Rosmariiniperunat
Rosmariiniperunat ovat kotikokin taikapölyä: tee näitä ja kaikki huokailevat ihastuksesta.

Maukas ja helppo arkiruoka syntyy helposti: laita uuniin rosmariiniperunat, paista pannulla – tai perunoiden kanssa samalla pellillä uunissa – jotain proteiinia ja laita lautaselle lusikallinen kastiketta. Ja kyllä, myös majoneesi tai aioli on hyvä kastike. Pala kurkkua tai tomaatti sopii hyvin salaatiksi.
Lohkoperunat tykkäävät olla pöydässä myös päätähtenä. Ne sopivat ranskalaisten tapaan naposteltavaksi leffaruoaksi tai illanistujaisiin salaattilisällä. Yhtä hyvin uunnissa paistetut lohkoperunat ovat ihania viikonloppupöydässä vaikka jonkun syksyisen pataruoan kanssa.
Kokeile myös näitä herkullisia perunaruokia:
- Salt & vinegar -perunat
- Patatas bravas – mausteiset lohkoperunat uunissa
- Litistetyt perunat fetakastikkeella
- Paahdetut perunat papusalsalla

Rosmariiniperunat
Raaka-aineet
- 1 kg perunoita
- 2 tl suolaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 4 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna (tai 2 rkl kuivattua)
- muutama rouhaisu mustapippuria
Tee näin
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Pese ja lohko perunat.
- Hienonna rosmariini.
- Mausta perunat suolalla, öljyllä, rosmariinilla ja mustapippurilla. Hiero mausteet käsin perunoihin.
- Paista perunoita 30–40 minuuttia eli kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita reunoiltaan.