• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Lisäkkeet

Graavatut keltuaiset

Graavattu keltuainen kuulostaa erikoiselta, mutta on umamisuudessaan upea!

Graavatut keltuaiset

Graavatut keltuaiset ovat kaikessa hämmentävyydessään aivan käsittämätöntä herkkua. Voit raastaa tai vuolla syötävää kultaa pastan tai voileivän päälle, skagenröran kruunuksi tai blinien ylle tuomaan umamisuutta. 

Graavatut kananmunan keltuaiset on helppo tehdä, eikä aktiivista aikaa mene muutamaa minuuttia pidempään. Keltuaiset saavat graavautua rauhassa jääkaapissa useamman päivän ja säilyvät valmiina kuukausikaupalla, joten keltuaiset voi laittaa tekeytymään hyvissä ajoin.

Graavatut keltuaiset

Poimin idean graavattuihin keltuaisiin Vaimomatskuu-blogista, jossa on muutoinkin aivan valtavasti uusia ideoita, inspiraatiota ja valokuvataidetta. Keväällä graavasin vihdoin ensimmäiset keltuaiset – siitä lähtien niitä onkin ollut aina jääkaapissa.

Idea on helppo: luomumunan keltuaiset laitetaan suola-sokeripedille ja peitetään samalla seoksella. Suola-sokeriseoksen voi maustaa haluamallaan tavalla.

Minä hienonnan monesti sekaan merileväarkin ja/tai laakerinlehden tai pari. Joskus maustoin seoksen suppilovahverojauheella. Valkoisen sokerin voi osittain korvata vaikka kookossokerilla, jolloin keltuaiset saavat hieman karamellisia sävyjä.

Käytä keltuaisia vaikka näiden ruokien kanssa:

  • Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta
  • Pinaattiblinit & avokado-tuorejuustotahna
  • Korvasienipasta
  • Raakamakkara-tomaattipasta

GRAAVATUT KELTUAISET

Graavatut keltuaiset ovat yllättävä ja upea umamipommi.
Esivalmistelu15 mins
tekeytyminen5 d

Raaka-aineet

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl merisuolaa
  • 1 merileväarkki
  • 1–2 laakerinlehteä

Tee näin

  • Hienonna merileväarkki ja laakerinlehti ja noin 1/2 dl suolaa tehosekoittimessa.
  • Sekoita suola ja sokeri.
  • Kaada noin puolet suola-sokeriseoksesta rasiaan tai laakeaan kulhoon.
  • Tee keltuaisille pienet kolot. Varmista, että suola-sokeriseosta on myös kolon pohjalla.
  • Asettele keltuaiset koloihin.
  • Peitä keltuaiset lopulla suola-sokeriseoksesta.
  • Laita astia peitettynä jääkaappiin 5–7 päiväksi.
  • Huuhtele keltuaiset juoksevan veden alla.
  • Kuivata 50-asteisessa uunissa pari tuntia välillä käännellen, jotta graavatun keltuaisen pinta kuivuu.
  • Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Pinterestissä?


1 Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tomaattikeitto – paahtaen paremmaksi
Next Post: Nopea myskikurpitsakeitto »

Reader Interactions

Comments

  1. Juulia says

    13.12.2019 at 14:26

    Nämä on kyllä niin ihania ja helppotekoisia! Oikeita umamipommeja 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT