Bao bun -buffet
Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vaasan & Indieplacen kanssa
Kesän ehdoton hittiruoka on ollut helpot ja nopeat hyörysämpylät, joita nyt – vihdoin – saa aivan tavallisesta lähikaupasta. Aasialaisten ruokien ystävä ei voisi olla enemmän innoissaan! Joko sinä olet bongannut bao bun -reseptin somesta tai The BAO -höyrysämpylät lähikaupastasi?

Bao bun -höyrysämpylöissä parasta on niiden pehmeyden ja herkullisuuden lisäksi valmistuksen helppous ja mahdollisten täytteiden loputon kirjo. Höyrysämpylöiden sisään voi laittaa melkein mitä vaan. Aaasialaiset maut ovat toki autenttisimpia – kaukaa idästähän sämpylät ovat kotoisin –, mutta sämpylöihin voi luoda halutessaan muitakin makumaailmoja.
Vaasan The BAO -höyrysämpylät valmistuvat syöntikuntoon muutamassa minuutissa. Vaihtoehtoja on kolme: mikrota, höyrytä perinteisessä bambukorissa tai höyrytä kattilassa lävikössä kannen alla. Easy as bao!

Kokosin höyrysämpylöiden ympärille paljon pieniä kuppeja ja kippoja ja kas, bao bun -buffet oli valmis. Kotioloissa rrrrrakastan buffetia, koska silloin jokainen voi koota juuri sellaisen sämpyläelämyksen kuin haluaa. Tässä buffetissa pääosassa on Vaasan The BAO -höyrysämpylöiden lisäksi kaksi aasialaista superherkullista kastiketta: maapähkinävoikastike ja teriyaki-kastike.

Kahden jumalaisen kastikkeen lisäksi katoin pöytään etikkaisella kastikkeella marinoitua kukkakaalia, susheista tuttua pikkelöityä inkivääriä eli garia sekä kahdenlaista proteiinia, nyt teriyakilla maustettua, rapeaksi paistettua tofua ja cross kitchen -hengessä ihanan potkuista chorizo-raakamakkaraa. Myös kirsikkatomaatit, pinaatti ja minttu-korianterisilppu pääsivät bao bun -buffetiin.
Näiden ideoiden lisäksi voit tietysti laittaa bao bun buffetiin sinun superherkkujasi – vain mielikuvitus on rajana. Ainakin Chocochilin maapähkinätofua kannattaa kokeilla.


Bao bun -buffet
Välineet
- höyrytyskori, lävikkö ja kattila tai mikro
Raaka-aineet
- 2 pkt Vaasan The BAO -höyrysämpylöitä (8 kpl)
- 1 annos maapähkinävoikastiketta (linkki reseptin alla)
- 1/2 annosta teriyaki-kastiketta (linkki reseptin alla)
- tilkka öljyä
- 1 pkt kiinteää tofua
- 200 g chorizo raakamakkaraa
marinoitu kukkakaali
- 1 pieni kukkakaali
- 1/2 dl riisietikkaa
- 1/2 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
lisäksi
- pinaattia
- kirsikkatomaatteja tai muita kasviksia
- korianteria
- minttua
Tee näin
- Valmista maapähkinävoikastike ja teriyaki-kastike ohjeiden mukaan. Voit tehdä kastikkeet etukäteen jääkaappiin.
- Viipaloi tofu ja painele se talouspaperilla kuivaksi tai laita pyyhkeen sisään painon alle valumaan.
- Sekoita kukkakaalin marinadin ainekset. Varmista, että sokeri liukenee nesteeseen.
- Pieni kukkakaali ja sekoita se marinadiin.
- Paista tofu pannulla tilakssa öljyä rapeaksi. Mausta tofu teriyaki-kastikkeella.
- Murentele raakamakkaramassa ja paista se kypsäksi toisella paistinpannulla.
- Pieni kirsikkatomaatit.
- Hienonna halutessasi yrtit.
- Laita kaikki täytteet tarjolle.
- Höyrytä The BAO -höyrysämpylät bambukorissa, lävikössä tai mikrossa paketin ohjeen mukaan.
Kastikkeiden reseptit:
