| | |

Peltimakaronilaatikko

Peltimakaronilaatikko on tehty kaupallisessa yhteistyössä Meiran kanssa.

Onkohan mikään parempaa arkiruokaa kuin makaronilaatikko. Nyt klassikko saa lisämakua – reseptin salaisuutena on makaroniseokseen laitettava ketsuppi. Täydellistä!

Peltimakaronilaatikko on arkiruokaklassikko, joka valmistuu helposti myös vegenä.

Kun suomalaisilta kysytään suosikki arkiruokia, yksi on varmaa: makaronilaatikko on listalla. Lasten ja aikuisten suosikki on helppo tehdä ja maistuu kaikille – ,ja kun teet ruoan uunipellille selviät myös vähemmällä tiskillä. Leivinpaperin pitää pellin puhtaana.

Peltimakaronilaatikko onnistuu myös vegeversiona. Löydät minun vinkit reseptikortista. Siellä piilee myös supermaukkaan laatikon salaisuus, sillä sekoitin jo valmistusvaiheessa pastaseokseen ketsuppia. Ketsuppi tuo ruokaan herkullisen maun lisäksi kauniin punertavan sävyn – ja palan italiaa.

Peltimakaronilaatikko on helppo ja maukas arkiruoka. Uuden twistin ruokaan tuo ketsuppi joka sekoitetaan ruokaan jo valmistusvaiheessa.

Käytin ketsuppina Meiran uutta Italian ketsuppia, joka saa kivan säväyksen yrteistä. Ketsuppi sopii tietysti ihan mihin vaan – esimerkiksi hodareiden välissä ja monen pastan päällä tai vaikka bolognesekastikkeessa yrteillä maustettu ketsuppi on mainio. Makaronilaatikkoon se on kuin tehty.

Kurkkaa myös muut ihanat Meiran kanssa tekemäni reseptit:

Peltimakaronilaatikko on helppo arkiruoka. Laatikko on uunipellillä ja päällä on basilikanlehtiä.

Peltimakaronilaatikko

Esivalmistelu20 mins
Kypsennys45 mins
Valmistusaika1 hr 5 mins
Annokset: 6

Välineet

  • uunipelti

Raaka-aineet

  • 500 g täysjyvämakaronia + vettä ja suolaa keittämiseen
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 400 g naudan jauhelihaa (tai paketti vegejauhista)
  • noin 1 1/2 tl Meira merisuolaa tai mineraalisuolaa
  • 1 dl Meira Italian ketsuppia
  • 1 tl Meira savustettu paprikajauhetta
  • ½ tl Meira mustapippuria
  • 8 dl kauramaitoa (tai muuta kasvipohjaista maitoa)
  • 3 kananmunaa (keskikoko)
  • kourallinen juustoraastetta

Tee näin

  • Keitä makaronit suolatussa vedessä kypsiksi.
  • Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua pannulla keskilämmöllä viitisen minuuttia.
  • Nosta lämpöä ja lisää jauheliha tai vegejauhis. Paista kypsäksi samalla  murustellen.
  • Laita paistinpannulle suola, ketsuppi ja mausteet.
  • Maista ja lisää halutessasi mausteita ja suolaa. Maku saa olla melko suolainen ja mausteinen, sillä munamaito laimentaa ruoan makua selvästi.
  • Sekoita makaroni ja maustettu jauheliha tai vegejauhis. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Sekoita maito ja kananmunat. Kaada seos makaroniseoksen päälle. Painele lastalla pastaa hieman, että munamaito levittyy tasaisesti.
  • Paista noin 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia eli kunnes munamaito on hyytynyt ja laatikon pinta on saanut väriä.

Muista seurata Kokkipottilaa myös Instassa!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating