• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Kala- ja merenelävät Keitot

Tomaattinen kalakeitto

Maukkaassa tomaattisessa liemessä kypsyvä kala on aivan erityisen maukasta. Tämän keiton resepti kannattaa ottaa talteen.

Punaisessa kattilassa on tomaattista kalakeittoa.

Keittoruoissa keskiössä on liemi. Kun liemen säätää maukkaaksi, sattumat maistuvat varmasti hyvältä. Jotta liemestä tulee paras mahdollinen, sen kannattaa antaa hautua rauhassa. Jos aikaa on vähemmän, laita hunajaa loraus enemmän, se tekee liemelle usein uskomattomia taikoja.

Tässä kalakeitossa liemessä on soffrittoa, säilöttyjä tomaatteja, kasvislientä ja valkoviiniä. Makupalettia tasapainottavat suola ja hunaja. Liemen voi ajaa sauvasekoittimella tasaiseksikin, mutta minä pidän tällaisesta rouheasta meiningistä.

Punaisessa kattilassa on tomaattista kalakeittoa. Kuvassa on myös pieni majoneesikulho, osa kahdesta viinilasista ja lautasen reuna.

Kalakeitto on hieman samaa sukua blogista löytyvälle cioppino-keitolle, joka on myös tomaattipohjainen keitto. Molemmat keitot ovat sukua ranskalaiselle klassikolle bouillabaisselle, joka on vähemmän tomaattinen, mutta hengeltään samankaltainen ruoka.

Bouillabaisse tarjoillaan usein majoneesin tai valkosipulimajoneesin eli aiolin kanssa. Tämän jumalaisen tarjoilutavan lainasin myös tähän keittoon. Lusikallinen hyvää majoneesia tekee keitolle pumpulimaisen pehmeitä taikojaan.

Kokeile myös näitä keittoreseptejäni:

  • Helppo kasvissosekeitto
  • Helppo kanakeitto
  • Tomaattikeitto – paahtaen paremmaksi
  • Thai-nuudelikeitto
  • Cioppino – tomaattinen kala-äyriäiskeitto
Punaisessa kattilassa on tomaattista kalakeittoa

Tomaattinen kalakeitto

Upea tomaattinen kalakeitto syödään majoneesin kanssa. Täydellistä!
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys45 mins
Valmistusaika1 hr 5 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 3 rkl rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2– valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1–2 sellerin vartta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 400 g kuorittuja kirsikkatomaatteja (1 prk)
  • 6 dl kasvis- tai kalalientä
  • suolaa
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 500 g ahvenfileitä tai muuta kalaa suupaloina
  • majoneesia tai aiolia
  • tuoretta timjamia
  • vaaleaa leipää

Tee näin

  • Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä sellerin varret pienen pieneksi silpuksi
  • Raasta porkkana.
  • Kuumenna kattilassa öljy ja hauduta kasvissilppuja vähintään vartti samalla sekoitellen. Mitä pidempään maltat hauduttaa, sitä paremman makupohjan keitolle saat.
  • Lisää kattilaan tomaattipyre, viini, kuoritut kirsikkatomaatit ja liemi.
  • Kiehauta, madalla lämpöä ja anna hautua matalalla lämmöllä vähintään puoli tuntia.
  • Mausta suolalla ja hunajalla. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  • Lisää kalapalat ja anna kalojen kypsyä. Halutessasi voit ripsauttaa hieman suolaa kalapaloille ennen keittoon lisäämistä.
  • Maista ja lisää suolaa ja/tai hunajaa tarvittaessa.
  • Tarjoa majoneesin tai aiolin sekä vaalean leivän kanssa.
  • Koristele keitto timjamilla.

Muistathan seurata Kokkipottilan seikkailuja myös Instagramissa!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Nachopelti maissilla ja juustolla
Next Post: Kuukauden viini: Cono sur Single Vineyard Block 23 Riesling »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT