• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Salaatit

Linssi-perunasalaatti lehtikaalilla

Linssi-perunasalaatti lehtikaalilla on ruokaisa ja raikas. Paahdettujen perunoiden, linssien ja pieneksi silputun lehtikaalin sitoo salaatiksi sinappinen ja hieman kirpeä kastike, joka saa maustaa salaattia hetken tai kaksi ennen tarjoilua.

Linssit ja perunat pitävät nälän kaukana pitkään. Salaatti onkin kokonainen ruoka, tai se sopii hyvin osaksi ruokaisaa salaattipöytää. Myös mukaan otettavana lounaana se on erinomaista, sillä salaatti ei ota nokkiinsa kuljetuksesta tai rasiassa vietetystä yöstä.

Resepti

Linssi-perunasalaatti lehtikaalilla

6–8 annosta

ainesosat

500 g perunoita

2 dl puy- tai belugalinssejä

vettä linssien keittämiseen

suolaa

2–3 isoa lehtikaalin lehteä (noin 150 g)

iso kourallinen lehtipersiljaa

kastike

2 rkl dijonsinappia

1/2 dl sitruunamehua

1/2 dl oliiviöljyä

noin 2 tl hunajaa

suolaa 

valmistusohjeet

Voit valmistaa salaatin joko keitetyistä perunoista tai raaoista perunoista. Mikäli käytät raakoja perunoita, kuumenna uuni 200 asteeseen, pieni perunat reiluiksi paloiksi, mausta suolalla ja valuta päälle hieman öljyä. Paahda kypsiksi uunissa. Keitetyt perunat voit paistaa perunoihin pannulla rapean pinnan.

Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta tarvittaessa liika keitinvesi pois. 

Linssien keittyessä poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja hienonna lehdet pieneksi silpuksi. Hienonna myös pehtipersilja. Valmista kastike ja sekoita noin 1/3 kastikkeesta lehtikaalin joukkoon, jotta kaali hieman pehmenee. 

Sekoita lämpimien linssien joukkoon perunat, kastike ja lehtikaalisilppu. Lämpimät linssit imevät makuja kylmiä linssejä paremmin. Anna maustua vähintään puoli tuntia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sitruunamehua.

_____


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « 3 vinkkiä ruokakuviin ilman perheriitaa
Next Post: Kanttarelli-pekonipiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.