Nutella-keksit
Nutella-keksit lumoavat helppoudellaan. Eikä näistä kekseistä voi juuri kukaan olla pitämättä!

Nutellan lisäksi laitoin cookien kaltaisiin, keskeltä tahmean pehmeisiin kekseihin kourallisen suklaarouhetta, joka lisää keksien mehevyyttä – ja herkullisuutta. Koska tämänkaltaisten keksien tulee olla keskeltä sitkeän pehmeitä ja reunoilta rapeita, eikö!
Helppo keksi-resepti onnistuu kokemattomaltakin kotikokilta tai pikkukokilta, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen. Kulhon lisäksi tarvitaan iso lusikka tai nuolija, jolla raaka-aineet saa sekaisin.
Vaikka et olisi nutellan ystävä, kokeile näitä silti, sillä nutella kietoutuu nutella-kekseissä pähkinäiseksi vivahteeksi. Pähkinäiset suklaakeksit ovat nimittäin aivan älyttömän hyviä!
Kokeile myös näitä keksi-reseptejäni:

Nutella-keksit
Raaka-aineet
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl soodaa
- hyppysellinen suolaa
- 1 1/2 dl ruokosokeria tai intiaanisokeria
- 100 g suklaarouhetta
- 100 g voita
- 1 1/4 dl Nutellaa
- 1 kananmuna
Tee näin
- Sekoita kuivat aineet sekä suklaarouhe yhteen.
- Sulata voi.
- Kaada kuivien aineiden sekaan voisula, nutella ja kananmuna.
- Sekoita nopsasti tasaiseksi taikinaksi.
- Voit laittaa taikinan tekeytymään jääkaappiin, mutta se ei ole välttämätöntä.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Ota taikinasta pingispallon kokoisia paloja.
- Pyörittele käsissä ja litistä harvakseltaan leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista keksejä noin 10 minuuttia tai kunnes reunat alkavat rapeutua, mutta keskusta on vielä pehmeä.
- Anna jäähtyä.