• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Italialaiset ruoat Kasvisruoat

Gnocchivuoka – helppo yhden astian arkiruoka

Gnocchivuoka syntyy yhden astian taktiikalla: kaikki ainekset kaadetaan uunivuokaan ja alle puolessa tunnissa ruoka on jo pöydässä. Täydellisestä.

Kaupan valmiit gnocchit ovat todellista pikaruokaa – ne kuuluvat samaan sarjaan nopeiden pastojen kanssa. Eräänlaista pastaa gnocchit ovatkin, sillä niitä kutsutaan usein myös perunapastaksi.

Perunapasta-nimi on aivan perusteltu, sillä Suomessa myytävissä gnoccheissa on käytetty liki poikkeuksetta raaka-aineena perunaa. Italiassa gnoccheja on monenlaisia: Joskus mykyt tehdään jauhojen lisäksi kasviksista, joskus ricotta-juustosta, leivästä tai kananmunasta. Gnocchi di patate eli perunagnocchit ovat kuitenkin saapasmaassakin yleisimpiä.

Perunapastan voi valmistaa monella tapaa. Minä pidän eniten paistetuista gnoccheista, mutta moni vannoo vaikkapa tomaattikastikkeessa kypsytettyjen pottumykyjen nimeen. Useimmiten teen gnocchiruoan paistinpannussa tai wokkipannussa, mutta nyt saattoi löytyä voittajakonsepti: uunignocchit!

Gnocchivuoka on helppo ja nopea tehdä ja sitä voi varioida loputtomiin. Tämäkin kombinaatio kannattaa testata: kirsikkatomaatteja, purjoa ja halloumia. Tomaatit tuovat ruokaan sopivasti happoa ja mehevyyttä, uunin lämmössä pehmentynyt purjo makeutta ja halloumi napakan, täydellistä vastusta antavan rakenteen lisäksi valloittavaa suolaisuutta. Loistava yhdistelmä!

Kokeile myös näitä suosittuja gnocchi-reseptejäni:

  • Sitruunaiset gnocchit
  • Paistetut gnocchit sienillä
  • Gnocchit ruskistetulla voilla & salvialla
Helppo gnocchivuoka

Gnocchivuoka

Gnocchivuoka on helppo arjentaklaaja, joka valmistuu puolessa tunnissa!
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

  • 500 g gnoccheja
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pienehkö purjo
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • hieman suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g halloumi-juustoa (+ hieman öljyä)
  • tuoretta basilikaa tai esim. rukolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kaada reilunkokoiseen uunivuokaan tai uunipellille gnocchit, kirsikkatomaatit sekä puoliksi halkaistu, pätkitty purjo. Käytä purjosta vaalea osa sekä mehevät vihreät osat.
  • Kaada sekaan oliiviöljy ja sekoita.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Muista, että halloumi on suolaista, joten ole maltillinen suolan kanssa.
  • Paista 15 minuuttia.
  • Lisää kuutioitu halloumi ja tilkka öljyä ja paista vielä 10 minuuttia.
  • Voit myös lisätä halloumin heti ja sekoittaa sen muiden ainesten joukkoon. Silloin 20 minuutin paistoaika riittää ja gnocchit jäävät pehmeämmäksi. Molemmat tavat ovat hyviä, valitse omasi.

Vinkit!

  • Lisää ruokaan tuoretta tai kuivattua chiliä, jos tykkäät, että ruoassa on chilin tuomaa syvyyttä.
  • Gnocchivuoan lisäkkeeksi sopii vihersalaatti ja vaikkapa tzatzikimainen jogurttikastike.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa? Tule mukaan!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Joulun ruokalahjat x 10
Next Post: Intialainen curry »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.