| | | |

Vietnamilainen kesärullasalaatti

Vietnamilaiset kesärullat eli riisipaperikääryleet ovat herkkuruokaani. Rapeat ja raikkaat rullat, joita dipataan maukkaisiin kastikkeisiin ovat vastustamattomia. Mutta aina aika tai jaksaminen ei riitä rullailuun, silloin kesärullien aineksista koottu salaatti on loistava vaihtoehto. Salaatti on samankaltainen oikotie onneen kuin sushisalaatti.

Me tukevoitimme salaattia Thaimaasta tuodullapapuvermisellillä, mutta tavallinen ohut riisinuudeli sopii oivallisesti tuomaan ruokaisuutta salaattiin. Kastikkeeksi sopivat perinteiset kesärullakastikkeet: alla oleva kirpsakka kalakastikepohjainen kastike tai lempeämpi maapähkinäkastike.


Resepti

 

Vietnamilainen kesärullasalaatti
2 reilua annosta, useammalle lisäkkeeksi

salaatti
1 ruukku suosikkisalaattiasi
n. 50 g ohutta riisinuudelia eli vermiselliä (tai ohutta papunuudelia)
pätkä kurkkua
1-2 porkkanaa
1 avokado
kypsää mangoa, katkarapuja, tofua tai muita rullien suosikkitäytteitäsi
kourallinen tuoretta korianteria
puoli kourallista tuoretta minttua
cashewpähkinöitä
(tuoretta chiliä)

kastike
2 rkl kalakastiketta (voit korvata kalakastikkeen soijalla)
1/2 – 1 rkl riisietikkaa
1/2 limetin mehu (noin 1 rkl)
1 rkl sokeria
pieni valkosipulinkynsi
tuoretta chiliä tai chilirouhetta
(muutama ruokalusikallinen vettä)

Tee ensin kastike. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Silppua myös pätkä tuoretta chiliä. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja varmista, että sokeri liukenee kunnolla kastikkeeseen. Ilman vettä kastike on suolaista ja kirpeää. Maista ja laimenna halutessasi pienellä määrällä vettä.

Valmista vermiselli paketin ohjeen mukaan. Jäähdytä juoksevan kylmän veden alla tai jäävedessä. Lado salaattiainekset kulhoon tai lautasille ja lusikoi hieman kastiketta päälle. Laita loppu kastike tarjolle, jotta jokainen voi vahvistaa salaatin makumaailmaa tarpeen mukaan.

_____