Helmipuuro

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Finnamylin kanssa.

Helmipuuro eli perunasuurimopuuro on valloittava perinneherkku – ja kotimainen vaihtoehto riisipuurolle.

Valkoisella, kultareunaisella lautasella on helmipuuroa. päällä on kanelilla maustettuja, paistettuja päärynäviipaleita.

Joulupuuro kuuluu olennaisena osana suomalaiseen jouluperinteeseen. Entä jos kokeilisit vaikka jonain aamuna ennen aattoa tehdä joulupuuron riisin sijaan perunasta?

Helmipuuro eli perunasuurimoista valmistettu puuro on nopea ja helppo herkku, joka valmistetaan samalla tavalla maitoon kuin riisipuurokin. Voit valmistaa puuron joko täysmaitoon tai kasvimaitoon.

Täyteläinen maku ja pehmeä rakenne tekevät puurosta valloittavan ihanan. Usein syön helmipuuron voisilmällä, mutta nyt lisäsin puuron päälle pannulla paistettuja, kanelilla maustettuja päärynäviipaleita. Lisukkeita kannattaa vaihdella aina satokauden mukaan.

Lautasella on helmipuuroa. Puuron päällä on kanelilla maustettuja päärynäviipaleita. Puurossa on lusikka, jossa on puinen varsi.

Perunatärkkelyksestä valmistettavat perunasuurimot tehdään Finnamylin tehtaalla Kokemäellä – samasta paikasta tulevat ehkä vielä tutummat Finnamylin perunajauhot. Perunasuurimot sopivat mainiosti sekä leivontaan että ruoanlaittoon. Perunasuurimot ovat gluteenittomia ja helppokäyttöisiä.

Perunasuurimopuuroa keitettäessä on yksi tärkeä muistettava asia: lisää suurimot kiehuvaan maitoon samalla sekoittaen. Maidon siis tulee todella kiehua; silloin puuro onnistuu varmasti.

Olen tehnyt Finnamylin kanssa yhteistyötä aiemminkin – käy kurkkaamassa nämä mainiot reseptit:

Valkoisella, kultareunaisella lautasella on helmipuuroa. Puuron päällä on voissa paistettuja päärynäviipaleita, joihin päälle on ripoteltu kanelia.

Helmipuuro

Helppo ja nopea helmipuuro on kotimainen vaihtoehto riisipuurolle.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys10 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 8 dl täysmaitoa
  • 2 dl Helmi-suurimoita
  • 1 tl tl suolaa
  • reilu nokare voita

Tee näin

  • Kuumenna maito kiehuvaksi.
  • Ripottele kiehuvaan maitoon Helmi-suurimot samalla sekoittaen.
  • Keitä hiljalleen 8 minuuttia, mausta suolalla ja voilla.
  • Ota pois levyltä.
  • Anna puuron hautua vielä muutama minuutti kannen alla.
  • Tarjoa heti.

Vinkit!

Voit käyttää täysmaidon sijasta kasvimaitoa.

Joko seuraat Kokkipotteja Pinterestissä?

Katso myös nämä reseptit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating