|

Nopea arkiruoka: Raakamakkara-tomaattipasta

Arkiruokana pasta on voittamaton: nopea ja maukas. Raakamakkara-tomaattipasta on juuri sellainen arjen pelastaja, johon kaikki edellä mainitut adjektiivit sopivat. Aivan erityisen maukas pasta on, jos kastikkeeseen hurauttaa hieman punaviiniä.

Nopea arkiruoka: Raakamakkara-tomaattipasta

Tämänkaltaista pastaan olen tehnyt vuosien varrella usein. Muutama viikko sitten lisäsin pastaan pullonpohjallisen viiniä ja pasta muutti luonnettaan täysin. Ilman viiniäkin pasta toimii mainiosti, mutta jos vaan mahdollista, tee taikatemppu pastalle. Koska onhan se niin, että kukapa ei tilkasta viiniä tykkäisi!

Raakamakka-tomaattipastassa on niin vähän raaka-aineita, että pastassa pätee vanha hyvä sääntö: mitä vähemmän raaka-aineita, sitä laadukkaampia raaka-aineita. Hyvät kirsikkatomaatit sekä maukas raakamakkara siivittävät jo pitkälle. Ja tietysti pastan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä on oikeasti aivan valtavan iso merkitys.

Tavallisten ruokakauppojen hyllystä valitsen useimmiten Rummo-pastan, se on hyvä. Mutta onhan nyt esimerkiksi Hella & herkku -puodin pastavalikoima jotain aivan mieletöntä. Testaa, jos et ole jo testannut!

Nopeiden arkiruokien sarjassa on muutama muukin pasta, jotka kannattaa pitää mielessä. Pasta puttanesca on yksi suosikeistani, linssibolognese toimii aina ja tomaatti-ricottapasta aiheuttaa akuutin Italia-ikävän. Jos sinulla on tuoreita tai kuivattuja suppilovahveroita, kannattaa aivan ehdottomasti tehdä suppilovahveropestoa, se on pala satumaisinta metsää! Sienipesto sopii pastan joukkoon tai vaikka leivän päälle. Se on minun hätävararuoka, ruoka, johon päädyn risoton lisäksi, jos en keksi mitään muuta.

Resepti

Raakamakkara-tomaattipasta

neljälle

 • noin 400 g pastaa
 • noin 300 g  kirsikkatomaatteja
 • 2–3 raakamakkaraa (esim. chorizo)
 • hieman chilirouhetta
 • noin 1 dl punaviiniä 
 • suolaa

lisäksi

 • basilikaa
 • parmesaania

 1. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi.
 2. Puristele raakamakkara kuorestaan ulos ja leikkaa/revi pieniksi paloiksi.
 3. Paista makkaraa pannulla.
 4. Lisää kirsikkatomaatit ja anna niiden paahtua, litsi tomaatteja hieman, että niistä irtoaa mehua.
 5. Kaada pannulle viini. Anna kastikkeen tekeytyä ja keittyä kasaan siten, että jäljellä on sakeahko kastike.
 6. Mausta suolalla ja chilillä.
 7. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon kunnolla.
 8. Tarjoa basilikan ja parmesaanin kanssa.

Katso myös nämä reseptit:

2 Comments

 1. Tämä on todellakin arjen pelastaja! Tehdään meillä usein ja maistuu kaikille. On myös mitä helpointa mökkiruokaa, kun ei tarvitse roudata mukana monia purnukoita vaan maukas ruoka syntyy muutamasta raaka-aineesta.
  Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.