| | | |

Teriyaki-kulho

Teriyaki-kulho on monipuolinen ja helppo arkiruoka, joka saa upean makunsa – ja nimensä – teriyaki-kastikkeesta. Kaikki muu onkin vaihdettavissa.

Vaaleansinisellä pöydällä on kaksi kulhoa, jossa on teriyaki-marinoitua tofua, papuja, avokadoa ja tomaattia. Alla on riisiä. Kuvan reunalla on kukkia, jotka ovat epätarkkoja.

Kulhoruoat eli bowlit ovat olleet trendikkäitä muutaman vuoden. Ja hyvä niin! Monipuoliset, kaapin sisällön ja mielitekojen mukaan päivittyvät kulhot ovat helppoja ja nopeita tehdä. Ne ovat parhaimmillaan myös hävikkiruokaa, kun täytteet valitsee kaapista hävikin vähentämistä silmällä pitäen.

Kulhoissa kaikki rajat on tehty rikottaviksi. Pohjalla olevan riisin sijaan voit käyttää kvinoaa tai ohraa, ja päälle voi laittaa porkkanaa, kurkkua tai tomaatti – tai kaikkea tätä. Parhaimmillaan kulho on kuin raikas pyttipannu, joka kokoaa kaapin pohjalta vähän sitä sun tätä.

Teriyakikastike on tämän kulhoruoan ydin, jolla myös ruoan proteiini (kana, tofu, pavut, kaurapala) marinoidaan. Kastiketta tulee sen verran reilusti, että sitä riittää hyvin paitsi marinoimiseen myös hieman kulhon päälle lusikoitavaksi, jos syöjiä on neljä tai vähemmän. Kastike myös säilyy hyvin jääkaapissa ainakin viikon, uskoakseni enemmänkin.

Teriyaki-kulho on helppo tehdä myös isommalle sakille, kun ruoan tekee kulhojen sijaan tarjoilulautaselle. Jättikulholle mallia voi ottaa vaikka tästä reseptistäni:

Jos pidät aasialaisista ruoista, voisit pitää myös näistä herkuista:

Teriyaki-kulho. Kuvassa on kaksi kulhoa, joissa on tofua, papuja, avokadoa ja tomaattia.

Teriyaki-kulho

Teriyaki-kulho on raikas, helppo ja se taipuu helposti moneen makuun.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

teriyakikastike

  • 3/4 dl soijakastiketta
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2–3 rkl riisietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

kulhoon

  • keitettyä riisiä
  • kasviksia
  • tofua tai lihaa
  • tuoretta korianteria

Tee näin

  • Keitä kastike: Laita kaikki ainekset kattilaa. Sekoita maissitärkkelys sekaan vispilällä.
  • Laita lämpö päälle vasta, kun tärkkelys on sekoittunut kunnolla nesteeseen.
  • Keitä kastiketta samalla sekoittaen kunnes se sakenee. Tähän menee muutama minuutti.
  • Jos käytät tofua, kuivaa se huolella ja pieni tofu pieneksi. Paista pannulla rapeaksi ja lisää osa kastikkeesta marinadiksi. Teriyakikastikkeella voit marinoida myös lihan.
  • Keitä riisi ja laita se kulhoon pohjalle. Laita päälle pienittyjä kasviksia, marinoitua tofua/lihaa ja tuoretta korianteria.
  • Myös lusikallinen majoneesia on kulhossa herkullista.
  • Laita loput teriyakikastikkeesta tarjolle ja valuta kastiketta kulhon päälle.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating