• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Illanistujaiset Joulu Joulukalenteri Juhlat Suupalat & naposteltavat

Leivän sisällä paistettu juusto

Leivän sisällä paistettu, syntisen valuvaksi sulava juusto saa polvet notkahtamaan.

Leivän sisällä paistettu juusto

Jos testaat tällä viikolla vain yhtä reseptiä, testaa tätä taivaallisen hyvää leivän sisällä paistettua juustoa. Se on syntisen hyvää – mitä muuta leivän ja juuston liitolta voi edes olettaa – ja näyttävyydestään huolimatta todella helppoa.

Leivän sisällä paistettu juusto

Raaka-aineita tarvitaan kaksi: leipä ja camembert-juusto. Tai itseasiassa kolme, sillä omena tai päärynä toimii raikkaana lusikkana, hedelmälohkoilla kaapaistaan sulanutta juustoa suuhun. Leivän sisälle voi laittaa makua antamaan yrttejä ja valkosipulinkynsiä, ja päälle voi lorauttaa hieman öljyä, mutta välttämättömyyksiä nämä eivät ole.

Leivän sisällä paistettu juusto sulaa fonduemaisen valuvaksi. Juuston kuori saattaa ratketa lämmitettäessä, mutta se ei haittaa mitään, sillä leivän kuori pitää juuston kyllä sisällään. Leipään osin imeytynyt juusto on sitä paitsi aivan ihanaa. Hedelmien lisäksi sulaa juustoa voi kaapia paahdetuilla leivän sisuksilla, niillä, jotka ovat antaneet tilaa juustolle.

Tämä helppo herkku on ihan loistava tarjottava illanistujaisissa tai vähän fiinimpänä iltapalana. Ehkä välipäivinä tai uutena vuotena tarjoat tätä?

Resepti

Leivän sisällä paistettu juusto

2–4 annosta

  • 1 vaalea leipä
  • 1 camembert-juusto
  • hieman oliiviöljyä
  • 1–3 valkosipulinkynttä
  • tuoretta timjamia
  • omenoita tai päärynöitä

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  2. Leikkaa leivän kanteen hieman juustoa suurempi pyöreä reikä. 
  3. Nosta kansi pois ja kaiva leivän pehmeä sisus suurimmaksi osaksi pois. 
  4. Laita camembert-juusto leivän sisään, lorauta hieman oliiviöljyä juusto päälle ja reunoille. Voit laittaa juuston päälle valkosipulinkynsiä puolitettuina ja tuoretta timjamia. 
  5. Nosta leivän kansi päälle ja kääri leipä folioon.
  6. Paista noin 20 minuuttia. Noin viisi minuuttia ennen paistoajan päättymistä, laita leivän sisukset paahtumaan uuniin. 
  7. Lohko leivän paistuessa omenat tai päärynät.
  8. Poista folio, nosta leivän kansi pois ja viillä juuston kuori veitsellä auki. Tarjoa heti. 
  9. Dippaa hedelmiä ja paahtuneita leivän sisäosia juustoon. Nauti lopuksi koko leipä.


8 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Savulohipatee ja mantelikräkkerit
Next Post: Lakkajäädyke & suolakaramellikastike »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    21.12.2017 at 18:51

    Kiitos, Ulla!

    Reply
  2. Ulla says

    21.12.2017 at 12:38

    Mielettömän hieno idea, tosin tuli heti kauhea nälkä!

    Reply
  3. Hannele says

    21.12.2017 at 11:11

    Meillä oli Hannan kanssa (taas) tämmöinen great minds -hetki. Mulla hiukka eilen veny luukun julkaisu, ja kun hehkutin Hannalle, että livenä on, hän laittoi kuvan tämän päivän luukustaan. Uunijuustot on todellakin <3

    Reply
  4. Anne says

    21.12.2017 at 10:37

    Joooo!! kävinkin jo Hannan blogissa kuolaamassa juustoa ja nyt siirryin tänne. Uunijuusttot <3

    Reply
  5. Hannele says

    21.12.2017 at 09:10

    Tätä on vähän vaikea vastustaa, myönnetään!

    Reply
  6. Hannele says

    21.12.2017 at 09:10

    Tämä on ihan hullun ihanaa.
    Seuraavalla kerralla tarjoan teille tätä 🙂

    Reply
  7. Viikonloppukokki says

    21.12.2017 at 07:52

    Kun sekä juusto, että leipä kuuluu heikkouksiin, tätä ei voi vastustaa. Täytyypä valita leipään sopiva juusto tai toisin päin.

    Reply
  8. Rosmariini says

    21.12.2017 at 07:33

    Huh, kun näyttää houkuttelevalta. Tätähän olisi voinut tarjota vaikkapa kylään kutsutuille bloggaajakollegoillekin. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT