• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Illanistujaiset Leivonta Piirakat

Kanttarelli-pekonipiirakka

Vuoden paras satokausi paikkaa hieman sitä aavistuksenomaista haikeutta, joka aina tulee kesän kääntyessä kohti syksyä. Kasvimaalla ja -huoneessa kesän kirkas vihreys on vaihtunut kuin salaa syksyisempiin sävyihin. Mutta ei se mitään, se tietää satoa, ja sävyissä on sitä paitsi samaa hehkua kuin lempisienessäni, kanttarellissa.

Kanttarelli-pekonipiirakkaa olen tehnyt viikon sisällä jo kahdesti, niin hyvää se on – ja pitihän se toinenkin puolikas pekonipaketista käyttää. Myös Fanni ja kaneli -blogin Tiina on ollut samaisissa puuhissa. Kun luin Tiinan piirakkajutun, oli suu kanttarelli-pekonipiirakkaa täynnä. Nauratti, sillä liki identtisten reseptien toteuttaminen yhtä aikaa ole ensimmäinen kerta. Tiina on yksi niistä ruokabloggaajakollegoista, joiden kanssa ajatukset osuvat aika usein yksiin. Tietysti sesongin mukaan kokkaaminen auttaa asiaa, mutta voisi kai niistä kanttarelleista muutakin tehdä kuin kanttarelli-pekonipiirakkaa. Great minds.

Alla oleva piirakkaresepti on hyvin perinteinen, jos wasabin jättää täytteestä pois. Pieni tujaus wasabia tuo piirakkaan kuitenkin mukavasti syvyyttä, joten sitä kannattaa kokeilla. Myös piparjuuritahna sopii piirakkaan hyvin.

Resepti

 

 

Kanttarelli-pekonipiirakka

noin 8 annosta

ainesosat

pohja

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

100 g voita

2–3 rkl maitorahkaa (tai hieman vettä)

täyte

250 g (1 l) kanttarelleja

85 g (1/2 pkt) pekonia

1 keltasipuli

2 dl kermaa

2 kananmunaa

(1/2 tl wasabia tai 1 tl piparjuuritahnaa)

suolaa 

hieman mustapippuria

Sekoita suola ja leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Nypi voi ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita taikinaksi. Painele piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Valmista täyte. Puhdista ja hienonna kanttarellit. Hienonna myös pekoni ja kuorittu sipuli. Laita silput pannulle ja paista keskilämmöllä, kunnes kanttarellit ovat haihduttaneet nesteensä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauunissa 180 astetta riittää). Kaada sieni-pekoniseos pohjan päälle. Sekoita kerman joukkoon kananmunat, halutessasi pieni määrä wasabia. Mausta suolalla. Kaada seos täytteen päälle. 

Paista piirakkaa noin 30 minuuttia eli kunnes väri on kullankeltainen ja täyte on hyytynyt.

Tarjoa hieman jäähtyneenä tai huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.

_____


52 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Linssi-perunasalaatti lehtikaalilla
Next Post: Alsacen viinitie »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    22.9.2016 at 06:09

    Kiitos kommentistasi!
    Voi hyvin olla, että joukossa on joku valevahverokin 🙂 Mutta hyvää oli!

    Reply
  2. Anonyymi says

    19.9.2016 at 14:24

    Hei, miten nuo kuvan sienet. Näyttää etualalla olevan valevahveroita ennemmin kuin keltavahveroita …??

    Reply
  3. Unknown says

    20.8.2016 at 21:39

    Apua miten ihanat kuvat. Vau! Todella kauniit. <3

    -Heidi
    tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    Reply
  4. Hannele says

    19.8.2016 at 20:05

    Wasabi ei piirakassa juuri maistu, kun määrä on niin pieni. Se antaa kivasti syvyyttä, vähän samaa mitä chili parhaimmillaan tekee.

    Reply
  5. Hannele says

    19.8.2016 at 20:04

    Ehkä epäromanttista, mutta niin kätevää! Ja ihan ne on samoja sieniä torilla tai kaupassakin. Nämä sienet toi meillä ystävät, luultavasti torilta 😉

    Reply
  6. Hannele says

    19.8.2016 at 20:03

    NOJOO! Meillä kasvaa ikkunan alla sammalta 🙂

    Reply
  7. Hannele says

    19.8.2016 at 20:03

    Kyllä vaan, klassikko on klassikko, vaikka uunissa paistais <3

    Reply
  8. Hannele says

    19.8.2016 at 20:02

    Se on ihan mahtavaa, että on tyyppejä, joiden kanssa (ruoka-)ajatukset osuvat yhteen. Minulle sinun reseptit ovat niitä, joista jokaiseen reagoin samalla tavalla: oijoi, tätä pitää tehdä pian.

    Reply
  9. Johanna / Hellan ja viinilasin välissä says

    19.8.2016 at 13:13

    UUU, wasabia. Pakko kokeilla, nyt on eksoottinen yhdistelmä 🙂

    Reply
  10. Andalusiana says

    19.8.2016 at 12:41

    Sienikateus! Kun ei ole metsää lähettyvilläkään, joutuu ne omat noukkimaan niin ahdistavan epäromanttisesti kaupan laarista… 🙁

    Reply
  11. Alisa W says

    18.8.2016 at 11:27

    Meillä kasvaa kantarellejä suoraan olohuoneen ikkunan alla. Ihana piirakkaresepti 🙂

    Reply
  12. Hanna says

    15.8.2016 at 20:00

    Nyt kuulostaa ihan järrrrjettömän hyvältä! Kantarellit ja pekoni, match made in heaven <3

    Reply
  13. Jonna/suolaa&hunajaa says

    15.8.2016 at 19:47

    Meilläkin menee Tiinan kanssa usein yksiin ja juuri eilen tein Tiinan reseptillä pistaasi-sitruuna-couscousia.

    Haluaisin niin olla sieni-ihminen…

    Reply
  14. Juulia says

    15.8.2016 at 19:21

    😀 totta 😀 😀 😀

    Reply
  15. Hannele says

    15.8.2016 at 18:29

    Tai minun! Koska pohjoisessa niitä on vähemmän. Jenni voi poimia ihan ite.

    Reply
  16. Hannele says

    15.8.2016 at 18:27

    Niin se on. Mutta aika hyvä on myös juustopiirakka. Ja parsa-juustopiirakka. Ja poropiirakka.

    Reply
  17. Hannele says

    15.8.2016 at 18:22

    Västerbotten on iiiiihanaa (myös suupalan kokoisina piiraina, köhöm). Ja mustaleima-parmesaani-kanttarellipiirakka kuulostaa siltä, että saatan kaartaa ihan kohta Kivistön pihaan. Tästä piirakasta jätin juuston pois, jotta kanttarellit pääsevät kunnolla oikeuksiin.

    Reply
  18. Nanna says

    15.8.2016 at 15:43

    Kyllä se niin on, että sienipiirakka on paras piirakka!

    Reply
  19. mari says

    15.8.2016 at 13:01

    Juusto tietysti, mustaleima ja parmesaani! Alunperin oli tarkoitus tehdä perinteinen Västerbotten-piirakka, mutta kun kyseistä juustoa ei löytynyt ja kantsuja löytyi, tuli suunnanmuutos. Keveä se ei ollut, mutta ajoi erittäin hyvin asiansa siinä ennen rapuja ja asianmukaisia juomia 😉

    Reply
  20. Jenni liemessä says

    15.8.2016 at 08:37

    Apuaaa! Ei saa heittää mustatorvisieniä roskiin 😀 Ne kannattaa vaikka kuivattaa. Helpointa on heittää sanomalehden tai ritilän päälle lattialle jossa on lattialämmitys. Kuivaa parissa päivässä ja annat lahjaksi jollekin sienifriikille. Laitan privana mun postiosoitteen 😉

    Reply
  21. Hannele says

    15.8.2016 at 06:17

    Niin ne makuaistit ja mielipiteet ovat erilaisia. Mustatorvisienet ovat minusta aivan mielettömän hyviä.

