| | | | |

Sienirisotto

Sienirisotto syntyy muutamasta raaka-aineesta. Ja muutamalla kikalla niistä syntyy jotain maagisen hyvää. Tällä reseptillä onnistut risotossa varmasti.

Valkoisella lautasella on sienirisottoa, jonka päällä on parmesaaniraastetta. Kuvassa on myös kaksi vesilasia ja viinilasi, jossa on valkoviiniä.

Risotto on yksi niistä ruoista, johon kaapissa on liki aina tarvikkeita. Tarvitaan vain risottoriisiä, kasvislientä, hieman valkkaria tai vaikka sitruunamehua, parmesaania ja jotain makua – tällä kertaa sieniä. Sienirisottoon voit valita mieleisesi sienet – metsäsienissä makua on eniten.

Blogista löytyy aika monta risottoreseptiä joista valita. Jos sienirisotto on jo tuttu juttu – tai ei sinun juttu lainkaan – ,kokeile siis näitä reseptejä.

Risoton valmistus

Olen aiemmin kirjoittanut risoton valmistuksen tärkeimmistä kikoista. Minun mielestä niitä on kaksi. Tärkeää on käyttää mahdollisimman laadukkaita raaka-aineita. Sillä kun aineksia on vähän, niillä on aivan erityisen tärkeä rooli. Valitse siis hyvä kasvisliemi ja laadukas risottoriisi – molempia löytyy ihan tavallisesta ruokakaupasta.

Toinen tärkeä asia on antaa risotolle kyytiä. Sekoita risottoa aika ajoin hyvin voimakkaasti, jotta tärkkelys irtoaa riisistä ja tekee risoton rakenteesta kermaisen oloisen, vaikka ruoassa kermaa ei olisikaan. Muista myös lisätä kasvisliemi kiehuvan kuumana pienissä erissä.

Sienirisotoon voit valita sienet saatavuuden ja mieltymyksesi mukaan. Kuvan risotossa on käytetty mustatorvisieniä, mutta yhtä lailla suppilovahverot, kantarellit, tatit tai limanuljaskat sopivat risottoon mainiosti.

Testaapa marinoituja sieniä lempeän sienirisoton päällä:

Valkoisella lautasella on sienirisottoa. Kuvassa on myös viinilasi ja vesilasi.

Sienirisotto

Sienirisotto on helppo ruoka, johon tarvitaan vain muutama raaka-aine.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika35 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 4 dl risottoriisiä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 10 cm purjoa tai 1 sipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8–10 dl kuumaa kasvislientä
  • kourallinen esikäsiteltyjä sieniä
  • kourallinen parmesaania raastettuna
  • suolaa

Tee näin

  • Kuumenna kasvisliemi valmiiksi toisessa kattilassa.
  • Hiennonna purjo ja kuullota sitä öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää.
  • Lisää riisit, sekoita ja anna riisien lämmetä.
  • Kaada joukkoon valkoviini. Sekoita ja anna viinin imeytyä riiseihin.
  • Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita hyvin voimakkaasti välillä.
  • Lisää esikäsitellyt sienet hienonnettuna.
  • Kun riisi on liki kypsää, lisää kourallinen raastettua parmesaania sekä hieman lientä ja pyöräytä sekaisin.
  • Maista suola, säädä tarvittaessa ja tarjoa heti.

Vinkit!

Esikäsittele sienet sienilajin mukaan. Esimerkiksi kantarellit, tatit, suppilovahverot ja mustatorvisienet paistetaan pannulla. Rouskut ryöpätään ja korvasienet ryöpätään väljässä vedessä vähintään kahdesti välillä vesi vaihtaen.

Seuraathan Kokkipotteja jo Instagramissa!

Katso myös nämä reseptit:

One Comment

  1. Hei
    Sain eilen kuivattuja suppilovahveroita lahjaksi. Etsin nyt niille reseptiä, kun ovat minulle vieraita kuivana käytettynä. Miten voin hyödyntää ne risottoon tai mitä tulee ottaa huomioon käytettäessä kuivattuja suppiksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating