| |

Herkkutatticarpaccio

Herkkutatticarpaccio on nopea ja aivan uskomattoman herkullinen sieniruoka, joka sopii alkupalaksi tai muiden antipastien kaveriksi.

Herkkutatticarpaccio on valkoisella lautasella. Tattiviipaleiden päällä on oliiviöljyä, pecorinolastuja, sormisuolaa ja mustapippuria sekä muutama pieni basilikanlehti. Kuvan ylälaidassa on carpaccio-tarjotin ja basilikapuska.

Herkkutatticarpaccio tehdään puhtaista, pienistä ja napakoista herkkutateista. Sellaisista metsien aarteista, joita hyvänä tattivuotena metsistä kyllä löytää. Herkkutattien lisäksi tarvitaan tuoretta sitruunamehua, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Parmesaani- tai pecorinolastut sekä tuore basilika tai lehtipersilja tekee carpacciosta suorastaa ylellisen.

Kuten carpacciossa yleensäkin, pääraaka-aine eli tässä tapauksessa herkkutatti leikataan aivan ohuen ohuiksi siivuiksi. Siivujen ei tarvitse olla tatin muotoisia, jos niiden leikkaaminen on haastavaa – maku on aivan yhtä ihana, vaikka lakki ja jalka eivät pysyisikään leikatessa yhdessä. Ohuet siivut ovat kuitenkin tärkeitä, jotta sitruunamehu, oliiviöljy ja mausteet pääsevät tekemään tatille taikojaan.

Minä tykkään kattaa pöytään sitruunalohkoja, öljyä, suolaa, pippurimyllyn ja parmesaanista tai pecorinosta vuoltuja pieniä lastuja, jotta jokainen voi halutessaan lisätä vielä makuja omalla lautasellaan. Usein nimittäin käy niin, että ripaus suolaa tai lisää hapokkuutta saa carpaccion hehkumaan. Silloin jokainen saa ruokaan myös omalle suulleen sopivan määrän hapokkuutta ja suolaisuutta.

Jos kaipaat lisää sieniruoka-ideoita, kurkkaa nämä alle linkittämäni herkulliset reseptini. Iso osa resepteistä sopii sekä tuoreille että säilötyille sienille.

Herkkutatticarpaccio on valkoisella lautasella. Tattiviipaleiden päällä on oliiviöljyä, pecorinolastuja, sormisuolaa ja mustapippuria sekä muutama pieni basilikanlehti. Kuvan ylälaidassa on carpaccio-tarjotin ja basilikapuska.

Herkkutatticarpaccio

Herkkutatticarpaccio on elegantti, raikas ja nopea alkupala. Carpaccio sopii myös osaksi antipastipöytää.
Esivalmistelu15 minutes
Valmistusaika15 minutes

Raaka-aineet

  • nuoria, kiinteitä ja puhtaita herkkutatteja
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa tai hienoa merisuolaa
  • mustapippuria
  • parmesaania tai pecorinoa
  • tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa

Tee näin

  • Poista sienistä multa, hiekka ja roskat.
  • Siivuta sienet aivan ohuiksi siivuiksi.
  • Asettele sienet laakealle vadille.
  • Purista päälle sitruunamehua.
  • Lisää suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä.
  • Varmista, että kaikki sienisiivut saavat mausteita ylleen.
  • Viimeistele parmesaani tai pecorinolastuilla ja tuoreella basilikalla tai lehtipersiljalla.
  • Voit laittaa sitruuna, öljyä sekä suolaa ja pippuria tarjolle myös pöytään, jotta jokainen saa lisätä mausteita toiveidensa mukaan.

Tule mukaan Kokkipottilan Instagram-yhteisöön!