| | | |

Paistetut gnocchit sienillä

Paistetut gnocchit kuuluvat arjen luottoruokiin. Ne valmistuvat nopeasti pannulla ja mukautuvat suloisesti sesonkiin. Nyt laitoin sekaan sieniä.

Pyöreässä pannussa on paistettuja gnoccheja, sieniä ja murusteltua sinihomejuustoa.

Hyviä uutisia teille, joiden sienisaalis on jäänyt metsään: tähän ruokaa sopivat myös kaupasta löytyvät sienet. Käytä niitä sieniä, joista tykkäät.

Hyviä uutisia myös teille, jotka olette onnekkaasti tai tarmolla löytäneet lempisieniänne, metsien aarteita. Paistettujen gnocchien sekaan sopii mitkä tahansa syötävät sienet. Olen tehnyt ruokaa suppilovahveroilla, rouskuilla, kantarelleilla, mustatorvisienillä, kehnäsienillä ja korvasienillä. Sienten esikäsittely tehdään tietenkin suositusten mukaisesti.

Alle puolessa tunnissa valmistuva ruoka saa Kokkipottilassa #arjentaklaaja-leiman. Tunnisteen taakse olen koonnut joukon arkeen helposti sujahtavia ruokia helpottamaan sinun ja minun arkipäivien nopeutta vaativien ruokatilanteiden varalle. Paistetut gnocchit on juuri sellainen ruoka.

Puolessa tunnissa valmistuvia arkiruokia ovat myös esimerkiksi:

Sienten ystävien kannattaa pitää lisäksi mielessä nämä reseptit:

Pyöreässä vuoassa paistettuja gnoccheja sienillä. Päällä on sinihomejuustoa.

Paistetut gnocchit sienillä

Pannulla paistetut gnocchit valmistuvat nopeasti ja ovat yhtä aikaa rapeita ja pehmeitä.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 3 –4

Raaka-aineet

  • 500 g gnoccheja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • 1 litra tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • noin 70 g sinihomejuustoa
  • tuoretta timjamia

Tee näin

  • Esikäsittele sienet. Esimerkiksi suppilovahverot paistetaan pannulla siten, että suurin osa nesteestä haihtuu.
  • Kuori valkosipulinkynsi ja sipuli. Hienonna.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota keskilämmöllä sipulisilppuja muutama minuutti.
  • Lisää gnocchit. Lisää myös hieman lämpöä liedelle.
  • Paista gnocceja 10–15 minuuttia ajoittain sekoitellen. Gnoccheihin saa tulla paistopintaa.
  • Lisää esikäsitellyt sienet hieman pienittynä ja paista vielä muutama minuutti.
  • Mausta suolalla ja pienellä määrällä mustapippuria.
  • Lisää sinihomejuusto.
  • Ripottele päälle tuoretta timjamia.

Vinkit!

Voit käyttää ruokaan myös kuivattuja sieniä. Liota silloin sieniä ja purista liika vesi pois ennen ruokaan lisäämistä.

Kurkkaa Pinterestiin – löydät sieltä lisää lempiruokia!