• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Keitot

Tomaattikeitto – paahtaen paremmaksi

Täydellisen tomaattikeiton salaisuus on tomaattien paahtaminen.

Tomaattikeitto

Olet löytänyt tiesi upean reseptin äärelle. Tomaattikeitto, jonka loistavuus perustuu tomaattien paahtamiseen, on helppo ja kotikokille armollinen: Uuni tekee isoimman osan työstä.

Paahdettu tomaattikeitto on maultaan täyteläinen ja runsas. Se on juuri se paahtamisen taika, joka tekee ihmeitä monelle ruoalle. Rakkauteni paahtohommiin ei taida olla enää kenellekään yllätys. Esimerkiksi nämä uunissa hetkisen unelmoivat ruoat ovat suosikkejani:

  • Paahdettu kreikkalainen salaatti
  • Paahdettu hunajamysli
  • Kukkakaali-kikhernesalaatti
  • Rapeat pitasipsit

Keitoista kannattaa pitää mielessä ainakin nämä:

  • Helppo kasvissosekeitto
  • Paahdettu kukkakaalikeitto
  • Nopea myskikurpitsakeitto
  • Juustoinen perunakeitto
  • Thai-nuudelikeitto
Tomaattikeitto

Tomaattikeitto on Hanna Gullichsenin loistavasta Hanna G kokkaa -kirjasta.

PAAHDETTU TOMAATTIKEITTO

Täydellinen tomaattikeitto vaatii hieman aikaa, mutta maksaa maullaan moninkertaisesti takaisin.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys10 mins
tomaattien paahtaminen1 hr
Valmistusaika1 hr 25 mins
Annokset: 3 –4

Välineet

  • sauvasekoitin

Raaka-aineet

  • 800 g (2 prk) säilöttyjä tomaatteja
  • hieman vettä (huuhtele tomaattipurkit)
  • 1/2 tl fenkolin siemeniä
  • 1/2–1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl sokeria tai hunajaa
  • 4–5 dl kasvis- tai kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa tarvittaessa
  • tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa tai yrttiöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 180–200 asteeseen (kiertoilmassa 180 riittää).
  • Kaada tomaatit uunivuokaan. Huuhtele purkit pienellä määrällä vettä ja hulauta vesi (noin 1 dl) tomaattien joukkoon.
  • Pieni tomaattia hieman (esimerkiksi saksilla) ja lisää sekaan fenkolin siemenet. Jos sinulla ei ole fenkolin siemeniä, toimii keitto mainiosti ilman niitäkin.
  • Paahda tomaatteja kuumassa uunissa noin tunti tai hieman enemmänkin.
  • Tee kasvis- tai kanaliemi valmiiksi. Kaada tomaatit kuumaan liemeen ja lisää loput mausteet.
  • Soseuta sauvasekottimella (tai blenderissä).
  • Lisää kerma ja kuumenna.
  • Tarkista suola, lisää tarvittaessa.

Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Helppo kahden raaka-aineen ruusucocktail
Next Post: Graavatut keltuaiset »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT