| |

Nachopelti maissilla ja juustolla

Nachopelti on kaikkien suosikki – paistos aiheuttaa onnenhuokauksia joka ikinen kerta.

Helppo nachopelti tai -paistos on jo klassikko. Eikä ne klassikot syyttä synny. Rapeiden maissilastujen päälle tai väliin ladotaan herkkuja, jotka ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa.

Nyt laitoin lastujen päälle mausteista soijarouhetta – yhtä hyvin voit laittaa jauhelihaa tai kanaa. Reilusti juustoraastetta ja ehkä kauden viimeiset kotimaiset maissit tekivät paistoksesta aivan erityisen hyvää. Paistamisen jälkeen oli avokadon ja tomaattien vuoro. Nyt laitoin avokadonkin kuutioina, mutta myös siitä valmistettu tahna sopii nachojen kanssa erinomaisesti. Pöytämausteen tapaan tarjottava tomaattisalsa on hyvä nostaa varuilta pöytään.

Ihaninta lienee, kun nachot tuoksuvat uunissa illalla. Mutta olen testannut: kyllä paistos toimii loistavasti myös lounaana. Lounaaseen tulee aivan erityistä säihkettä, kun lautaselle lusikoi ruokaa, jota yleensä syödään illalla elokuvan ääressä tai illanistujaisissa.

Ehkä tykkäät myös näistä illanistujaisiin sopivista resepteistäni:

Nachovuoka maissilla ja juustolla

Helppo nachopelti

Rapeiden nachojen päälle laitetaan sellaisia herkkuja, että syödessä pyörii sukat.
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika40 minutes

Raaka-aineet

  • reilu 100 g nachoja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2-1 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 dl vettä
  • pari isoa kourallista juustoraastetta esim. cheddar
  • 1–2 tuoretta maissia voit käyttää myös säilöttyä maissia
  • 1–2 avokadoa
  • 2–3 tomaattia
  • korianteria
  • limen lohkoja
  • salsaa ja/tai ranskankermaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi.
  • Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulisilppuja muutama minuutti.
  • Lisää mausteet ja suolaa (ehkä 1/2 tl, lisää myöhemmin tarvittaessa).
  • Lisää pannulle myös kuiva soijarouhe, sekoita ja kuumenna.
  • Kaada pannulle vesi. Sekoita ja anna veden imeytyä soijarouheeseen.
  • Paista hieman, jotta soijarouhe napakoituu.
  • Laita nachot pellille tai uunivuokaan.
  • Lusikoi päälle mausteinen soijarouhe, juustoraaste ja maissinjyvät.
  • Paista noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja maissi kypsynyt.
  • Leikkaa avokadot ja tomaatit kuutioiksi ja laita paistoksen päälle.
  • Tarjoa lisäksi tuoretta korianteria ja limen lohkoja.
  • Laita tarjolle myös salsaa ja/tai ranskankermaa.

Seuraathan Kokkipotteja jo Instassa!