| |

Itse tehty sushi-inkivääri (Gari)

Itse tehty sushi-inkivääri on helppo tehdä. Tällä ohjeella saat inkivääristä ihanan raikasta! Pikkelöity inkivääri on täydellistä sushin lisäksi salaateissa, kulhoruoissa ja raikkaana lisäkkeenä.

Itse tehty sushi-inkivääri eli gari on lasipurkissa, jonka kansi on auki. Purkin päällä on pikkuhaarukka, jossa on keihästettynä inkivääriä. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Alunperin tein itse sushi-inkivääriä, koska kaupan valmistuotteet sisälsivät ainesosia, joita pidin turhina – etikkaisessa liemessä pikkelöidyt kasvikset kun eivät kaipaa säilöntäaineita saati väriaineita.

Sitten ymmärsin, että itse tehty sushi-inkivääri on niin paljon parempaa kuin valmistuote, että pikkelöityä inkivääriä haluaa syödä muidenkin ruokien kanssa. Se nostaa myös keskinkertaisen kaupan sushin aivan uudelle tasolle. Siksi pidän inkivääripurkin aina jääkaapissa.

Esimerkiksi viipaloidun kurkun kanssa raikas ja rapea inkivääri sopii yhteen ihanasti. Käytän pikkelöityä inkivääriä myös kulhoruokien päällä. Lisäkkeeksi se sopii yllättävän monen ruoan kanssa.

Kokeile sushi-inkivääriä esimerkiksi näiden ruokien kanssa:

Itse tehty sushi-inkivääri eli gari on lasipurkissa, jonka kansi on auki. Purkin päällä on pikkuhaarukka, jossa on keihästettynä inkivääriä. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Itse tehty sushi-inkivääri eli gari

Itse tehty sushi-inkivääri on helppo tehdä. Tämä on sushin rakastajan must do -resepti.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys5 mins

Raaka-aineet

  • 200 g tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1/2 litraa kiehuvaa vettä

liemi

  • 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl riisietikkaa

Tee näin

  • Kuori inkivääri ja siivuta se poikkisyin niin ohuelti kuin ikinä osaat. Voit käyttää mandoliinia tai terävää veistä.
  • Laita siivut kulhoon ja ripottele sekaan ruokalusikallinen suolaa ja sokeria.
  • Sekoita ja jätä noin puoleksi tunniksi odottamaan.
  • Inkiväärin tekeytyessä tee pikkelöintiliemi: sekoita sokeri (1/2 dl) ja riisiviinietikka (3/4 dl).
  • Kuumenna lientä, jotta sokeri sulaa varmasti etikan joukkoon.
  • Kun puoli tuntia on kulunut kumoa inkiväärit liemineen kiehuvaan veteen.
  • Pyörittele hetki (noin 1 min.) ja siivilöi neste pois.
  • Siirrä inkiväärit puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada pikkelöintiliemi päälle.
  • Laita jääkaappiin ja anna maustua noin kolme päivää.
  • Itse tehty sushi-inkivääri säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.

Seuraathan Kokkipottilaa jo Instagramissa!

Similar Posts

25 Comments

  1. Resepti oli löytö? Olemme asuneet Koreassa muutaman kuukauden ajan ja yrittäneet tuloksetta löytää kaupoista säilöttyä inkivääriä. Nyt vaan itse säilömään, sillä tuoretta inkivääriä löytyy??

  2. Kiitos kommentistasi!
    Näin minäkin olen inkivääriasian ymmärtänyt!

  3. Vaaleanpunainen värihän tulee käsitääkseni nuoresta inkivääristä mitäpä meiltä täällä ei ole saatavissa.

  4. Hyvä!
    Itse tehdyt inkiväärilastut on todella herkkuja. Aivan todella herkkuja!

  5. Ou jee, täältä se löytyi! Olen etsinyt inkiväärilastujen ohjetta. Kiitän ja kumarran.

  6. Ole hyvä, tämä voisikin olla mielenkiintoinen lisä joulupöytään. Mitäs muuta teillä pöytään katetaan? Perinteistä vai poikkeavaa?

  7. Hyvin toimii tälläkin ohjeella! En tiedä miltä nuori inkivääri näyttää, mutta kuvittelen sen olevan ohutkuorista ja viattoman näköistä 😀 Eikä semmosta ole näkynyt ainakaan Oulun kaupoissa.

  8. Joskus olen miettinyt kanssa tehdä näitä, mutta se kaatui sitten niihin nuoriin inkivääreihin. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ole tässä kovin oleellista. Nyt kyllä kokeilen tällä ohjeella.

  9. Nelle, tuo kuulostaa aivan mielettömältä (tosin lohihommat joudun jättämään väliin).

  10. Punaviinietikkaakin pitää kokeilla! Älysin itseasiassa vasta juttua kirjoittaessa tarkistaa, mitä kaupan purkki lupaa säilyvyydelle; meillä on menty kans tolkuttoman pitkään yhdellä purkilla.

    Tuosta määrästä tulee kuta kuinkin lähikaupan garipurkin kokoinen annos ja minusta se on raikkaampaa ja parempaa kuin kaupan – pitää yrittää käyttää sitä monipuolisesti!

  11. Totta. Tuo väriasia on tietty lähinnä visuaalinen juttu; eihän vaaleanpunaista vaan voi vastustaa 🙂 Punajuuriliemi oli hyvä idis!

  12. Uus, kuulostaa tosi herkulta, kiitos vinkistä! Me ollaan laitettu joskus garia salaattiin ja jonkun wokin raikastukseksi. Mutta sitä voisi kyllä käyttää monipuolisesti.

  13. Helppoa kun mikä, tee ihmeessä! Minullakin on ollu vaikka kuinka monta kertaa ostettuna sopiva pala inkivääriä, mutta viimein sain aikaiseksi. Motivaattorina toimi sushi-lounas siskon kanssa, joka on allerginen sitruunahapolle (E330) – nyt voi hänkin syödä sushia inkiväärin kanssa 🙂

  14. Merituuli: miriniä ja riisiviinietikkaa koristelin korianterilla.

    Riikka: tee niistä kurkku-garisalaattia 🙂

  15. Tai voisko osan riisiviinietikasta korvata punaviinietikalla? Meillä tehdään sushia sen verran harvoin, että aina harmittelen kun puolet purkista jää käyttämättä (tai no oon joskus vedellyt niitä melkein vuodenkin avattuna olleesta purkista…) Mutta itse tehtynä vois tehdä vähän maltillisemman satsin. Jes, hyvä Hannele!

  16. Minäkin olen itse tehnyt garia ja silloin mietin miten sitä väriä siihen saa.Tuota on niin helppo tehdä että ihan sääli ostaa valmista.

  17. Mulle tuli ihan sama mieleen kuin Nellelle :). Tää säilyke toimi muuten hienosti kurkkujen kanssa brunssilla viime sunnuntaina. Mitäs muuta niihin Nelle tuli? Miriniä? Syötiin sitten ihanien lohisashimien kanssa.

  18. Voi vitsit, kiva että olet testannut tämän! Mun on pitänyt kokeilla tätä jo pitkään, kun en hirveästi välitä siitä lähikaupan garista. Eiku etikkaliemet porisemaan siis!

  19. Mitäs jos sinne purkkiin lorauttaisi vähän etikkapunajuurten lientä? 😉 Hauska juttu – täytyy kokeilla kun en tosiaan ollut ajatellut että inkiväärin voi marinoida itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating