Kurkku-inkiväärisalaatti

Pikkelöidystä inkivääristä särmää saava kurkkusalaatti on helppo ja nopea, kesäinen lisäke. Salaatin idea sain sushi-inkiväärin reseptin kommenttiboksista, jossa kävi ilmi Siskot kokkaa -blogin Nellen yhdistäneen kurkkua ja pikkelöityä inkivääriä brunssilla.

Kommenttilootat ovatkin parhaimmillaan huikeita keskustelualustoja, joissa ideat liitävät ja lähtevät uusille radoille. Usein muiden kirjoittamat kommentit tai kokemukset syventävät alkuperäistä juttua ja laajentavat omaa ajattelua tavalla tai toisella. Tosin uskon jokaisen bloggaajan olevan kanssani samaa mieltä, että ihan jokainen asiallinen kommentti on arvokas ja arvostettu. Kommentin ei tarvitse olla hieno, ei pitkä eikä lennokas. Kommentti saa olla tylsä tai lyhyt, hassu tai kehuva, arvosteleva tai ihmettelevä. Kommentti on kuin kirje – se tavataan aina.

Kurkku-inkiväärisalaatti sopii esimerkiksi raikastukseksi grilliruoille.

Resepti

Kurkku-inkiväärisalaatti

4-6 annosta

1 kurkku

n. 2 rkl miriniä

n. 1 rkl riisietikkaa

tuoretta korianteria 

pikkelöityä inkivääri (itse tehty tai valmistuote)

(ripaus suolaa)

Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi pitkittäin tai poikittain. Huiski päälle miriniä ja riisietikkaa ja anna maustua hetki. Maista ja lisää halutessasi mausteita ja suolaa. Voit myös kaataa osan kastikkeesta erilliseen kippoon ja tarjota maustumisen jälkeen lisäkastikkeena. Laita päälle maun mukaan tuoretta korianteria.

_____

4 Comments

  1. Totta! Ei tarvitse olla japanilaista ruokaa, että tämä salaatti sopii lisukkeeksi. Ja nyt kun kurkut on olleet tosi edullisia, on ihana käyttää kurkkuja paljon.

  2. OI nam – tuokin on varmasti hyvää. Meillä taas tykästyttiin tässä yhtenä päivänä mirinillä maustettuihin kurkkuihin salaatissa. Vähän japanilaistyylistä sekin ja maustoi kivasti koko salaattia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.