Sienipasta
Sienipasta syntyy kourallisesta raaka-aineita. Yksinkertaista mutta täydellistä.

Sienipasta on yhtä aikaa arkinen ja ylellinen. Parhaiden arkiruokien tapaan pastan saa pöytään nopeasti, mutta metsän aarteet tekevät siitä arvokkaan.
Voit tehdä sienipastan juuri niistä syötävistä sienistä, joista pidät. Ja jos metsäsienet ovat ulottumattomissa, myös kaupan siitakesienet tai portobellot sopivat pastaan erinomaisesti.
Olen tehnyt pastaa kantarelleista (kuvassa), haperoista, rouskuista, herkkutateista, kehnäsienistä, suppilovahveroista, lampaankäävästä ja orakkaista. Tärkeää on, että tunnistat varmasti sienet, jotka poimit metsästä. Tärkeää on myös osata käsitellä sienet oikein – esimerkiksi valtaosa rouskuista täytyy keittää ennen syömistä. Muista siis tarkistaa sienten käsittelyohjeet!
Kokeile myös näitä sienireseptejä:

Sienipasta
Raaka-aineet
- 350 g pastaa
- 2 rkl öljyä
- 1 1/2 litraa metsäsieniä
- 1–2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl kaurakermaa (voi jättää pois)
- 1 dl persiljaa silputtuna
- tilkka pasta keitinvettä
- suolaa
- mustapippuria
- parmesaania
Tee näin
- Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi.
- Puhdista sienet ja pilko ne suupaloiksi. Esikäsittele sienet tarvittaessa.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Paista sipulit öljyssä pannulla kypsäksi.
- Lisää sienet ja paista kypsäksi.
- Lisää kerma halutessasi.
- Mausta persiljasilpulla, mustapippurilla ja suolalla.
- Lisää pannulle tilkka pasta keitinvettä.
- Lisää pasta kastikkeen sekaan ja sekoita.
- Raasta päälle parmesaania.