• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Juomat

Kuukauden viini: Cono sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Viini, jolla on pitkä nimi, tulkoon kutsutuksi numeroviininä. Numero 23 on helpompi muistaa hyllyjen välissä kuin Single vineyard block 23 riesling.

Kuvassa on punaisen kattilan kulma, valkoviinipullo, pieni aioli-kulho. Lasissa on valkoviiniä.

Raikas chileläinen riesling on Kokkipottilan kuukauden viini. Samalla tämä erinomainen valkoviini avaa uuden postaussarjan.

Kuukauden viini -postaussarjassa valitaan kuukausittain viini joka hymyilyttää, ja joka kannattaa pitkäripaisesta hakea. Etsin kuukauden viineille myös sopivia reseptejä blogin arkistosta, vaikka paras yhdistelmä onkin aina se, joka maistuu sinusta parhaalle.

Cono sur single vineyard block 23 -rieslingin nimi on kuljettaa meidät viinin alkulähteille Chileen, Bio bio -laaksoon. Kuten nimi kertoo, ovat viinissä käytetyt rypäleet peräisin yhdeltä tilalta, palstalta numero 23. Tila viljelee rypäleet pääosin luonnonmukaisin menetelmin, mutta kaikkia tarhoja ei ole luomusertifioitu – ainakaan vielä.

Kuvassa on valkoviinipullo, viinilasi, viinipullon kierrekorkki ja epätarkkoja vihreitä kukkien lehtiä.

Block 23 -valkoviini on vivahteikas ja rieslingille tyypillisen raikas. Juuri sellainen viini, joka on erinomainen valinta sekä juotavaksi seurusteluviininä että nautittavaksi ruoan kanssa. Numeroviini on yksi suosikeistani. Viini, johon on helppo tarttua, kun etsinnässä on takuuvarma valkkari.

Viinitaituri, master of wine Tuomas Meriluoto kuvaili tätä Cono surin valkoviiniä positiivisella tavalla tymäkäksi rieslingiksi, jossa on hieman petrolisuutta ja ehkä jopa vähän mausteisuutta. Kannattaa muuten ottaa Tuomaksen Instagram seurantaan. Siellä on loistavaa viinitarinaa helposti ymmärrettävässä muodossa.

Mitä ruokaa viinin kanssa?

Rieslingit sopivat perinteisesti mainiosti rapu- ja äyriäisviiniksi sekä kalaruokien kaveriksi. Sain utsittua Block 23 -viinille ruokasuosituksia kahdelta niin kovalta taholta, että nyt kannattaa keskittyä tarkasti. Maisteri Meriluodon lisäksi viinille sopivista ruoista vinkkasi nimittäin vastikään tastingissa Cono surin viinintekijä Matias Rios.

Tuomas suositteli viinin kanssa äyriäis- ja kalaruokien lisäksi savuisia ruokia. Vaikkapa jotain missä on palvattua lihaa, kylmäsavulohta tai muuta savukalaa. Myös sieniruokien ja esimerkiksi paistettujen tofuruokien parina Block 23 toimii erittäin hyvin.

Viinintekijän suositukset sisälsivät myös pastat sekä aasialaiset ruoat. Eniten sykähdytti Riosin loppukaneetista: Block 23 on parasta kaiken kanssa. Luulen, että viinintekijä tuntee tuotteensa.

Viini ihastutti myös illallisviininä taannoisella Cono sur -sieniretkellä, josta kerroin aiemmin Instagramissa. Illallisella tarjottiin metsän antimien lisäksi paistettua kuhaa. Täysosuma!

Poimin Kokkipottilan arkistosta muutamia reseptejä, joiden kanssa ajattelen viinin sopivan mainiosti:

  • Sienirisotto
  • Pad Thai eli paistetut nuudelit
  • Savustetut perunat (paista seuraksi kalaa ja tee vaikka kermaviilikastike)
  • Kokonaiset ahvenet uunissa – helppo yhden astian herkku

Myös tomaattinen kalakeitto sopii viinille hyvin, kun tarjoat keiton kanssa majoneesia tai aiolin. Majoneesin lempeys taittaa sopivasti tomaatin happoja, joten viini pääsee paremmin oikeuksiinsa.

MIKÄ? Cono sur single vineyard block 23 riesling

HINTA? 13,99€

MISTÄ? Alkon hyllyvalikoimasta

_____

Tutustu myös näihin kuukauden viineihin:

  • Farina ripasso classico superiore
  • Taittinger Réserve Champagne Brut

Kuvissa oleva pullo on saatu maahantuojalta.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tomaattinen kalakeitto
Next Post: Paistetut gnocchit sienillä »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT