Rosmariiniperunat

Rosmariiniperunat ovat kotikokin taikapölyä: tee näitä ja kaikki huokailevat ihastuksesta.

Maukas ja helppo arkiruoka syntyy helposti: laita uuniin rosmariiniperunat, paista pannulla – tai perunoiden kanssa samalla pellillä uunissa – jotain proteiinia ja laita lautaselle lusikallinen kastiketta. Ja kyllä, myös majoneesi tai aioli on hyvä kastike. Pala kurkkua tai tomaatti sopii hyvin salaatiksi.

Lohkoperunat tykkäävät olla pöydässä myös päätähtenä. Ne sopivat ranskalaisten tapaan naposteltavaksi leffaruoaksi tai illanistujaisiin salaattilisällä. Yhtä hyvin uunnissa paistetut lohkoperunat ovat ihania viikonloppupöydässä vaikka jonkun syksyisen pataruoan kanssa.

Kokeile myös näitä herkullisia perunaruokia:

Rosmariiniperunat – yksinkertaiset mutta maukkaat perunalohkot maustetaan rosmariinilla ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Perunat ovat soikealla vadilla, joka on leikkuulaudan päällä.

Rosmariiniperunat

Uunissa paahdetut rosmariiniperunat sopivat syötäväksi siltään tai tarjottavaksi osana ateriaa.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys35 minutes
Valmistusaika45 minutes
Annokset: 5

Raaka-aineet

  • 1 kg perunoita
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna (tai 2 rkl kuivattua)
  • muutama rouhaisu mustapippuria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Pese ja lohko perunat.
  • Hienonna rosmariini.
  • Mausta perunat suolalla, öljyllä, rosmariinilla ja mustapippurilla. Hiero mausteet käsin perunoihin.
  • Paista perunoita 30–40 minuuttia eli kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita reunoiltaan.

Muista seurata Kokkipottilaa myös Instagramissa!