• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Illanistujaiset Ruokakulttuurit Tex mex -ruoat

Nachopelti maissilla ja juustolla

Nachopelti on kaikkien suosikki – paistos aiheuttaa onnenhuokauksia joka ikinen kerta.

Helppo nachopelti tai -paistos on jo klassikko. Eikä ne klassikot syyttä synny. Rapeiden maissilastujen päälle tai väliin ladotaan herkkuja, jotka ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa.

Nyt laitoin lastujen päälle mausteista soijarouhetta – yhtä hyvin voit laittaa jauhelihaa tai kanaa. Reilusti juustoraastetta ja ehkä kauden viimeiset kotimaiset maissit tekivät paistoksesta aivan erityisen hyvää. Paistamisen jälkeen oli avokadon ja tomaattien vuoro. Nyt laitoin avokadonkin kuutioina, mutta myös siitä valmistettu tahna sopii nachojen kanssa erinomaisesti. Pöytämausteen tapaan tarjottava tomaattisalsa on hyvä nostaa varuilta pöytään.

Ihaninta lienee, kun nachot tuoksuvat uunissa illalla. Mutta olen testannut: kyllä paistos toimii loistavasti myös lounaana. Lounaaseen tulee aivan erityistä säihkettä, kun lautaselle lusikoi ruokaa, jota yleensä syödään illalla elokuvan ääressä tai illanistujaisissa.

Ehkä tykkäät myös näistä illanistujaisiin sopivista resepteistäni:

  • Helpot perunanachot
  • Pizzapatonki
  • Itse tehdyt nachot & tomaatti-korianterisalsa
  • Rapeat pitasipsit
  • Tomaattipiirakka
Nachovuoka maissilla ja juustolla

Helppo nachopelti

Rapeiden nachojen päälle laitetaan sellaisia herkkuja, että syödessä pyörii sukat.
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika40 mins

Raaka-aineet

  • reilu 100 g nachoja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2-1 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 dl vettä
  • pari isoa kourallista juustoraastetta esim. cheddar
  • 1–2 tuoretta maissia voit käyttää myös säilöttyä maissia
  • 1–2 avokadoa
  • 2–3 tomaattia
  • korianteria
  • limen lohkoja
  • salsaa ja/tai ranskankermaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi.
  • Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulisilppuja muutama minuutti.
  • Lisää mausteet ja suolaa (ehkä 1/2 tl, lisää myöhemmin tarvittaessa).
  • Lisää pannulle myös kuiva soijarouhe, sekoita ja kuumenna.
  • Kaada pannulle vesi. Sekoita ja anna veden imeytyä soijarouheeseen.
  • Paista hieman, jotta soijarouhe napakoituu.
  • Laita nachot pellille tai uunivuokaan.
  • Lusikoi päälle mausteinen soijarouhe, juustoraaste ja maissinjyvät.
  • Paista noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja maissi kypsynyt.
  • Leikkaa avokadot ja tomaatit kuutioiksi ja laita paistoksen päälle.
  • Tarjoa lisäksi tuoretta korianteria ja limen lohkoja.
  • Laita tarjolle myös salsaa ja/tai ranskankermaa.

Seuraathan Kokkipotteja jo Instassa!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Sienirisotto
Next Post: Tomaattinen kalakeitto »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT