• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Cookiet ja pikkuleivät Leivonta

Tavoitteena täydelliset suklaacookiesit

Täydellisten suklaacookiesien täytyy täyttää kivikovat kokkipottikriteerit: Niiden on oltava riittävän makeita, jotta yksi keksi riittää taltuttamaan minkä tahansa pikkuvaivan tai arjen haasteen. Keksien on oltava myös riittävän suolaisia, koska makean ja suolaisen tasapainoinen liitto on pala taivasta. Meidän mielestä täydelliset keksit ovat lisäksi jäähtyneinäkin keskeltä sitkeitä. Uunista tullessaan niiden täytyy olla siis liki löysiä, hyllyviä ainakin hyvin pehmeitä, vaikka edellä mainitut adjektiivit eivät muuten kovin miellytäkään.

Ja tiedättekö mitä. Nämä suklaacookiesit täyttävät kaikki edellä mainitut kriteerit. Eikä siinä vielä kaikki; taikina on raakana aivan käsittämättömän hyvää. Jos ette kerro kenellekään (=herra Kokille), voin paljastaa, että minulla on pakastimessa taikinajemma, pieniä taikinapalloja pakastettuina niihin hetkiin kun tarvitsen jotain erityisen hyvää. Taikinapallot toimivat myös oivana vierasvarana, erityisesti jos ne paistaa ennen tarjoilua.

Jos pitää keskeltä sitkeistä cookieseista, täytyy paistoajan kanssa olla tarkkana, sillä raaka muuttuu sopivasta liian kypsäksi yllättävän nopeasti. Yhtään kertaa en tosin ole paistanut cookieseja ali, eikä ylimeneminenkään ole kovin vakavaa, sillä täysin rapeiksi paistuneetkin keksit ovat aivan erinomaisia.

****

Suklaacookies

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl täysruokosokeria
1 dl tavallista sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa*
1 tl vaniljasokeria tai muutama rouhaisu vaniljamyllystä
100-150g tummaa suklaata
1 kananmuna
125g voita

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Rouhi suklaa ja sekoita joukkoon. Riko kananmunan rakenne haarukalla ja sulata voi. Sekoita märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja tee tasainen taikina. Paista keksejä 180-200 asteisessa uunissa 5-7 minuutti.

*tee itsellesi palvelus ja käytä laadukasta suolaa. Älä käytä jozoja tai muita mukasuoloja. Vuorisuola tai merisuola on ok.

****


32 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Pannaripäivän vohvelit
Next Post: Aamiaispizza – täydellinen alku päivälle! »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    27.4.2014 at 19:31

    Oooh, kiitos kommentistasi, Papu! On aina yhtä riemastuttavaa, vähän liikuttavaakin, saada näin hyvää palautetta reseptistä. Ihan huippua kuulla, että cookiet ovat sinunkin mieleen – meillä tämä resepti on ihan suosikkejamme.

    Suolan määrä on kieltämättä aika iso, mutta minusta tuolla määrällä hyvää suolaa saa juuri sopivan makean ja suolaisuuden kombinaation kekseihin.

    Tsemppiä testailuihin!

    Reply
  2. Papu says

    27.4.2014 at 18:31

    KIITOS! Olen jo pitkään etsinyt Sitä Täydellistä Ohjetta, jolla saisin aikaan sellaisen "crispy & chewy" -rakenteen cookieen, ja tämä taitaa nyt olla se. Mulla ei ollut täysruokosokeria joten käytin ruokokidesokeria, ja tuli kyllä parhaimmat cookiet mitä olen tehnyt. Suolan määrä oli musta suorastaan pelottava, joten laitoin vain 3/4 tl, eikä ainakaan se määrä ollut liikaa. Ehkä ensi kerralla uskallan laittaa koko teelusikallisen 🙂

    Se on tietysti vähän työlästä, että reseptiä joutuu aina testailemaan useamman kerran, että saa selville, mikä on juuri se oman uunin oikea lämpötila ja paistoaika. Mutta onpahan ainakin makoisaa testailua… 😀 Tästä tulee kyllä yksi reseptiarkistoni aarteista nyt.

    Reply
  3. Anonyymi says

    15.4.2014 at 18:39

    okei kiitos 🙂

    Reply
  4. Hannele says

    15.4.2014 at 17:40

    Ihan tavallista voita käytän, normaalisuolaista. Ja ruokosokerina käytän sellaista aika tummaa luomusokeria, jossa lukee "täysruokosokeri", joskus sitä myydään myös nimellä "intiaanisokeri".

