| | |

Intialainen curry

Intialainen curry on helppo arkiruoka. Siinä on tuhdisti makua arkeen solahtavalla nopeudella.

Sinisellä pöydällä onko kolme kulhoa. Yhdessä on curry, toisessa riisiä ja kolmannessa tuoretta pinaattia. Yksi pinaatinlehti on pudonnut pöydälle.

Intialainen curry on moneen mukautuva ruoka. Tarvittaessa se on pöydässä nopeasti, mutta jos aikaa on himpun verran enemmän, on makujen syvyyttäkin saadaan enemmän. Curryn maut ovat parhaimmillaan, kun kastike saa lepäillä pienessä lämmössä hyvän tovin.

Mutta joskus arki vaatii ensisijaisesti nopeutta ja silloin haudutuksen voi jättää lyhyemmäksi – tarvittaessa makua voi pyöristää lisälusikallisella hunajaa.

Currykastiketta on myös helppo varioida lisättävän proteiinin suhteen. Kastike on erinomainen valmistettuna kanasta, tofusta tai kaurapalasta. Voit käyttää myös Mifu-paloja tai muuta kasviproteiinia.

Arkiruoat ovat olleet Kokkipottilan tykätyimpiä reseptejä jo vuosia. Ja se on aivan ihanaa! Jokainen meistä tarvitsee hyviä, helppoja ja arkeen sujahtavia reseptejä. Sitä varten olen luonut arjen taklaajat -reseptisarjan, jossa keskitytään puolen tunnin aikaikkunassa valmistuviin, maukkaisiin arkiruokiin. Kaikkien sarjaan kuuluvien reseptien ainekset löytyvät helposti tavallisesta lähikaupasta – erikoiskauppoihin ei arjen tornadoissa ehdi kukaan. Löydät kaikki sarjan reseptit helposti klikkaamalla arjentaklaaja-tunnistetta.

Nämä postaussarjan reseptit ovat omassa keittiössäni suosikkeja:

Sitten vinkkaan sinulle, luultavasti aasialaisten makujen ystävälle, reseptejä, joista luulen sinun pitävän. Nämä ovat oman keittiöni vakioruokia. Toimivia ja ah, niin ihania!

Intialainen curry

Intialainen curry on nopea ja helppo arkiruoka, joka on täynnä makua.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

  • 2–3 broilerin rintafilettä (tai tofua tai kaurapalaa)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 1/2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 400 g säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa
  • 1/2 dl vettä huuhtele vedellä tomaattipurkki
  • 2 tl sokeria tai hunajaa
  • hieman chilitahnaa tai -kastiketta (esim. sriracha)
  • noin 2 dl kookoskermaa
  • noin 1 tl suolaa
  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Tee näin

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti.
  • Lisää mausteet ja anna niiden lämmetä.
  • Nosta lämpöä ja lisää paloitellut broilerin rintafileet/reisipalat. Sekoita ja paista hetki.
  • Kaada pannulle säilötyt tomaatit.
  • Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi kastikkeen joukkoon.
  • Anna hautua vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.
  • Lisää sokeri, chili kookoskerma ja suola.
  • Hauduta vielä viitisen minuuttia.
  • Maista ja säädä kastikkeen makua tarvittaessa.
  • Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Vinkit!

Voit käyttää broilerin sijasta tofua (kuivaa huolellisesti ennen pannulle lisäämistä), muuta kasviproteiinia tai vaikka rapuja (lisää vasta aivan lopussa).

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Pinterestissä?

Similar Posts

One Comment

  1. 5 stars
    Todella hyvää tuli. Laitoin tosin vain puolet jeeran määrästä. Sopivan mausteinen ja lempeä maku, kelpasi 7v tytöllekin hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating