Pecorinocrumble – rapea lisä salaattiin
Suolainen ja rapea, koukuttavan hyvä. Sen suunnittelee laittavansa salaatin päälle, mutta huomaa, että käsi käy kulhossa tuon tuosta. Sellainen se on, pecorinocrumle.
Pecorinocrumble on siis kuin suolainen ja juustoinen versio marjapiirakan päälle laitettavasta, uunissa rapeutuva muruseoksesta. Aikaa herkkuun menee kymmenisen minuuttia ja siihen voi raastaa sen viimeisen kantapalan suolaista juustoa. Pecorinon ohella crumbleen voi laittaa parmesaania.
Käytä juustomurua minkä tahansa salaatin päällä – esimerkiksi tomaattisalaatti rakastaa suolaista crumblea – tai murustele sitä ennen paistoa vaikka etanapannun hunnuksi. Myös grillattu kesäkurpitsa tai vaikka kasvissosekeitto hullullaantuu rapeasta lisästä.
Resepti
Pecorincrumble – rapea lisä salaattiin
6–8 annosta
ainesosat
1 dl pecorinoa raastettuna
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja (tai esim. maissijauhoja)
50 g voita sulatettuna
ripaus suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
valmistusohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta juusto pienellä terällä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja leviä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin viisi minuuttia eli kunnes muru on saanut kullankeltaisen värin ja on hieman paahtunut. Anna jäähtyä ja murustele jäähtyneenä.
_____
Tämä ei voi olla kuin älyttömän hyvää!
JOOO, mahtava idea! Voi apua! Ei enää liian terveellisiä ja kevyitä salaatteja!
Ihan varmasti toimisi. Ainakin tomaattisalaatin päällä tämä on mielettömän hyvää.
Tomaattipiirakka huutaisi tällaista. Pakko ehkä kokeilla. Toimisiko?
Mahtavaa!
Tänään söin tätä lehtikaalisalaatin seassa (ja siltään, ja vähän myös leivän päällä). Aika koukuttavaa.
Siis eikä, mikä resepti! Pecorinoa jääkaapissa ja tämä menee testiin heti huomenna
PEKONI-PECORINOCRUMBLE. Pakko kokeilla!
Kiitos vinkistä 🙂
…sentään mikä crumble.
Luin, että pekonicrumble ja ihmettelin, että reseptistä uupuu pekoni kokonaan. Sitten luin uudelleen, heh. Tosin ei pekonicrumblekaan hullumpi idea ole.
T. Anna
Jestas!
Mahtavaa! Tämä on kyllä oiva tapa tuhota juusto (ihan kun se nyt muuten olisi ohgelma) 🙂
Näppärää! Menee muistilistalle 🙂
Kiva kuulla! Kantapalasta se idea täälläkin lähti.
Mahtava idea, kiitos! Loistava tapa käyttää juustonjämät hyödyksi.