    Reply
  5. Anonyymi says

    15.4.2014 at 12:50

    ok.kiitos kun vastasit 🙂

    kerron sitten tuliko hyviä 🙂 pitää vaa käydä ostaa suklaata ja ruokosokeria 🙂
    vielä yksi kysymys.. käytitkö ihan normaalia voita?

    Reply
  6. Hannele says

    14.4.2014 at 20:20

    Puulta maistuvat cookiet kuulostaa kummalliselta 🙂

    Hauskaa, että luin kommenttisi juuri nyt, kun mies rouskuttaa iltateen kanssa juuri näitä cookieseja 🙂 Tässä reseptissä rapeus riippuu hieman paistamisesta. Me paistamme keksejä vain noin 5 (-6, jos taikina on jääkaappikylmää) minuuttia, koska haluamme, että jäädyttyään keksit ovat reunoilta rapeita ja sisältä sitkeitä. Jos paistat hieman pidempään, tulee kekseistä rapeita. Jos tavoitteena on rapeat keksit, kannattaa taikinapallot litistää melko ohuiksi, jotta ne paistuvat tasaisemmin.

    Jos testaat reseptiä, olisi kiva kuulla, mitä pidit rapeudesta ja/tai mausta!

    Reply
  7. Anonyymi says

    14.4.2014 at 19:44

    tuleeko noista rapeita?
    ku oon aikasemmin kokeillu jotai muita cookieita niin niistä tuli ihan pehmeitä jäähtymisen jälkeenkin ja maistui ihan puulta hasselpähkinärouheen takia.. 🙁

    Reply
  8. Anonyymi says

    31.8.2013 at 19:07

    Aivan älyhyviä!! Tehtiin näitä tänään Jaakon kanssa ja se mussutti sekä taikinaa että keksejä sen verran lumoutuneena, että ei taida paremmasta tietääkään 🙂 Taru

    Reply
  9. Hannele says

    6.4.2013 at 21:22

    Mahtavaa! Lekoisaa lauantaita (tai no, taitaa olla jo melkein sunnuntai)!

    Reply
  10. annemi says

    6.4.2013 at 16:15

    Olivat todella herkullisia, näiden parissa viihtyy koko lauantai-illan 😉 ja kiitos vinkistä!

    Reply
  11. Hannele says

    6.4.2013 at 16:14

    Se piti vielä sanoa, että vetäse leivinpaperi kekseineen pois kuumalta pelliltä niin cookiesit pysyy paremmin sitkeinä (ja jäähtyvät syömiskuntoon nopeammin)!

    Reply
  12. Hannele says

    6.4.2013 at 16:04

    Ou nou. Aiheutit aikamoisen cookiehimon.
    Toivottavasti keksit täyttää odotukset!

    Reply
  13. annemi says

    6.4.2013 at 15:26

    Ahhh, olen jo puolisen tuntia tuijotellut näitä cookieita tuossa omalla uunipellillä. Jäähtyisivät jo! herkullinen lauantai-ilta tulossa, ainakin mitä voi taikinan ja vielä kuuman keksin perusteella sanoa 😉

    Reply
  14. Hannele says

    21.2.2013 at 05:59

    Joskus olen kokeillut pakastinlistaa, mutta ongelmana oli se, että se ei päivittyny ittekseensä! Ihan kummallinen tyyppi.

    Kun maltat paistaa riittävän vähän niin hyvä tulee:)

    Reply
  15. Marja says

    20.2.2013 at 10:33

    Yhdyn täydellisesti tuohon täydellisen cookien määritelmään ja jos kerran tuolla reseptillä niitä syntyy, niin sitähän täytyy ehdottomasti kokeilla :).

    Olen muuten jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni päivitettävän listan meidän pakastimen sisällöstä, jotta välttyisin noilta arkelogisilta löydöksiltä, mutta se on edelleenkin vain ajatuksen asteella (kuten aika moni muukin hyvä idea ;)).

    Reply
  16. Hannele says

    17.2.2013 at 21:43

    Kiitos, Emma!
    En ymmärtänyt kirjoittaneeni mitään huvittavaa, mutta ihana kuulla, että viihdyit Kokkipottilan parissa 🙂

    Reply
  17. Hannele says

    17.2.2013 at 21:39

    Kiitos kommentista, Jinna!
    Millainen on sinun ainoa oikea resepti?

