Gochujang-nuudelit on helppo arkiruoka, jossa on lämmittävää potkua!

Ihastuttavat gochujang-nuudelit ovat olleet lautasellani tänä syksynä tuon tuosta. Ohje on helppo ja nopea, arkeen asettuva. Korealainen chilitahna, gochujang, tekee nuudeleista napakan tuliset, mutta chilisyys on kuitenkin miellyttävä – ja lämmittävä.
Mausteisuuden määrää voi tietenkin säätää chilitahnan annostuksella Kahdella ruokalusikallisella saa nuudelit sopivat tulisestakin ruoasta pitävälle, yhden ruokalusikan taktiikalla myös lempeämmistä mauista pitäville.
Maustekastikkeen kanssa paistetut nuudelit ovat valmiita vartissa – kokeile näitä viimeistään sitten kun jouluruoat jo kyllästyttää. Sekaan voi laittaa kauden kasviksia tai vaikka tofua, kanaakin. Tosin minä tykkään syödä nuudelini yleensä hyvin simppeleinä.

Jos sinulla on gochujang-tahnaa kaapissa, muista myös nämä reseptit:
Nuudeleiden ystävät puolestaan laittavat talteen ainakin tämän reseptin:

Gochujang-nuudelit
Raaka-aineet
- 100 g leveitä riisinuudeleita
- 1–2 rkl gochujang-tahnaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisietikkaa (tai muuta vaaleaa mietoa etikkaa)
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- limetin lohkoja
- kevätsipulia tai ruouhosipulia
Tee näin
- Keitä riisinuudelit paketin ohjeen mukaan melkein kypsiksi.
- Sekoita kaikki kastikeainekset.
- Valuta nuudelit ja sekoita nuudelit ja kastike paistinpannulla tai kattilassa.
- Pyörittele hetki keskilämmöllä, jotta kastike tarttuu kunnolla nuudeleihin ja ruoka kuumenee. Samalla nuudelit kypsyvät juuri sopiviksi.
- Tarjoa kevätsipulisilpun ja limetin lohkojen kanssa.
Leave a Reply