    Reply
  22. Terhi says

    14.8.2016 at 20:07

    Ai että! Viime kesänä löysin mökiltä kanttarelleja sekä mustatorvisieniä jotka meni nyt roskiin…yritin tarjota monille mutta liian vahva maku kuten minullekin. Tänä kesänä ei vielä ole kanttarellit löytyneet vaikka tiedän niitä mökillä olevan vaikka ja kuinka 🙂

    Reply
  23. Hannele says

    14.8.2016 at 18:49

    Niin on! Sienet on <3

    Reply
  24. Mari says

    14.8.2016 at 17:33

    Ihanat kiemuraiset kantarellien jalat <3

    Reply
  25. Hannele says

    14.8.2016 at 17:12

    Minä olen ostanut jo useamman piirakan verran 🙂

    Reply
  26. Hannele says

    14.8.2016 at 17:11

    Ihana äiti <3
    Minun vanhemmat laittoivat juuri kuvan, jossa kassit, pussit ja korit pursuilivat sieniä. Jos olisin lähempänä, lähtisin putsausavuksi…

    Reply
  27. Hannele says

    14.8.2016 at 17:09

    Siellä on puutarhurilla vain kirvat mielessä 🙂

    Nyt tietysti kiinnostaa, mikä oli Liisan tekemän piirakan salaisuus?

    Reply
  28. Hannele says

    14.8.2016 at 17:08

    Minäkin tykkään kaikista vuodenajoista, mutta kesästä syksyyn siirtyminen vie aina vähän aikaa – sama tunne joka vuosi elokuussa. Pari kolme viikkoa ja olen ihan fiiliksissä syksystä 😀

    Reply
  29. Hannele says

    14.8.2016 at 17:06

    Oulun seudulla kanttarellit eivät ole ihan niin yleisiä kuin etelämpänä. On täällä niitä, mutta saa hakea vähän enemmän.

    Reply
  30. Minna Vuo-Cho says

    14.8.2016 at 16:11

    Pekoni ja sienet ovat kyllä ihan mahtavia yhdessä. En ole tänä vuonna oikein päässyt metsään itse noita etsimään, mutta kai sitä nyt yhden piirakallisen verran voisi ostaakin…

    Reply
  31. Hannele says

    14.8.2016 at 15:55

    Suppismakaroonilaatikko pekonilla kuulostaa loistavalta!

    Sienet ylipäätään <3

    Reply
  32. Hannele says

    14.8.2016 at 15:53

    Jotain samankaltaista taisin kommetoida sinun tontilla 😀

    Reply
  33. Hannele says

    14.8.2016 at 15:52

    Hyvä, että muillakin käy joskus noin 🙂

    Reply
  34. Hannele says

    14.8.2016 at 15:51

    Kanttarellit-sanan tilalla toimisi aika moni muukin sana 🙂

    Muistan, että kerran toitte KOtiharmin kanssa piknikille hyvin samankaltaisia kerrosleipiä. Telepatia on huippua!

    Reply
  35. Hannele says

    14.8.2016 at 15:38

    Kauppa ja tori ovat luotettavia kanttarelliapajia.

    Wasabia kannattaa kokeilla. Kun määrä on pieni, ei se tunge läpi vaan toimii ikään kuin takaseinänä.

    Reply
  36. anne/ 52 weeks of deliciousness says

    14.8.2016 at 15:00

    Kantarellit ja pekoni ovat kyllä mahtava kombo! sain äidiltä pussillisen kantarelleja ja ne odottelevat pakastimessa inspistä, piirakka olisi kyllä hyvä vaihtoehto, se maistuu kylmänä ja lämpimänä sekä kuuluu jotenkin syksyyn 🙂

    Reply
  37. Mari says

    14.8.2016 at 14:07

    😀 korvan!

