Paistetut gnocchit sienillä
Paistetut gnocchit kuuluvat arjen luottoruokiin. Ne valmistuvat nopeasti pannulla ja mukautuvat suloisesti sesonkiin. Nyt laitoin sekaan sieniä.

Hyviä uutisia teille, joiden sienisaalis on jäänyt metsään: tähän ruokaa sopivat myös kaupasta löytyvät sienet. Käytä niitä sieniä, joista tykkäät.
Hyviä uutisia myös teille, jotka olette onnekkaasti tai tarmolla löytäneet lempisieniänne, metsien aarteita. Paistettujen gnocchien sekaan sopii mitkä tahansa syötävät sienet. Olen tehnyt ruokaa suppilovahveroilla, rouskuilla, kantarelleilla, mustatorvisienillä, kehnäsienillä ja korvasienillä. Sienten esikäsittely tehdään tietenkin suositusten mukaisesti.
Alle puolessa tunnissa valmistuva ruoka saa Kokkipottilassa #arjentaklaaja-leiman. Tunnisteen taakse olen koonnut joukon arkeen helposti sujahtavia ruokia helpottamaan sinun ja minun arkipäivien nopeutta vaativien ruokatilanteiden varalle. Paistetut gnocchit on juuri sellainen ruoka.
Puolessa tunnissa valmistuvia arkiruokia ovat myös esimerkiksi:
- Sitruunaiset gnocchit – vartissa valmista
- Gnocchit ruskistetulla voilla & salvialla
- Gnocchivuoka – helppo yhden astian arkiruoka
- Kermainen tomaattipasta
- Burrito bowl – helppo arkiruoka hetkessä
Sienten ystävien kannattaa pitää lisäksi mielessä nämä reseptit:

Paistetut gnocchit sienillä
Raaka-aineet
- 500 g gnoccheja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- 1 litra tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
- suolaa
- mustapippuria
- noin 70 g sinihomejuustoa
- tuoretta timjamia
Tee näin
- Esikäsittele sienet. Esimerkiksi suppilovahverot paistetaan pannulla siten, että suurin osa nesteestä haihtuu.
- Kuori valkosipulinkynsi ja sipuli. Hienonna.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota keskilämmöllä sipulisilppuja muutama minuutti.
- Lisää gnocchit. Lisää myös hieman lämpöä liedelle.
- Paista gnocceja 10–15 minuuttia ajoittain sekoitellen. Gnoccheihin saa tulla paistopintaa.
- Lisää esikäsitellyt sienet hieman pienittynä ja paista vielä muutama minuutti.
- Mausta suolalla ja pienellä määrällä mustapippuria.
- Lisää sinihomejuusto.
- Ripottele päälle tuoretta timjamia.