Kuukauden viini: Cono sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Viini, jolla on pitkä nimi, tulkoon kutsutuksi numeroviininä. Numero 23 on helpompi muistaa hyllyjen välissä kuin Single vineyard block 23 riesling.

Kuvassa on punaisen kattilan kulma, valkoviinipullo, pieni aioli-kulho. Lasissa on valkoviiniä.

Raikas chileläinen riesling on Kokkipottilan kuukauden viini. Samalla tämä erinomainen valkoviini avaa uuden postaussarjan.

Kuukauden viini -postaussarjassa valitaan kuukausittain viini joka hymyilyttää, ja joka kannattaa pitkäripaisesta hakea. Etsin kuukauden viineille myös sopivia reseptejä blogin arkistosta, vaikka paras yhdistelmä onkin aina se, joka maistuu sinusta parhaalle.

Cono sur single vineyard block 23 -rieslingin nimi on kuljettaa meidät viinin alkulähteille Chileen, Bio bio -laaksoon. Kuten nimi kertoo, ovat viinissä käytetyt rypäleet peräisin yhdeltä tilalta, palstalta numero 23. Tila viljelee rypäleet pääosin luonnonmukaisin menetelmin, mutta kaikkia tarhoja ei ole luomusertifioitu – ainakaan vielä.

Kuvassa on valkoviinipullo, viinilasi, viinipullon kierrekorkki ja epätarkkoja vihreitä kukkien lehtiä.

Block 23 -valkoviini on vivahteikas ja rieslingille tyypillisen raikas. Juuri sellainen viini, joka on erinomainen valinta sekä juotavaksi seurusteluviininä että nautittavaksi ruoan kanssa. Numeroviini on yksi suosikeistani. Viini, johon on helppo tarttua, kun etsinnässä on takuuvarma valkkari.

Viinitaituri, master of wine Tuomas Meriluoto kuvaili tätä Cono surin valkoviiniä positiivisella tavalla tymäkäksi rieslingiksi, jossa on hieman petrolisuutta ja ehkä jopa vähän mausteisuutta. Kannattaa muuten ottaa Tuomaksen Instagram seurantaan. Siellä on loistavaa viinitarinaa helposti ymmärrettävässä muodossa.

Mitä ruokaa viinin kanssa?

Rieslingit sopivat perinteisesti mainiosti rapu- ja äyriäisviiniksi sekä kalaruokien kaveriksi. Sain utsittua Block 23 -viinille ruokasuosituksia kahdelta niin kovalta taholta, että nyt kannattaa keskittyä tarkasti. Maisteri Meriluodon lisäksi viinille sopivista ruoista vinkkasi nimittäin vastikään tastingissa Cono surin viinintekijä Matias Rios.

Tuomas suositteli viinin kanssa äyriäis- ja kalaruokien lisäksi savuisia ruokia. Vaikkapa jotain missä on palvattua lihaa, kylmäsavulohta tai muuta savukalaa. Myös sieniruokien ja esimerkiksi paistettujen tofuruokien parina Block 23 toimii erittäin hyvin.

Viinintekijän suositukset sisälsivät myös pastat sekä aasialaiset ruoat. Eniten sykähdytti Riosin loppukaneetista: Block 23 on parasta kaiken kanssa. Luulen, että viinintekijä tuntee tuotteensa.

Viini ihastutti myös illallisviininä taannoisella Cono sur -sieniretkellä, josta kerroin aiemmin Instagramissa. Illallisella tarjottiin metsän antimien lisäksi paistettua kuhaa. Täysosuma!

Poimin Kokkipottilan arkistosta muutamia reseptejä, joiden kanssa ajattelen viinin sopivan mainiosti:

Myös tomaattinen kalakeitto sopii viinille hyvin, kun tarjoat keiton kanssa majoneesia tai aiolin. Majoneesin lempeys taittaa sopivasti tomaatin happoja, joten viini pääsee paremmin oikeuksiinsa.

MIKÄ? Cono sur single vineyard block 23 riesling

HINTA? 13,99€

MISTÄ? Alkon hyllyvalikoimasta

_____

Tutustu myös näihin kuukauden viineihin:

Kuvissa oleva pullo on saatu maahantuojalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.