• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Aamupala & brunssi Italialaiset ruoat Leivät & sämpylät Leivonta

Hapanjuurifocaccia

Hapanjuurifocaccia vaatii hieman malttia – ja hapanjuuren –, mutta lopputulos on aivan järjettömän hyvä.

Aamupalapöydässä on hapanjuurifocacciaa halkaistuina paloina, maitokahvia ja kulma astiasta, jossa on paahdettuka tomaatteja.

Jos olet lumoutunut hapanjuurileivonnasta, tee tätä helppoa focacciaa. Täydellisen ihana hapanjuurifocaccia on jopa syy hankkia (tai tehdä itse) vaalean leivän leivontaan sopiva juuri.

Jos sinulla ei ole hapanjuurta, tee focaccia tällä mainiolla reseptillä:

  • Focaccia – pala parasta Italiaa

Focaccia on helpompi tehdä kuin leipä, sillä muotoilusta ei tarvitse huolehtia. Tämä taikina ei myöskään tarvitse jääkaappilepoa vaan se viihtyy pöydällä paistamiseen saakka. Tosin Hannan sopan Hanna laittaa focaccia-taikinan jääkaappiin – hän on kokenut hommat sillä tavalla kaikkein helpoimmaksi. Nappasin reseptin Hannalta, mutta teen leivän siis hieman eri tavalla. Molemmat tavat on aivan yhtä hyviä. Tee sinä kuten sinulle parhaiten sopii.

Hapanjuureen tehtyä focaccia-leipää halkaistuna.

Hapanjuurifocaccian ainekset ovat hyvin yksinkertaiset: vettä, aktiivista juurta, suolaa, oliiviöljyä ja vehnäjauhoja. Päälle voi halutessaan painella oliiveja, kirsikkatomaatteja, kapriksia tai yrttejä, mutta välttämättömiä ne eivät ole.

Oliiviöljyn kanssa ei sitten saa kitsastella. Hyvä focaccia vaatii paljon oliiviöljyä. Toinen asia, jonka kanssa ei saa kitsastella on kohottaminen. Hyvä focaccia saa kohota niin pitkään kuin se sitä vaatii. Tarkkaa aikaa on hapanjuurella leivottaessa mahdotonta sanoa, sillä jokainen juuri nostaa leivän eri aikataulussa. Yhdellä kertaa kohotin leipää 12 tuntia. Toisella kerralla riitti alle kahdeksan tuntia.

Kun pinnassa on reilusti ilmakuplia, on hapanjuurifocaccia valmis paistettavaksi. Kun tunnet juuresi hyvin ja leivot säännöllisesti, on aikaa helpompi arvioida. Uunissa focaccia on vain puolisen tuntia, joten jos taikinan antaa kohota pellillä päivän, saat illalla ihanaa focacciaa.

Hapanjuurifocaccia

Hapanjuurifocaccia on helppo tehdä. Se hurmaa aamiaisella tai täytettynä vaikka retkellä.
Esivalmistelu1 hr
Kypsennys30 mins
kohottaminen8 hrs

Raaka-aineet

  • 100 g virkeää hapanjuurta
  • 750 g huoneenlämpöistä vettä
  • 20 g suolaa
  • 1000 g vehnäjauhoja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Tee näin

  • Sekoita virkeä hapanjuuri, vesi, suola ja vehnäjauhot yhteen.
  • Jätä taikina peitettynä huoneenlämpöön tunniksi (autolyysi).
  • Taittele taikinaa reunoilta kohti keskustaa, jolloin huomaat sen saavat lisää kimmoisuutta.
  • Jätä kohoamaan pariksi kolmeksi tunniksi ja taittele muutamaan kertaan.
  • Öljyä reunallinen uunipelti tai suuri uunivuoka (voit käyttää tähän noin puolet öljystä).
  • Kumoa taikina pellille ja painele ja venyttele kevyesti, jotta taikina leviää pellille. Älä pakota tai revi taikinaa. Jos se ei antaudu, anna sille hetki lepoa ja palaa vartin, ehkä puolen tunnin päästä asiaan.
  • Anna taikinan kohota pellillä peitettynä useamman tunnin eli kunnes taikinassa on reilusti ilmakuplia. Jos liina tarttuu kiinni, voit kumota toisen pellin focaccia päälle kanneksi.
  • Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  • Painele kohonneeseen focacciaan sormilla kuoppia ja huiski päälle oliiviöljyä.
  • Ripottele päälle myös sormisuolaa.
  • Paista 25–35 minuuttia. Peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa.
  • Anna jäähtyä hetki pellillä, irrota ja jäähdytä ritilän päällä.

Joko seuraat Kokkipotteja Pinterestissä?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Gochujang-nuudelit
Next Post: Helmipuuro »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT