin kymmenen minuuttia. Ennen paahtamista ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle.

Vaikein vaihe lienee odottaminen – juuri uunista tulleet, kullanruskeiksi paahtuneet siemenet ovat vielä liian kuumia sekä syötäviksi että purkkiin murennettaviksi.

Resepti

Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet

3 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl hunajaa
1 1/2 rkl öljyä
1/4 tl hienoa merisuolaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja levitä seos leivinpaperille yhteen kerrokseen. Paista 6–8 minuuttia tai kunnes auringonkukansiemenet ovat paahtuneet kullanruskeiksi.

Anna jäähtyä ja murentele ilmatiiviiseen purkkiin tai rasiaan. Tarjoa siltään, jogurtin päällä, salaatissa tai esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa.

_____

Similar Posts

40 Comments

  1. Auringonkukansiemenet on niin ihanan monipuolinen raaka-aine, ja pähkinöitä paljon edullisempi! En olekaan vielä kokeillut niiden paahtamista uunissa, kiitos ideasta 🙂

  2. Jep! Maustamattoman jogurtin kanssa nämä ovat melkeinpä parhaimmillaan.

    Noo, kyllä minä sanoisin, että nämä säilyy viikkoja. Hunaja säilyy, öljy säilyy ja siemenet säilyy, joten luulisin säilyyvyyden olevan hyvä. Jos on mitä säilyttää.

  3. Ei olisi tullut mieleenkään paahtaa auringonkukan siemeniä ja nyt mietin, että miksipä ei! Huippuohje!

  4. Hei näitä on pakko tehdä tuon maustamattoman jogurtin kaveriksi! Kauankohan nämä säilyvät, siis jos yritän säilyttää..? 😉

  5. Jaksoi! Eli copycat iski pitkästä aikaa 🙂 Blogissakin noita jo hehkutan – ihan järjettömän hyviä.

  6. Auringonkukansiemeniä voi hyödyntää myös erilaisiin tahnoihin (esim. siemenvoihin) ja vaikka pestoon pinjansiementen tilalle. 🙂

  7. Naminami – ihana idea! Kokeilin juuri paahtaa pekaanipähkinöitä vaahterasiirapissa. Ei olleet nekään pahoja, ei 🙂

  8. Hih, siemen mikä siemen. Ei se ole niin justiinsa. Luultavasti resepti toimii myös kurpitsansiemenillä.

  9. Nämä on mun herkkua! Joskus teen niin, että paahdan siemeniä (tai pähkinöitä) pannulla ja lisään mukaan oksan rosmariinia.

  10. Ja mitenkähän minä tähän kurpitsansiemenet sotkin… ne toimii paremmin suolaisina 🙂

  11. 😀 Näkkäriä varten nuokin lienee ostettu. Ja totta turiset, killerihyvää on! Pitäis sitäkin tehdä taas.

  12. Meilläkin on aina auringonkukansiemeniä. Nyt niitä oli niin monta pussia, että täytyi tehdä jotain muutakin kuin mysliä tai siemennäkkäriä 🙂

  13. Mahtava idea! meillä on aina auringonkukansiemeniä, enpä olisi keksinytkään että ne voisi paahtaa ja maustaa näin ihanasti 🙂

  14. Jaksaa, jaksaa!
    Kymppiminsan päästä jos odottelet, milloin siemenet ovat jäähtyneet riittävästi.

  15. Nam! Näitä on kyllä pakko kokeilla. Kotoa löytyykin sopivasti sekä auringonkukansiemeniä että hunajaa… vieläköhän tänään jaksaisi?

  16. Siitä minullakin idea lähti, kun löysin kaapista k o l m e pussia auringonkukansiemeniä (ja pellavansiemeniä). Useimmiten teen siemenistä näkkäriä. Se on ihan killerihyvää.

  17. Nam! Mulla onkin notkunut auringonkukansiemeniä kaapissa jokusen tovin. Nyt tiedän mihin ne käytän! Kiitos!

  18. Just niin! Eikä tarvitse olla isoa kekoa, kun pienikin keko antaa makua.

    (tosin niinhän siinä käy, että ensin otan pienen keon, sitten toisen pienen keon, kohta taas pienen keon…)

  19. Ihana ohje! Näitähän pitää heti tehdä ja sujauttaa jugurtin ja marjojen joukkoon! Nam!

  20. Näissä todellakin on kielen- ja kitalaenpalamismahdollisuus suuri 😉

  21. Kuulostaa herkulliselta ja helpolta! Vaikeinta on omien kurpitsansiementen erottelu valmistamista varten, siinä meinaa mennä hermot 😉

  22. Oi, nämä kuulostava ihanilta! Juuri jogurtin joukkoon myslin sijasta!

  23. Oi, näitä salaatin päälle! Mulla on helposti salaateissa tylsyysongelma ja täähän kuulostaisi ratkaisulta.

  24. Hunajahan ei ole lainkaan tylsä tapa maustaa jogurtti. Mutta hunajapaahdetut siemenet antavat kyllä ihanasti sekä makua että pureskeltavaa 🙂

  25. Kiitos kivasta reseptistä. Yleensä maustan maustamattoman jogurtin niinkin tylsästi kuin pelkästään sillä hunajalla. Voisinkin kokeilla tätä. Saisi mukaan pieniä sattumiakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.