|

Pinaattiblinit & avokado-tuorejuustotahna

Kaupallisessa yhteistyössä Crème Bonjour

Blinit ovat herkkuruokaa, jotka kuuluvat ydintalveen samalla tavalla kuin laskiaispulla – jotkut lisäävät listalle myös kansallisrunoilijan tortun tai madekeiton, mutta minä skippaan ne molemmat.

Rakastan perinteisiä blinejä, mutta nyt halusin taikinaan jotain uutta jujua. Lainasin blineihin väriä toisista suosikeistani, pinaattiletuista, eikä pienet blinit ole olleet ehkä koskaan näin herkullisia. Lisää vihreää lusikoin pikkublinien päälle suorastaan keväisen värisen avokado-tuorejuustotahnan muodossa. Ehkä vihreä villitys on nurkan takana kurkkivan kevään kaipuuta.

Valo on lisääntynyt valtavasti, ja sen sävy on muuttunut heleäksi. Talven tummansininen sävy tavataan seuraavan kerran ensi syksynä. Aavistuksen kevättä aistin jo viime viikolla Helsingissä sekä tuoksuissa että tunnelmassa. Nauroin ääneen vettä tippuville räystäille ja lauluaan talven jälkeen aloitteleville linnuille. Pian upotan kädet multaan ja kylvän ensimmäiset siemenet, kevään pienet mutta takuuvarmat ensimerkit. Meillä muita merkkejä ei vielä näy.

 

Avokado-juustotahnassa on raikas hentoinen potku, sillä käytin siihen Wasabi Twist -tuorejuustoa, joka on saapunut kauppoihin ihan vastikään. En sekoittanut täytteitä tahnaan valmiiksi, jotta jokainen saa kruunata blininsä haluamallaan tavalla. Minuutissa valmiin tahnan seuraksi sopivat tillillä ja sitruunamehulla terästetyt katkaravut, kylmäsavuporosiivu tai vaikka lohi. Blinien lisäksi avokado-tuorejuustotahna sopii myös leivän päälle tai esimerkiksi sushisalaattiin tai vietnamilaisen kevätrullasalaatin kastikkeeksi.

Kurkkaapa muuten myös muita Creme bonjourille tekemiäni reseptejä:

Pinaattiblinit ja avokado-juustotahna

Helpot pinaattiblinit maistuvat upeille avokado-juustotahnan kanssa.
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys30 mins
Annokset: 6 (noin 30 pientä bliniä)

Raaka-aineet

blinit

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl paksua kreikkalaista jogurttia
  • 10 g hiivaa
  • 150 g pinaattia (pakaste)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1 kananmuna
  • noin 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen

avokado-juustotahna

  • 1 kypsä avokado
  • 100 g Wasabi Twist -tuorejuustoa (Creme bonjour) TAI maustamatonta tuorejuustoa + hieman wasabia
  • noin 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

lisäksi

  • katkarapuja & tilliä (+ sitruunamehua)
  • kylmäsavuporoa
  • kylmäsavulohta
  • merilevämätiä

Tee näin

  • Sulata pinaatti ja valuta siitä valtaosa nesteestä pois.
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita jogurtti ja hiiva maidon sekaan.
  • Lisää jauhot, sekoita taikina tasaiseksi ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
  • Lisää taikinaan kananmuna ja suola, vatkaa tasaiseksi.
  • Taikinan tekeytyessä valmista avokado-tuorejuustotahna soseuttamalla kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella. Laita odottamaan jääkaappiin.
  • Sulata katkaravut ja purista niistä vesi pois.
  • Sekoita rapuihin hienoksi hakattua tilliä maun mukaan sekä halutessasi hieman sitruunamehua.
  • Laita tarjolle myös kylmäsavuporoleikkelettä ja/tai siivutettua kylmäsavulohta. Myös merilevämäti sopii blineihin loistavasti. Nosta myös avokado-tuorejuustotahna pöytään.
  • Paista blinit voissa (tai kirkastetussa voissa) lettupannulla. Tarjoa blinit vastapaistettuina.

