| | |

Leivän sisällä paistettu juusto

Leivän sisällä paistettu, syntisen valuvaksi sulava juusto saa polvet notkahtamaan.

Leivän sisällä paistettu juusto

Jos testaat tällä viikolla vain yhtä reseptiä, testaa tätä taivaallisen hyvää leivän sisällä paistettua juustoa. Se on syntisen hyvää – mitä muuta leivän ja juuston liitolta voi edes olettaa – ja näyttävyydestään huolimatta todella helppoa.

Leivän sisällä paistettu juusto

Raaka-aineita tarvitaan kaksi: leipä ja camembert-juusto. Tai itseasiassa kolme, sillä omena tai päärynä toimii raikkaana lusikkana, hedelmälohkoilla kaapaistaan sulanutta juustoa suuhun. Leivän sisälle voi laittaa makua antamaan yrttejä ja valkosipulinkynsiä, ja päälle voi lorauttaa hieman öljyä, mutta välttämättömyyksiä nämä eivät ole.

Leivän sisällä paistettu juusto sulaa fonduemaisen valuvaksi. Juuston kuori saattaa ratketa lämmitettäessä, mutta se ei haittaa mitään, sillä leivän kuori pitää juuston kyllä sisällään. Leipään osin imeytynyt juusto on sitä paitsi aivan ihanaa. Hedelmien lisäksi sulaa juustoa voi kaapia paahdetuilla leivän sisuksilla, niillä, jotka ovat antaneet tilaa juustolle.

Tämä helppo herkku on ihan loistava tarjottava illanistujaisissa tai vähän fiinimpänä iltapalana. Ehkä välipäivinä tai uutena vuotena tarjoat tätä?

Resepti

Leivän sisällä paistettu juusto

2–4 annosta

 • 1 vaalea leipä
 • 1 camembert-juusto
 • hieman oliiviöljyä
 • 1–3 valkosipulinkynttä
 • tuoretta timjamia
 • omenoita tai päärynöitä

 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
 2. Leikkaa leivän kanteen hieman juustoa suurempi pyöreä reikä. 
 3. Nosta kansi pois ja kaiva leivän pehmeä sisus suurimmaksi osaksi pois. 
 4. Laita camembert-juusto leivän sisään, lorauta hieman oliiviöljyä juusto päälle ja reunoille. Voit laittaa juuston päälle valkosipulinkynsiä puolitettuina ja tuoretta timjamia. 
 5. Nosta leivän kansi päälle ja kääri leipä folioon.
 6. Paista noin 20 minuuttia. Noin viisi minuuttia ennen paistoajan päättymistä, laita leivän sisukset paahtumaan uuniin. 
 7. Lohko leivän paistuessa omenat tai päärynät.
 8. Poista folio, nosta leivän kansi pois ja viillä juuston kuori veitsellä auki. Tarjoa heti. 
 9. Dippaa hedelmiä ja paahtuneita leivän sisäosia juustoon. Nauti lopuksi koko leipä.

8 Comments

 1. Meillä oli Hannan kanssa (taas) tämmöinen great minds -hetki. Mulla hiukka eilen veny luukun julkaisu, ja kun hehkutin Hannalle, että livenä on, hän laittoi kuvan tämän päivän luukustaan. Uunijuustot on todellakin <3

 2. Joooo!! kävinkin jo Hannan blogissa kuolaamassa juustoa ja nyt siirryin tänne. Uunijuusttot <3

 3. Tämä on ihan hullun ihanaa.
  Seuraavalla kerralla tarjoan teille tätä 🙂

 4. Kun sekä juusto, että leipä kuuluu heikkouksiin, tätä ei voi vastustaa. Täytyypä valita leipään sopiva juusto tai toisin päin.

 5. Huh, kun näyttää houkuttelevalta. Tätähän olisi voinut tarjota vaikkapa kylään kutsutuille bloggaajakollegoillekin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.