| | |

Sienipasta

Sienipasta syntyy kourallisesta raaka-aineita. Yksinkertaista mutta täydellistä.

Sienipasta – yksinkertainen ja tavattoman herkullinen pasta onnistuu tuoreista sienistä sekä pakastetuista tai kuivatuista sienistä.

Sienipasta on yhtä aikaa arkinen ja ylellinen. Parhaiden arkiruokien tapaan pastan saa pöytään nopeasti, mutta metsän aarteet tekevät siitä arvokkaan.

Voit tehdä sienipastan juuri niistä syötävistä sienistä, joista pidät. Ja jos metsäsienet ovat ulottumattomissa, myös kaupan siitakesienet tai portobellot sopivat pastaan erinomaisesti.

Olen tehnyt pastaa kantarelleista (kuvassa), haperoista, rouskuista, herkkutateista, kehnäsienistä, suppilovahveroista, lampaankäävästä ja orakkaista. Tärkeää on, että tunnistat varmasti sienet, jotka poimit metsästä. Tärkeää on myös osata käsitellä sienet oikein – esimerkiksi valtaosa rouskuista täytyy keittää ennen syömistä. Muista siis tarkistaa sienten käsittelyohjeet!

Kokeile myös näitä sienireseptejä:

Sienipasta – yksinkertainen ja tavattoman herkullinen pasta onnistuu tuoreista sienistä sekä pakastetuista tai kuivatuista sienistä.

Sienipasta

Sienipasta on samaan aikaan arkinen ja ylellinen. Luksuksen pastasta tekee metsän aarteet, mutta pasta sopii nopeutensa puolesta myös arkiruoaksi.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika25 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 350 g pastaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 litraa metsäsieniä
  • 1–2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kaurakermaa (voi jättää pois)
  • 1 dl persiljaa silputtuna
  • tilkka pasta keitinvettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaania

Tee näin

  • Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi.
  • Puhdista sienet ja pilko ne suupaloiksi. Esikäsittele sienet tarvittaessa.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Paista sipulit öljyssä pannulla kypsäksi.
  • Lisää sienet ja paista kypsäksi.
  • Lisää kerma halutessasi.
  • Mausta persiljasilpulla, mustapippurilla ja suolalla.
  • Lisää pannulle tilkka pasta keitinvettä.
  • Lisää pasta kastikkeen sekaan ja sekoita.
  • Raasta päälle parmesaania.

Seuraathan Kokkipottilaa myös Instagramissa!