| | |

Nutella-keksit

Nutella-keksit lumoavat helppoudellaan. Eikä näistä kekseistä voi juuri kukaan olla pitämättä!

Nutellan lisäksi laitoin cookien kaltaisiin, keskeltä tahmean pehmeisiin kekseihin kourallisen suklaarouhetta, joka lisää keksien mehevyyttä – ja herkullisuutta. Koska tämänkaltaisten keksien tulee olla keskeltä sitkeän pehmeitä ja reunoilta rapeita, eikö!

Helppo keksi-resepti onnistuu kokemattomaltakin kotikokilta tai pikkukokilta, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen. Kulhon lisäksi tarvitaan iso lusikka tai nuolija, jolla raaka-aineet saa sekaisin.

Vaikka et olisi nutellan ystävä, kokeile näitä silti, sillä nutella kietoutuu nutella-kekseissä pähkinäiseksi vivahteeksi. Pähkinäiset suklaakeksit ovat nimittäin aivan älyttömän hyviä!

Kokeile myös näitä keksi-reseptejäni:

Kaakaonvärisiä nutella-keksejä kahdessa pinossa. Yksi keksi on erillään ja se on halkaistu kahteen osaa. Tausta on vaaleanpunainen.

Nutella-keksit

Helpot nutella-keksit ovat ihania! Nutellan pähkinäisyys kietoutuu keksien suklaisuuteen.
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys10 minutes

Raaka-aineet

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl soodaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 1/2 dl ruokosokeria tai intiaanisokeria
  • 100 g suklaarouhetta
  • 100 g voita
  • 1 1/4 dl Nutellaa
  • 1 kananmuna

Tee näin

  • Sekoita kuivat aineet sekä suklaarouhe yhteen.
  • Sulata voi.
  • Kaada kuivien aineiden sekaan voisula, nutella ja kananmuna.
  • Sekoita nopsasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Voit laittaa taikinan tekeytymään jääkaappiin, mutta se ei ole välttämätöntä.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Ota taikinasta pingispallon kokoisia paloja.
  • Pyörittele käsissä ja litistä harvakseltaan leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Paista keksejä noin 10 minuuttia tai kunnes reunat alkavat rapeutua, mutta keskusta on vielä pehmeä.
  • Anna jäähtyä.

Seuraathan Kokkipotteja jo Instagramissa!