Suolainen juustokakku tapaksilla
Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Crème Bonjourin kanssa
Suolainen juustokakku tapaksilla syntyi, kun en osannut päättää tarjoanko erilaisia juustoja tapaksia vai suolaista piirakkaa. Tämä herkku on täydellinen illanistujaisiin tai syksyn juhliin.

Joissain resepteissä vaan loksahtaa kaikki kohdalleen. Tämä on juuri sellainen resepti. Ohje on helppo, vaikka lopputulos onkin näyttävä ja maku hurmaava. Täytekin on helppo valmistaa, sillä se vain sekoitetaan yhdessä astiassa.
Rrrrakastan yhdistellä tuttuja asioita ja elementtejä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Uunissa paistetun juustokakun päälle voit laittaa juuri niitä tapaksia tai antipasteja, joista pidät. Yhtälailla voit täydentää juustokakkua keolla salaattia – älä silloin unohda raikasta vinaigrettea.


Juustokakun täyteläisyyden takaa Crème Bonjour -tuorejuusto, jonka rakenne on kermainen ja runsas. Käytin kakkuun omaa suosikkiani, maustamatonta tuorejuustoa, mutta voit hyvin säväyttää täytettä korvaamalla toisen juustorasian suosikkimaullasi. Crème Bonjourin makuvarianteista reseptiin voisi kokeilla esimerkiksi yrttitarhaa, paahdettua paprikaa tai klassista mustapippuria.


Tykkään käyttää tuorejuustoja paitsi leivonnassa ja jälkkäreissä myös ruoanlaitossa. Rasiallinen – tai vaikka vai lusikallinen –silkinpehmeää juustoa tekee taikojaan monelle ruoalle. Lusikoi pehmeää tuorejuustoa antamaan täyteläisyyttä makaronilaatikkoon, keittoihin ja patoihin.
Kurkkaa myös nämä tuorejuustoiset reseptini:

Suolainen juustokakku tapaksilla
Välineet
- irtopohjavuoka
- tehosekoitin tai blenderi
Raaka-aineet
pohja
- 100 g hapankorppuja tai voileipäkeksejä
- 50 g voita sulatettuna
täyte
- 400 g (2 rasiaa) Créme Bonjour -tuorejuustoa (maustamaton)
- 4 kananmunaa
- 200 g ranskankermaa
- 150 g maukasta juustoraastetta
- 1 tl suolaa (ks. vinkit)
päälle
- oliiveja
- artisokansydämiä
- kirsikkatomaatteja
- yrttejä
- salaatinlehtiä
Tee näin
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Hienonna hapankorput tai voileipäkeksit.
- Sulata voi ja sekoita murun sekaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille.
- Sekoita tuorejuusto, kananmunat, ranskankerma, juustoraaste ja suola.
- Kaada seos pohjan päälle.
- Paista juustokakkua noin 40 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja irroita vasta haaleana irtopohjavuoan reunat.
- Koristele juustokakku tapaksilla.
Vinkit!
Seuraathan jo Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa ja Pinterestissä!