• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Aamupala & brunssi

Helmipuuro

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Finnamylin kanssa.

Helmipuuro eli perunasuurimopuuro on valloittava perinneherkku – ja kotimainen vaihtoehto riisipuurolle.

Valkoisella, kultareunaisella lautasella on helmipuuroa. päällä on kanelilla maustettuja, paistettuja päärynäviipaleita.

Joulupuuro kuuluu olennaisena osana suomalaiseen jouluperinteeseen. Entä jos kokeilisit vaikka jonain aamuna ennen aattoa tehdä joulupuuron riisin sijaan perunasta?

Helmipuuro eli perunasuurimoista valmistettu puuro on nopea ja helppo herkku, joka valmistetaan samalla tavalla maitoon kuin riisipuurokin. Voit valmistaa puuron joko täysmaitoon tai kasvimaitoon.

Täyteläinen maku ja pehmeä rakenne tekevät puurosta valloittavan ihanan. Usein syön helmipuuron voisilmällä, mutta nyt lisäsin puuron päälle pannulla paistettuja, kanelilla maustettuja päärynäviipaleita. Lisukkeita kannattaa vaihdella aina satokauden mukaan.

Lautasella on helmipuuroa. Puuron päällä on kanelilla maustettuja päärynäviipaleita. Puurossa on lusikka, jossa on puinen varsi.

Perunatärkkelyksestä valmistettavat perunasuurimot tehdään Finnamylin tehtaalla Kokemäellä – samasta paikasta tulevat ehkä vielä tutummat Finnamylin perunajauhot. Perunasuurimot sopivat mainiosti sekä leivontaan että ruoanlaittoon. Perunasuurimot ovat gluteenittomia ja helppokäyttöisiä.

Perunasuurimopuuroa keitettäessä on yksi tärkeä muistettava asia: lisää suurimot kiehuvaan maitoon samalla sekoittaen. Maidon siis tulee todella kiehua; silloin puuro onnistuu varmasti.

Olen tehnyt Finnamylin kanssa yhteistyötä aiemminkin – käy kurkkaamassa nämä mainiot reseptit:

  • Hedelmä-helmipuuro & aamiaispannarit
  • Täydellinen sitruuna-marenkipiiras
  • Minttusuklaajuustokakku
Valkoisella, kultareunaisella lautasella on helmipuuroa. Puuron päällä on voissa paistettuja päärynäviipaleita, joihin päälle on ripoteltu kanelia.

Helmipuuro

Helppo ja nopea helmipuuro on kotimainen vaihtoehto riisipuurolle.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys10 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 8 dl täysmaitoa
  • 2 dl Helmi-suurimoita
  • 1 tl tl suolaa
  • reilu nokare voita

Tee näin

  • Kuumenna maito kiehuvaksi.
  • Ripottele kiehuvaan maitoon Helmi-suurimot samalla sekoittaen.
  • Keitä hiljalleen 8 minuuttia, mausta suolalla ja voilla.
  • Ota pois levyltä.
  • Anna puuron hautua vielä muutama minuutti kannen alla.
  • Tarjoa heti.

Vinkit!

Voit käyttää täysmaidon sijasta kasvimaitoa.

Joko seuraat Kokkipotteja Pinterestissä?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Hapanjuurifocaccia
Next Post: Nutella-keksit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT