Gochujang-nuudelit
Gochujang-nuudelit on helppo arkiruoka, jossa on lämmittävää potkua! Paista nuudelien sekaan kasviksia, tofua tai kanaa.

Ihastuttavat gochujang-nuudelit ovat olleet lautasellani tänä syksynä tuon tuosta. Ohje on helppo ja nopea, arkeen asettuva. Korealainen chilitahna, gochujang, tekee nuudeleista napakan tuliset, mutta chilisyys on kuitenkin miellyttävä – ja lämmittävä.
Mausteisuuden määrää voi tietenkin säätää chilitahnan annostuksella. Kahdella ruokalusikallisella saa nuudelit sopivat tulisestakin ruoasta pitävälle, yhden ruokalusikan taktiikalla myös lempeämmistä mauista pitäville.
Maustekastikkeen kanssa paistetut nuudelit ovat valmiita vartissa – resepti kannattaa laittaa talteen nopeita lounastarpeita varten. Nuudelien sekaan voi laittaa kauden kasviksia tai vaikka tofua, mikä ettei kanaakin. Tosin minä tykkään syödä nuudelini yleensä hyvin simppeleinä.

Jos sinulla on gochujang-tahnaa kaapissa, muista myös nämä reseptit:
Nuudeleiden ystävät puolestaan laittavat talteen ainakin tämän reseptin:

Gochujang-nuudelit
Raaka-aineet
- 100 g leveitä riisinuudeleita
- 1–2 rkl gochujang-tahnaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisietikkaa (tai muuta vaaleaa mietoa etikkaa)
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- limetin lohkoja
- kevätsipulia tai ruouhosipulia
Tee näin
- Keitä riisinuudelit paketin ohjeen mukaan melkein kypsiksi.
- Sekoita kaikki kastikeainekset.
- Valuta nuudelit ja sekoita nuudelit ja kastike paistinpannulla tai kattilassa.
- Pyörittele hetki keskilämmöllä, jotta kastike tarttuu kunnolla nuudeleihin ja ruoka kuumenee. Samalla nuudelit kypsyvät juuri sopiviksi.
- Tarjoa kevätsipulisilpun ja limetin lohkojen kanssa.