    Reply
  18. Hannele says

    17.2.2013 at 21:38

    Taatusti isossa porukassa kaikki menee, kun meilläkin meni ennen kuin opin kaavan: ensin taikinaa suuh… eikun pakkaseen ja sitten vasta leipomispuuhiin 🙂

    Reply
  19. Emma says

    17.2.2013 at 19:32

    Harvemmin tulee naurettua ääneen JA luettua hauskaa juttua poikaystävälle ääneen, mutta tuo taikinapallojuttu osui ja upposi 🙂 Ja vieläpä mahtava vinkki, että tattista vaan.

    Reply
  20. Dr.Sugar/Jinna says

    16.2.2013 at 21:12

    Täälläkään ei ikävä kyllä taikinaa jää koskaan jemmaan! Cookiet on kyllä omankin sydämeni vienyt ja niin kauan etsittiin SITÄ OIKEAA reseptiä ja sitten kun sen löysi; ah! 🙂

    Reply
  21. Minna Vuo-Cho says

    16.2.2013 at 17:59

    Meillä ei taikinaa koskaan riitä pakastimeen asti vaikka tekisi miten paljon. Sama pizzojen kanssa, kuten tuli todettua tänä iltana. Luulin niistä jäävän huomiseksikin aamiaispaloja, mutta mitä vielä… Ja pizzataikinaakin oli sentään tuplamäärä normaaliin nähden.

    Reply
  22. Nanna says

    15.2.2013 at 21:30

    niin onki!

    Reply
  23. Hannele says

    15.2.2013 at 19:56

    Go, Anna, Go!
    Tätä ei ehkä kannattaisi paljastaa, mutta minusta voitaikinakin on parempaa raakana kuin paistettuna.

    Reply
  24. Hannele says

    15.2.2013 at 19:54

    Kiitos, Nanna! Eiköstä vaan olekin cookiesin syvin olemus erilainen kuin keksin syvin olemus. Tässä tapauksessa täytyy luistaa periaatteista ja käyttää enkkusanaa. Cookie on ihan eri asia kuin keksi.

    Reply
  25. Anna says

    15.2.2013 at 19:50

    Allekirjoitan jokikisen kriteerin sekä taikinan jemmauksen pakastimeen. Kuulun niihin jotka syövät joulupiparinsa mieluummin taikinana kuin paistettuna.

    Reply
  26. Hannele says

    15.2.2013 at 19:49

    Kieltämättä pakastimesta saattaa joskus löytää yllätyksiä, pieniä arkeologisia esiintymiä:) Minulle sisällön muistaminen on selvästi pakastimen täyttämistä vaativampaa.

    Kiitos! Jee!

    Reply
  27. Nanna says

    15.2.2013 at 19:41

    Upeasti kuvattu Hannele. Cookien syvin olemus. Ja myös kuvat! 🙂

    Reply
  28. annemi says

    15.2.2013 at 19:03

    Vitsi kun joskus muistaisikin pakastaa taikinaa pakastimeen vierasvaraksi, tai ottaa sitä sieltä (jos on kerrakin muistanut laittaa jotain pakkaseen!) ne kun vieraita olisi tulossa 🙂

    Kauniita cookie-kuvia 🙂

    Reply
  29. Hannele says

    15.2.2013 at 18:57

    Asiaa, Jonna ja Jonnan sisko! Piparit(kin) on ihan parhaita taikinana. Jäisestä taikinasta on aivan älyttömän viehkoa raastaa etuhampailla taikinaa, jos haukkasu ei onnistu.

    Nauru on ihana asia. Kiitos hymyilyttävästä palautteesta 😀

    Reply
  30. Hannele says

    15.2.2013 at 18:53

    Niin. Kuka paistaa ja minä en 🙂

    Reply
  31. Jonna says

    15.2.2013 at 18:48

    Tosi taikinanystävä kyllä arvostaa taikinakönttiä vierasvarana. Äitini aina pakastaa sisarelleni palan piparitaikinaa – ja sitä ei todellakaan paisteta. Hannele, nauroin täällä ääneen. Jälleen kerran osui ja upposi minun huumorintajuuni!

    Reply
  32. Sari - CampaSimpukka says

    15.2.2013 at 18:23

    Törkeän hyvä vinkki tuo, että pakastaa noita palleroina ja sitten sulattaa ja paistaa, kun on cookieta vailla 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.