• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Illanistujaiset Juhlat Leivonta Piirakat Yleinen

Suolainen juustokakku tapaksilla

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Crème Bonjourin kanssa

Suolainen juustokakku tapaksilla syntyi, kun en osannut päättää tarjoanko erilaisia juustoja tapaksia vai suolaista piirakkaa. Tämä herkku on täydellinen illanistujaisiin tai syksyn juhliin.

Suolainen juustokakku

Joissain resepteissä vaan loksahtaa kaikki kohdalleen. Tämä on juuri sellainen resepti. Ohje on helppo, vaikka lopputulos onkin näyttävä ja maku hurmaava. Täytekin on helppo valmistaa, sillä se vain sekoitetaan yhdessä astiassa.

Rrrrakastan yhdistellä tuttuja asioita ja elementtejä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Uunissa paistetun juustokakun päälle voit laittaa juuri niitä tapaksia tai antipasteja, joista pidät. Yhtälailla voit täydentää juustokakkua keolla salaattia – älä silloin unohda raikasta vinaigrettea.

Kuva on täynnä tapaksia: oliiveja, erilaisia leikkeleitä, artisokansydämiä, yrttejä, syötäviä kukkia ja kirsikkatomaatteja.
Suolainen juustokakku on päällystetty tapaksilla. Kuvassa on myös lautaset sekä lautasliina.

Juustokakun täyteläisyyden takaa Crème Bonjour -tuorejuusto, jonka rakenne on kermainen ja runsas. Käytin kakkuun omaa suosikkiani, maustamatonta tuorejuustoa, mutta voit hyvin säväyttää täytettä korvaamalla toisen juustorasian suosikkimaullasi. Crème Bonjourin makuvarianteista reseptiin voisi kokeilla esimerkiksi yrttitarhaa, paahdettua paprikaa tai klassista mustapippuria.

Suolainen juustokakku ja creme bonjour -tuorejuustopurkki

Tykkään käyttää tuorejuustoja paitsi leivonnassa ja jälkkäreissä myös ruoanlaitossa. Rasiallinen – tai vaikka vai lusikallinen –silkinpehmeää juustoa tekee taikojaan monelle ruoalle. Lusikoi pehmeää tuorejuustoa antamaan täyteläisyyttä makaronilaatikkoon, keittoihin ja patoihin.

Kurkkaa myös nämä tuorejuustoiset reseptini:

  • Pinaattiblinit & avokado-tuorejuustotahna
  • Juustokakkudippi & sitruunakeksit
  • Trooppinen jäätelökakku
Suolainen juustokakku, joka on päällystetty tapaksilla

Suolainen juustokakku tapaksilla

Suolainen juustokakku on helppo herkku. Täydennä hurmaava kakku tapaksilla!
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys40 mins
Annokset: 6

Välineet

  • irtopohjavuoka
  • tehosekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

pohja

  • 100 g hapankorppuja tai voileipäkeksejä
  • 50 g voita sulatettuna

täyte

  • 400 g (2 rasiaa) Créme Bonjour -tuorejuustoa (maustamaton)
  • 4 kananmunaa
  • 200 g ranskankermaa
  • 150 g maukasta juustoraastetta
  • 1 tl suolaa (ks. vinkit)

päälle

  • oliiveja
  • artisokansydämiä
  • kirsikkatomaatteja
  • yrttejä
  • salaatinlehtiä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Hienonna hapankorput tai voileipäkeksit.
  • Sulata voi ja sekoita murun sekaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille.
  • Sekoita tuorejuusto, kananmunat, ranskankerma, juustoraaste ja suola.
  • Kaada seos pohjan päälle.
  • Paista juustokakkua noin 40 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ja irroita vasta haaleana irtopohjavuoan reunat.
  • Koristele juustokakku tapaksilla.

Vinkit!

Voit korvata toisen rasian maustamatonta tuorejuustoa maustetulla tuorejuustolla. Vähennä silloin suolan määrä puoleen.

Seuraathan jo Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa ja Pinterestissä!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Itse tehty yrttisuola
Next Post: Helppo kasvissosekeitto »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT