Linssi-perunasalaatti lehtikaalilla

Linssi-perunasalaatti lehtikaalilla on ruokaisa ja raikas. Paahdettujen perunoiden, linssien ja pieneksi silputun lehtikaalin sitoo salaatiksi sinappinen ja hieman kirpeä kastike, joka saa maustaa salaattia hetken tai kaksi ennen tarjoilua.

Linssit ja perunat pitävät nälän kaukana pitkään. Salaatti onkin kokonainen ruoka, tai se sopii hyvin osaksi ruokaisaa salaattipöytää. Myös mukaan otettavana lounaana se on erinomaista, sillä salaatti ei ota nokkiinsa kuljetuksesta tai rasiassa vietetystä yöstä.

Resepti

Linssi-perunasalaatti lehtikaalilla

6–8 annosta

ainesosat

500 g perunoita

2 dl puy- tai belugalinssejä

vettä linssien keittämiseen

suolaa

2–3 isoa lehtikaalin lehteä (noin 150 g)

iso kourallinen lehtipersiljaa

kastike

2 rkl dijonsinappia

1/2 dl sitruunamehua

1/2 dl oliiviöljyä

noin 2 tl hunajaa

suolaa 

valmistusohjeet

Voit valmistaa salaatin joko keitetyistä perunoista tai raaoista perunoista. Mikäli käytät raakoja perunoita, kuumenna uuni 200 asteeseen, pieni perunat reiluiksi paloiksi, mausta suolalla ja valuta päälle hieman öljyä. Paahda kypsiksi uunissa. Keitetyt perunat voit paistaa perunoihin pannulla rapean pinnan.

Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta tarvittaessa liika keitinvesi pois. 

Linssien keittyessä poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja hienonna lehdet pieneksi silpuksi. Hienonna myös pehtipersilja. Valmista kastike ja sekoita noin 1/3 kastikkeesta lehtikaalin joukkoon, jotta kaali hieman pehmenee. 

Sekoita lämpimien linssien joukkoon perunat, kastike ja lehtikaalisilppu. Lämpimät linssit imevät makuja kylmiä linssejä paremmin. Anna maustua vähintään puoli tuntia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sitruunamehua.

_____