| |

Nopea myskikurpitsakeitto

Nopea myskikurpitsakeitto on samettinen keittounelma. Ihana arkeen sopiva ruoka valmistuu puolessa tunnissa.

Nopea myskikurpitsakeitto

Täyttävät keitot ovat täydellisiä arkiruokia. Keitto on helppo tehdä tarvittaessa etukäteen ja lämmittää nopeasti juuri ennen nälkäkiukun saapumista. Jos aikaa on puoli tuntia, ehtii ruoka valmistua kurpitsasta keitoksi – nopeaa ja helppoa.

Nopea myskikurpitsakeitto on tomaattikeiton ohella on lemppareitani. Kurpitsakeiton lempeä samettisuus on hurmaavaa. Pieni tujaus harissatahnaa antaa lempeydelle juuri sopivasti vastapainoa.

Nopea myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsa on kurpitsoiden joukossa suosikkini siksikin, että sitä ei välttämättä tarvitse lainkaan kuoria. Kuori on pehmeää ja se menee loistavasti tasaiseksi sauvasekoittimella kuten muukin osa kurpitsasta.

Myskikurpitsakeiton lisäksi kannattaa pitää mielessä nämä myskikurpitsa reseptit:

Nopea myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsakeitto on helppo ja nopea arkiruoka. Lempeälle kurpitsalle vastapainoa voi antaa harissalla.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 myskikurpitsa noin 1 kg
  • 2 perunaa
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 –3 rkl harissatahnaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • suolaa
  • hieman agavesiirappia tai hunajaa
  • hieman sitruunamehua

Tee näin

  • Halkaise pesty kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet. Voit halutessasi kuoria kurpitsan mutta se ei ole välttämätöntä.
  • Pese (ja kuori) perunat.
  • Paloittele kurpitsa ja perunat.
  • Laita kattilaan kasvikset ja kasvisliemi.
  • Keitä kasvikset kypsiksi (noin 20 min.).
  • Lisää harissa ja kookoskerma (sekä halutessasi sitruunamehu).
  • Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Tarkista maku ja säädä tarvittaessa makua suolalla ja agavesiirapilla tai hunajalla.
  • Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi ituja, krutonkeja tai paahdettua sipulia.