• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aasialaiset ruoat Arkiruoka Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Ruokakulttuurit

Teriyaki-kulho

Teriyaki-kulho on monipuolinen ja helppo arkiruoka, joka saa upean makunsa – ja nimensä – teriyaki-kastikkeesta. Kaikki muu onkin vaihdettavissa.

Vaaleansinisellä pöydällä on kaksi kulhoa, jossa on teriyaki-marinoitua tofua, papuja, avokadoa ja tomaattia. Alla on riisiä. Kuvan reunalla on kukkia, jotka ovat epätarkkoja.

Kulhoruoat eli bowlit ovat olleet trendikkäitä muutaman vuoden. Ja hyvä niin! Monipuoliset, kaapin sisällön ja mielitekojen mukaan päivittyvät kulhot ovat helppoja ja nopeita tehdä. Ne ovat parhaimmillaan myös hävikkiruokaa, kun täytteet valitsee kaapista hävikin vähentämistä silmällä pitäen.

Kulhoissa kaikki rajat on tehty rikottaviksi. Pohjalla olevan riisin sijaan voit käyttää kvinoaa tai ohraa, ja päälle voi laittaa porkkanaa, kurkkua tai tomaatti – tai kaikkea tätä. Parhaimmillaan kulho on kuin raikas pyttipannu, joka kokoaa kaapin pohjalta vähän sitä sun tätä.

Teriyakikastike on tämän kulhoruoan ydin, jolla myös ruoan proteiini (kana, tofu, pavut, kaurapala) marinoidaan. Kastiketta tulee sen verran reilusti, että sitä riittää hyvin paitsi marinoimiseen myös hieman kulhon päälle lusikoitavaksi, jos syöjiä on neljä tai vähemmän. Kastike myös säilyy hyvin jääkaapissa ainakin viikon, uskoakseni enemmänkin.

Teriyaki-kulho on helppo tehdä myös isommalle sakille, kun ruoan tekee kulhojen sijaan tarjoilulautaselle. Jättikulholle mallia voi ottaa vaikka tästä reseptistäni:

  • Vegekulho – helpolla hyvää

Jos pidät aasialaisista ruoista, voisit pitää myös näistä herkuista:

  • Gochujang-nuudelit
  • Pad Thai eli paistetut nuudelit
  • Paistettu riisi
  • Härkis-larb eli mausteinen aasialainen vegesalaatti
Teriyaki-kulho. Kuvassa on kaksi kulhoa, joissa on tofua, papuja, avokadoa ja tomaattia.

Teriyaki-kulho

Teriyaki-kulho on raikas, helppo ja se taipuu helposti moneen makuun.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

teriyakikastike

  • 3/4 dl soijakastiketta
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2–3 rkl riisietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

kulhoon

  • keitettyä riisiä
  • kasviksia
  • tofua tai lihaa
  • tuoretta korianteria

Tee näin

  • Keitä kastike: Laita kaikki ainekset kattilaa. Sekoita maissitärkkelys sekaan vispilällä.
  • Laita lämpö päälle vasta, kun tärkkelys on sekoittunut kunnolla nesteeseen.
  • Keitä kastiketta samalla sekoittaen kunnes se sakenee. Tähän menee muutama minuutti.
  • Jos käytät tofua, kuivaa se huolella ja pieni tofu pieneksi. Paista pannulla rapeaksi ja lisää osa kastikkeesta marinadiksi. Teriyakikastikkeella voit marinoida myös lihan.
  • Keitä riisi ja laita se kulhoon pohjalle. Laita päälle pienittyjä kasviksia, marinoitua tofua/lihaa ja tuoretta korianteria.
  • Myös lusikallinen majoneesia on kulhossa herkullista.
  • Laita loput teriyakikastikkeesta tarjolle ja valuta kastiketta kulhon päälle.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Kuukauden viini: Moshi Moshi Organic
Next Post: Helppo kanakeitto »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT