• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Illanistujaiset Joulukalenteri

Pizzapatonki

Pizzapatonki saa hymyn huulille – kaksi klassikkoa yhdistyy herkulliseksi pikkusyötäväksi.

Kaikkein helpoiten pizzapatonki valmistuu valmiista patongeista tai esipaistetuista patongeista. Jälkimmäisiäkään ei tarvitse paistaa ennen täytteiden lisäämistä – leipä paistuu kyllä siinä samalla.

Pizzapatonkien täytteeksi kannattaa laittaa ainakin maukasta tomaattikastiketta ja juustoa. Usein laitan viiltoihin myös hieman lisää suolaisuutta ja ytyä antavaa pepperonia tai salamia. Paistamisen jälkeen patongin päälle kannattaa laittaa tuoretta basilikaa.

Pizzan täytteillä täytetty patonki on deluxe-versio valkosipulipatongista, jossa leipään tehtyihin viiltoihin laitetaan valkosipulilla ja yrteillä täydennettyä voita. Pikkuruoka sopii mainiosti illanistujaisiin, iltapalaksi tai vaikka tarjottavaksi glögin kanssa.

Folioon käärittynä herkun voi pakata myös nuotioretkelle tule lämmössä paistettavaksi. Silloin leipänä kannattaa käyttää valmiiksi paistettua patonkia, jotta leivän ei tarvitse kuin lämmetä nuotiolla.

Illanistujaisiin sopivat myös nämä herkut:

  • Leivän sisällä paistettu juusto
  • Yrttiset suolakeksit
  • Pizzakeksit
  • Suolainen juustokakku tapaksilla
  • Nachopelti maissilla ja juustolla

Pizzapatonki

Pizzapatonki on helppo tarjottava illanistujaisiin tai iltapalaksi.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys10 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 2 esipaistettua patonkia TAI valmis patonki
  • mozzarellaa tai juustoraastetta
  • tomaattikastiketta (ks. vinkki)
  • pepperonia tai salamia
  • tuoretta basilikaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Tee patonkiin viiltoja 1–2 sentin välein. Älä leikkaa läpi saakka, mutta leikkaa sen verran, että saat viiltoihin täytettä.
  • Täytä viillot juustolla, tomaattikastikkeella ja halutessasi maukkaalla salamilla tai pepperonilla.
  • Paista noin 10 minuuttia, esipaistettuja patonkeja pari minuuttia pidempään.
  • Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.

Vinkit!

Jos tee tomaattikastikkeen itse voit tehdä vaikkapa näin: Puristele säilöttyjä tomaatteja kulhossa kunnes ne ovat pientä silppua. Lisää suolaa, hippunen sokeria, yksi hienonnettu tai raastettu valkosipulinkynsi ja pieni tilkka etikkaa. Lisää tarvittaessa tomaattien lientä. Maista ja säädä suolan ja makeuden tasapainoa tarvittaessa.

Joko seuraat Kokkipotteja Pinterestissä?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Helppo viinipullon koriste
Next Post: Herkkukori herkkusuille »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.