Pizzapatonki
Pizzapatonki saa hymyn huulille – kaksi klassikkoa yhdistyy herkulliseksi pikkusyötäväksi.

Kaikkein helpoiten pizzapatonki valmistuu valmiista patongeista tai esipaistetuista patongeista. Jälkimmäisiäkään ei tarvitse paistaa ennen täytteiden lisäämistä – leipä paistuu kyllä siinä samalla.
Pizzapatonkien täytteeksi kannattaa laittaa ainakin maukasta tomaattikastiketta ja juustoa. Usein laitan viiltoihin myös hieman lisää suolaisuutta ja ytyä antavaa pepperonia tai salamia. Paistamisen jälkeen patongin päälle kannattaa laittaa tuoretta basilikaa.

Pizzan täytteillä täytetty patonki on deluxe-versio valkosipulipatongista, jossa leipään tehtyihin viiltoihin laitetaan valkosipulilla ja yrteillä täydennettyä voita. Pikkuruoka sopii mainiosti illanistujaisiin, iltapalaksi tai vaikka tarjottavaksi glögin kanssa.
Folioon käärittynä herkun voi pakata myös nuotioretkelle tule lämmössä paistettavaksi. Silloin leipänä kannattaa käyttää valmiiksi paistettua patonkia, jotta leivän ei tarvitse kuin lämmetä nuotiolla.
Illanistujaisiin sopivat myös nämä herkut:
- Leivän sisällä paistettu juusto
- Yrttiset suolakeksit
- Pizzakeksit
- Suolainen juustokakku tapaksilla
- Nachopelti maissilla ja juustolla

Pizzapatonki
Raaka-aineet
- 2 esipaistettua patonkia TAI valmis patonki
- mozzarellaa tai juustoraastetta
- tomaattikastiketta (ks. vinkki)
- pepperonia tai salamia
- tuoretta basilikaa
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Tee patonkiin viiltoja 1–2 sentin välein. Älä leikkaa läpi saakka, mutta leikkaa sen verran, että saat viiltoihin täytettä.
- Täytä viillot juustolla, tomaattikastikkeella ja halutessasi maukkaalla salamilla tai pepperonilla.
- Paista noin 10 minuuttia, esipaistettuja patonkeja pari minuuttia pidempään.
- Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.