    Reply
  38. Mari - Kivistössä says

    14.8.2016 at 14:04

    Liisa väsäsi uskomattoman herkullisen kantarelli-pekonipiirakan taannoisten rapujuhlien alkuun. Piirakka hädin tuskin selvisi ruoka-aikaan saakka, kun jokainem tuvassa käynyt meinasi varastaa palan. Tuoksu oli niin houkutteleva.

    Wasabi on kova veto, laitetaan kirvan taakse!

    Reply
  39. Helinä says

    14.8.2016 at 12:06

    Vaikka kesästä tykkäänkin, niin syksyn mukanaan tuoma kirpeys, raikkaus ja värit – puhumattakaan sienistä ja marjoista – on aina mulle tervetullutta. Tykkään kyllä kaikista vuodenajoista, aika aikaansa kutakin. 🙂

    Reply
  40. Helinä says

    14.8.2016 at 12:06

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    Reply
  41. Hannele says

    14.8.2016 at 11:43

    Se on kyllä hämmentävän usein niin. Ja aina yhtä mukavaa!

    Reply
  42. Hannele says

    14.8.2016 at 11:41

    Tori on aina hyvä piilo 😉

    Reply
  43. Hannele says

    14.8.2016 at 11:41

    Siitä se sieniura urkenee!

    Reply
  44. Merituuli says

    14.8.2016 at 11:29

    Tuo samaan aikaan toteuttaminen on meillekin tuttua. Ainakin Siskojen ja Kiran kanssa on tehty samantapaisia juttuja melkein peräkkäin.
    Kantarellejä löytyy tosi kivasti tänä vuonna, vaikka meillä ei ole minkäänmoista vakipaikkaa.

    Reply
  45. Veera R. says

    14.8.2016 at 11:12

    Oi ehtispä metsään sieniä etsimään! Sienet <3 pekoni! Teen usein makaroonilaatikkoa suppiksilla ja pekonilla.

    Reply
  46. Juulia says

    14.8.2016 at 11:00

    Wasabineroutta! En olis ikinä itse keksinyt tuota 😀

    Reply
  47. Unknown says

    14.8.2016 at 10:43

    Kanttarellit ja pekoni on niin herkullinen ja pettämätön yhdistelmä. Minun piti tehdä viikolla niistä piirakka, mutta vetelin suoraan pannulta täytettä. Ei riittänyt piirakkaan asti 😉

    Reply
  48. Heidi / Makuja kotoa says

    14.8.2016 at 10:19

    Kanttarellit ja pekoni, niin hyvää yhdessä! Nää telepaattiset kokkaukset on aina hauskoja, meillähän niin käy usein Kotiharmin kanssa 🙂

    Reply
  49. Dinner4u2 says

    14.8.2016 at 09:35

    Viikolla lähdettiin ystävän kanssa metsään etsimään kantarelleja, löydettiin paljon puolukoita ja yksi kantarelli. Pitää yrittää uudestaan, toivottavasti paremmalla menestyksellä! Pekonit ja kantarellit ovat minusta ihana makuyhdistelmä ja luulenpa, että tykkäisin kovasti wasabista. Jos ei metsästä kantarelleja tähän piirakkaan löydy, niin kurvaan sit kauppaan :).

    Reply
  50. Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli says

    14.8.2016 at 09:12

    Heh, meillä on kyllä aina jotain kummallista telepatiaa! Ihan samaa mietin usein, että ollaan samoilla taajuuksilla ruokaideoissa. Ja tuo wasabi pitää muuten kokeilla piirakassa! 🙂

    Reply
  51. Sari says

    14.8.2016 at 09:01

    Tässä juuri harmittelin, kun ei sieniä ole tänä vuonna löytynyt melkein lainkaan. Kantarelli-pekonipiirakkaa tekisin mieluusti. Voi kun vielä löytäisin jonkun hyvän kantarellipiilon.

    Reply
  52. Kermaruusu says

    14.8.2016 at 08:56

    Minä joka en sienistä niin välitä, kokeilin viime syksynä juurikin tällaista kanttarelli-pekonipiirakkaa, se maistuikin. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.