| |

Nuudelit maapähkinäkastikkeessa

Nuudelit maapähkinäkastikkeessa on helppo ja nopea arkiruoka. Ihanien nuudeleiden päälle kasataan kauden kasviksia. 

Nuudelit maapähkinäkastikkeessa on helppo ja nopea arkiruoka. 

Ruoka on vaalealla lautasella. Päällä on paahdettuja ruusukaaleja. Lautasen alla on kankainen servietti. Kuvan tausta on tumma.

Maapähkinäkastike on täynnä makua, vaikka se syntyy pienessä hetkessä ja kourallisista raaka-aineita. Tämä resepti sopii arkeen! 

Aivan erityisesti pidän tässä reseptissä riisinuudeleista, mutta ruokaan käyvät yhtä hyvin vehnästäkin valmistetut nuudelit. Nuudeleita keitettäessä on hyvä pitää mielessä sama ykkössääntö kuin pastahommissakin: Älä keitä liian kauan. Toistan. Älä keitä liian kauan.

Aasialaisten ruokien kastikkeisiin tulee usein pitkä lista aineksia, mutta onneksi on näitäkin arkeen sopivia kastikkeita, joista selviää, vaikka olisi käynyt ihan tavallisessa lähikaupassa. Kastikkeen runkona on maapähkinävoi, joka vain maustetaan ja notkistetaan. Ihanan iisiä!

Nuudelit maapähkinäkastikkeessa on ihanaa siltäänkin, mutta päälle voi paahtaa uunissa kauden kasviksia, esimerkiksi ruusukaaleja ja kukkakaalia. Voit laittaa maapähkinäkastikkeessa pulikoivien nuudeleiden päälle myös ihan mitä tahansa muuta tuoreista yrteistä pannulla paistettuun tofuun tai lihaan tai porkkanasoiroista ituihin. Mene sillä, mistä pidät ja mitä kaapista löytyy.

Jos maapähkinävoita jää, kokeile taivaallisen hyvää maapähkinävoikastiketta, joka on täydellinen dippikastike paitsi kesärullille myös tuoreille kasviksille. Kastike sopii myös salaatinkastikkeeksi esimerkiksi kesärullasalaatille.

Nuudelien ystävien kannattaa kurkata myös nämä reseptit:

Nuudelit maapähkinäkastikkeessa

Nuudelit maapähkinäkastikkeessa on nopea ja helppo arkiruoka. Laita päälle kauden kasviksia!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys5 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 200 g riisinuudeleita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl kalakastiketta (tai ekstralusikallinen soijaa)
  • 1 rkl riisietikkaa
  • 1/2 dl kuumaa vettä
  • hieman chiliä tai srirachaa
  • kauden vihanneksia
  • tofua tai lihaa
  • tuoretta korianteria

Tee näin

  • Jos tarjoat nuudelit paahdettujen kasvisten kanssa, kuumenna uuni 225 asteeseen ja paahda paloitellut kasvikset pienessä öljymäärässä uunissa. Mausta ripauksella suolaa.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Laita tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon kuorittu valkosipulinkynsi, inkivääri, maapähkinävoi sekä kaikki muut kastikkeen ainekset. Aja tasaiseksi.
  • Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta saat kastikkeesta notkeaa.
  • Sekoita nuudelit maapähkinäkastikkeeseen.
  • Tarjoa kasvisten ja tuoreen korianterin kanssa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?