 

Pinaattiblinit ja avokado-juustotahna

kuudelle

blinit (noin 30 pientä bliniä)

3 dl maitoa

1 dl paksua kreikkalaista jogurttia

10 g hiivaa

150 g pinaattia (pakaste)

1 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl tattarijauhoja

1 kananmuna

noin 1 tl suolaa

voita paistamiseen

avokado-juustotahna

1 kypsä avokado

100 g Wasabi Twist -tuorejuustoa (Crème Bonjour)

noin 1 rkl sitruunamehua

(ripaus suolaa)

lisäksi esimerkiksi

katkarapuja & tilliä (+ sitruunamehua)

kylmäsavuporoa

kylmäsavulohta

merilevämätiä

Sulata pinaatti ja valuta siitä valtaosa nesteestä pois. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita jogurtti ja hiiva maidon sekaan. Lisää jauhot, sekoita taikina tasaiseksi ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 tuntia. Lisää taikinaan kananmuna ja suola, vatkaa tasaiseksi.

Taikinan tekeytyessä valmista avokado-tuorejuustotahna soseuttamalla kaikki ainekset sekaisein sauvasekoittimella. Laitan odottamaan jääkaappiin.

Sulata katkaravut ja purista niistä vesi pois. Sekoita rapuihin hienoksi hakattua tilliä maun mukaan sekä halutessasi hieman sitruunamehua. 

Laita tarjolle myös kylmäsavuporoleikkelettä ja/tai siivutettua kylmäsavulohta. Myös merilevämäti sopii blineihin loistavasti. Nosta myös avokado-tuorejuustotahna pöytään.

Paista blinit voissa (tai kirkastetussa voissa) lettupannulla. Tarjoa blinit vastapaistettuina.

_____

Tämä postaus on osa Suomen Blogimedian jaCrème Bonjourin yhteistyökampanjaa. Minä, Suolaa ja hunajaa -blogin Jonna ja Jotain maukasta -blogin Mari kehitämme uutuusmauista reseptejä pitkin vuotta – seuraavat maut pidän vielä visusti salassa. Nyt lanseeratuista mauista voit lukea lisää kampanjasivustolta. Tutustu myös Marin voileipäkakkuun.

Katso myös nämä reseptit:

6 Comments

  1. Ihan mahtavaa, Erja!
    Kiitos, kun kommentoit. Ja ihanaa, että tykkäsit! Jeeee 🙂

  2. Nyt oli pakko nousta ensimmäisen annoksen jälkeen pöydästä ja tykätä tästä! Pääkokki (lue taikinan tekijä) rakastaa pinaattia ja paistajakin pitää siitä melkein yhtä paljon! Pinaatti innoittikin näin blinisesongilla kokeilemaan tätä reseptiä. Huikea yhdistelmä pinaattiblinejä, kylmäsavulohta ja WASBIAVOGADO-tahnaa lisukkeena hyvää kuivaa hapokasta kuohuviiniä! Kyllä tykkään! Menee ehdottomasti pysyvästi omaan reseptikirjaan! Kiitos ihanasta reseptistä Hannele!

  3. Kerrassaan ihastuttavaa 🙂 Juuri viikonloppuna mietittiin mieheni kanssa, että mihin tuota wasabi tuorejuustoa laittaisi! No tähän! Kiitos!

  4. Sillä tavalla minäkin olen joskus tehnyt. Tämä on uutuusmaku, tullut kauppoihin tämän vuoden puolella. Napakka ja hyvä wasabin maku.

  5. Wasabituorejuusto on aivan ihanaa. Just tein sitä viime viikolla perinteisellä wasabia lisätätään tuorejuustoon-menetelmällä, kun en tiennyt, että valmistakin löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating