• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Italialaiset ruoat Kasvisruoat Risotot Ruokakulttuurit Sieniruoat

Sienirisotto

Sienirisotto syntyy muutamasta raaka-aineesta. Ja muutamalla kikalla niistä syntyy jotain maagisen hyvää. Tällä reseptillä onnistut risotossa varmasti.

Valkoisella lautasella on sienirisottoa, jonka päällä on parmesaaniraastetta. Kuvassa on myös kaksi vesilasia ja viinilasi, jossa on valkoviiniä.

Risotto on yksi niistä ruoista, johon kaapissa on liki aina tarvikkeita. Tarvitaan vain risottoriisiä, kasvislientä, hieman valkkaria tai vaikka sitruunamehua, parmesaania ja jotain makua – tällä kertaa sieniä. Sienirisottoon voit valita mieleisesi sienet – metsäsienissä makua on eniten.

Blogista löytyy aika monta risottoreseptiä joista valita. Jos sienirisotto on jo tuttu juttu – tai ei sinun juttu lainkaan – ,kokeile siis näitä reseptejä.

  • Tomaattirisotto
  • Punajuuririsotto
  • Sitruunarisotto
  • Paras parsarisotto (tee tätä vain parsakaudella)
  • Chorizorisotto

Risoton valmistus

Olen aiemmin kirjoittanut risoton valmistuksen tärkeimmistä kikoista. Minun mielestä niitä on kaksi. Tärkeää on käyttää mahdollisimman laadukkaita raaka-aineita. Sillä kun aineksia on vähän, niillä on aivan erityisen tärkeä rooli. Valitse siis hyvä kasvisliemi ja laadukas risottoriisi – molempia löytyy ihan tavallisesta ruokakaupasta.

Toinen tärkeä asia on antaa risotolle kyytiä. Sekoita risottoa aika ajoin hyvin voimakkaasti, jotta tärkkelys irtoaa riisistä ja tekee risoton rakenteesta kermaisen oloisen, vaikka ruoassa kermaa ei olisikaan. Muista myös lisätä kasvisliemi kiehuvan kuumana pienissä erissä.

Sienirisotoon voit valita sienet saatavuuden ja mieltymyksesi mukaan. Kuvan risotossa on käytetty mustatorvisieniä, mutta yhtä lailla suppilovahverot, kantarellit, tatit tai limanuljaskat sopivat risottoon mainiosti.

Testaapa marinoituja sieniä lempeän sienirisoton päällä:

  • Pikkelöidyt suppilovahverot
Valkoisella lautasella on sienirisottoa. Kuvassa on myös viinilasi ja vesilasi.

Sienirisotto

Sienirisotto on helppo ruoka, johon tarvitaan vain muutama raaka-aine.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika35 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 4 dl risottoriisiä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 10 cm purjoa tai 1 sipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8–10 dl kuumaa kasvislientä
  • kourallinen esikäsiteltyjä sieniä
  • kourallinen parmesaania raastettuna
  • suolaa

Tee näin

  • Kuumenna kasvisliemi valmiiksi toisessa kattilassa.
  • Hiennonna purjo ja kuullota sitä öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää.
  • Lisää riisit, sekoita ja anna riisien lämmetä.
  • Kaada joukkoon valkoviini. Sekoita ja anna viinin imeytyä riiseihin.
  • Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita hyvin voimakkaasti välillä.
  • Lisää esikäsitellyt sienet hienonnettuna.
  • Kun riisi on liki kypsää, lisää kourallinen raastettua parmesaania sekä hieman lientä ja pyöräytä sekaisin.
  • Maista suola, säädä tarvittaessa ja tarjoa heti.

Vinkit!

Esikäsittele sienet sienilajin mukaan. Esimerkiksi kantarellit, tatit, suppilovahverot ja mustatorvisienet paistetaan pannulla. Rouskut ryöpätään ja korvasienet ryöpätään väljässä vedessä vähintään kahdesti välillä vesi vaihtaen.

Seuraathan Kokkipotteja jo Instagramissa!


1 Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Uusi keittiö – kolme tärkeintä tekijää
Next Post: Nachopelti maissilla ja juustolla »

Reader Interactions

Comments

  1. Hanna says

    28.2.2021 at 09:58

    Hei
    Sain eilen kuivattuja suppilovahveroita lahjaksi. Etsin nyt niille reseptiä, kun ovat minulle vieraita kuivana käytettynä. Miten voin hyödyntää ne risottoon tai mitä tulee ottaa huomioon käytettäessä kuivattuja suppiksia?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT