Aamiaispizza – täydellinen alku päivälle!

Kivistön Liisa tiesi totuuden, kun kirjoitti tietävänsä mitä me syödään viikonloppuna aamiaiseksi. Melkein syntiseltä kuulostava aamiaispizza oli täydellinen alku päivälle. Tästä saattaa tulla tapa.

Tein taikinan eilen illalla viileähköön nesteeseen ja laitoin sen kohoamaan jääkaappiin. Kivistön versiossa lihana olleen pekonin vaihdoin ilmakuivattuun kinkkuun. Tomaattiviipaleet ja lehtipersiljan laitoin pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen. Juustona oli briemäisen juuston kanta.

****

Aamiaispizza

pohja

2 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

n. ½ tl suolaa

1-2 rkl oliiviöljyä

n. 5 dl vehnäjauhoja

täytteet

tilkkaoliiviöljyä

ilmakuivattua kinkkua (meillä 5 viipaletta)

juustoa

kananmunia

tomaattia

tuoreita yrttejä/rukolaa

sormisuolaa

mustapippuria

Sekoita hieman viileään veteen suola, kuivahiiva ja öljy (jos teet taikinan aamulla, voit käyttää lämmintä vettä, jolloin prosessi nopeutuu). Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Alkuvaiheessa sekoituksen voi hoitaa vispilällä, mutta aika pian kädet ovat kätevimmät työkalut. Taikina saa jäädä aika pehmeäksi, etenkin jos kohotat sitä pitkään jääkaapissa.

Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä jauhoitetulla pöydällä kunnes saat kimmoisan taikinapallon. Kaulitse ohuehkoksi pohjaksi. Pirskottele päälle vähän oliiviöljyä. Levitä ilmakuivatun kinkun viipaleet pohjalle, lisää juusto(raaste) ja varovasti myös kananmunat. Keltuaiset saavat jäädä ehjiksi.
Paista n. 225-250 asteisessa uunissa kunnes valkuaiset ovat hyytyneet ja reunat ovat saaneet väriä. Pizzan ollessa uunissa viipaloi tomaatit. Ota aamiaispizza uunista, levitä tomaattiviipaleet ja yrttejä/rukolaa. Ripsauta päälle hieman sormisuolaa ja mustapippuria.

****

Meitä oli tänään aamupalapöydässä kolme nälkäistä ja söimme pizzan viimeistä murua myöten. Jos aamupalalla tarjotaan muutakin, riittää pizzasta useammallekin.

Kiitos Kivistöön mahtavan idean jakamisesta!