| | |

Bao bun -buffet

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vaasan & Indieplacen kanssa

Kesän ehdoton hittiruoka on ollut helpot ja nopeat hyörysämpylät, joita nyt – vihdoin – saa aivan tavallisesta lähikaupasta. Aasialaisten ruokien ystävä ei voisi olla enemmän innoissaan! Joko sinä olet bongannut bao bun -reseptin somesta tai The BAO -höyrysämpylät lähikaupastasi?

Bao bun -höyrysämpylöissä parasta on niiden pehmeyden ja herkullisuuden lisäksi valmistuksen helppous ja mahdollisten täytteiden loputon kirjo. Höyrysämpylöiden sisään voi laittaa melkein mitä vaan. Aaasialaiset maut ovat toki autenttisimpia – kaukaa idästähän sämpylät ovat kotoisin –, mutta sämpylöihin voi luoda halutessaan muitakin makumaailmoja.

Vaasan The BAO -höyrysämpylät valmistuvat syöntikuntoon muutamassa minuutissa. Vaihtoehtoja on kolme: mikrota, höyrytä perinteisessä bambukorissa tai höyrytä kattilassa lävikössä kannen alla. Easy as bao!

Vaaleita höyrysämpylöitä pyöreällä alustalla

Kokosin höyrysämpylöiden ympärille paljon pieniä kuppeja ja kippoja ja kas, bao bun -buffet oli valmis. Kotioloissa rrrrrakastan buffetia, koska silloin jokainen voi koota juuri sellaisen sämpyläelämyksen kuin haluaa. Tässä buffetissa pääosassa on Vaasan The BAO -höyrysämpylöiden lisäksi kaksi aasialaista superherkullista kastiketta: maapähkinävoikastike ja teriyaki-kastike.

Bao bun buffet

Kahden jumalaisen kastikkeen lisäksi katoin pöytään etikkaisella kastikkeella marinoitua kukkakaalia, susheista tuttua pikkelöityä inkivääriä eli garia sekä kahdenlaista proteiinia, nyt teriyakilla maustettua, rapeaksi paistettua tofua ja cross kitchen -hengessä ihanan potkuista chorizo-raakamakkaraa. Myös kirsikkatomaatit, pinaatti ja minttu-korianterisilppu pääsivät bao bun -buffetiin.

Näiden ideoiden lisäksi voit tietysti laittaa bao bun buffetiin sinun superherkkujasi – vain mielikuvitus on rajana. Ainakin Chocochilin maapähkinätofua kannattaa kokeilla.

Bao bun buffet. Kuva on täynnä herkullista aasialaista ruokaa.
Bao bun buffet

Bao bun -buffet

Helppo ja trendikäs bao bun -buffet on hurmaava tapa koota ystävät yhteen. Kaikki saavat valita bao bun -höyrysämpylöiden väliin mieleiset täytteet.
Esivalmistelu45 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika45 minutes
Annokset: 4

Välineet

  • höyrytyskori, lävikkö ja kattila tai mikro

Raaka-aineet

  • 2 pkt Vaasan The BAO -höyrysämpylöitä (8 kpl)
  • 1 annos maapähkinävoikastiketta (linkki reseptin alla)
  • 1/2 annosta teriyaki-kastiketta (linkki reseptin alla)
  • tilkka öljyä
  • 1 pkt kiinteää tofua
  • 200 g chorizo raakamakkaraa

marinoitu kukkakaali

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1/2 dl riisietikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

lisäksi

  • pinaattia
  • kirsikkatomaatteja tai muita kasviksia
  • korianteria
  • minttua

Tee näin

  • Valmista maapähkinävoikastike ja teriyaki-kastike ohjeiden mukaan. Voit tehdä kastikkeet etukäteen jääkaappiin.
  • Viipaloi tofu ja painele se talouspaperilla kuivaksi tai laita pyyhkeen sisään painon alle valumaan.
  • Sekoita kukkakaalin marinadin ainekset. Varmista, että sokeri liukenee nesteeseen.
  • Pieni kukkakaali ja sekoita se marinadiin.
  • Paista tofu pannulla tilakssa öljyä rapeaksi. Mausta tofu teriyaki-kastikkeella.
  • Murentele raakamakkaramassa ja paista se kypsäksi toisella paistinpannulla.
  • Pieni kirsikkatomaatit.
  • Hienonna halutessasi yrtit.
  • Laita kaikki täytteet tarjolle.
  • Höyrytä The BAO -höyrysämpylät bambukorissa, lävikössä tai mikrossa paketin ohjeen mukaan.

Kastikkeiden reseptit:

Höyrysämpylät pyöreällä alustalla ja teriyaki-kastiketta kulhossa

Seuraathan Kokkipotteja jo Instagramissa!