| | |

Tofucurry

Tofucurry tuoksuu niin hyvältä, että tekee mieli avata ovi, jotta naapuritkin saavat osansa tuoksusta. Maku on aivan yhtä hurmaava. Tee tätä!

Tofucurry on ruskeassa keraamisessa kulhossa. Tomaattisen kastikkeen päällä on tuoretta chiliä siivuina sekä korianteria. Kattauksessa on myös riisikattilan kulma sekä mangososetta pienessä kipossa.

Tofucurryn lempeän mausteinen makumaailma muodostuu tutuista mauista: tomaattinen kastike pehemenee kookosmaidolla, ja mausteena käytetään mausteiden klassikkoa, currya, sekä jauhettua korianteria. Tofut puolestaan saa soijakylvyn.

Kokonaisuus on aivan täydellisen ihana. Olen tehnyt tätä ruokaa parin viikon sisällä nyt neljästi – harva ruoka pääsee keittiössäni samanlaiseen kokkausrytmiin. Aivan erityisesti ruoka sopii viilenevien kelien lämmittäjäksi  – ja niitä meillä onkin tiedossa seuraavat puolisen vuotta.

Keitä curryn kaveriksi riisiä tai muuta jyväisää lisuketta. Minusta mangosose (esimerkiksi vauvanruokahyllyltä) sopii ruoan kanssa mainiosti, vaikka autenttisempaan tunnelmaan vie varmasti mangochutney. Myös maustamaton jogurtti raikastaa kokonaisuutta.

Tofucurry valmistuu varsin nopeasti, vaikka vaiheita onkin muutama. Arkena tofut voi tarvittaessa paistaa etukäteen, jolloin ruoka on pöydässä parissakymmenessä minuutissa. Tai sitten ruoassa voi hyödyntää valmiiksi kuivattua ja paahdettua tofua, jonka tunnistaa kaupassa ”revitty tofu” -tekstistä. Silloin tofun kuivaamisen ja paistamisen voi jättää välistä.

Tofuresepteistäni kannattaa muuten testata myös nämä ruoat:

Jos taas pidät aasialaisesta makumaailmasta, suosittelen testaamaan myös näitä Kokkipottilan reseptejä:

Tofucurry on ruskeassa keraamisessa kulhossa. Tomaattisen kastikkeen päällä on tuoretta chiliä siivuina sekä korianteria. Kattauksessa on myös riisikattilan kulma sekä mangososetta pienessä kipossa.

Tofucurry

Tofucurry on helppo ja lempeän mausteinen arkiruoka, joka sopii myös viikonlopun vaivattomaan kokkailuun.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys30 minutes
Valmistusaika45 minutes
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

tofu

  • 2 pkt maustamatonta tofua (noin 500 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl currya

kastike

  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli tai salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currya
  • 2 tl jauhettua korianteria (tai jeeraa)
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä (huuhtele tomaattipurkki)
  • 250 ml kookosmaitoa (pieni purkki)
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria

Tee näin

  • Aloita kuivaamalla tofut. Leikkaa tofupala pitkittäin puoliksi ja laita keittiöpyyhkeen tai talouspaperien väliin. Paina ja toista, kunnes tofusta on lähtenyt selvästi iso osa nesteestä.
  • Revi tofut käsin paloiksi. Laita kuivalle, kuumalle pannulle ja paahda välillä sekoittaen keskilämmöllä kunnes tofu on saanut hieman väriä.
  • Lisää 2 rkl öljyä ja jatka paistamista. Tofun paistaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta tofun rakenne napakoituu, jos jaksat paistaa sitä vielä toisenkin viisiminuuttisen.
  • Lisää pannulle soija curry. Sekoita. Anna nesteen haihtua.
  • Jätä tofut odottamaan.
  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Tee pientä silppua.
  • Kuumenna pannulla tai kattilassa öljy ja kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti.
  • Lisää curry ja korianteri tai jeera. Anna mausteiden avautua parin minuutin ajan.
  • Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja kookosmaito.
  • Lisää myös suola ja hunaja tai sokeri.
  • Anna kastikkeen keittyä ainakin vartin verran.
  • Lisää tofut ja hauduta vielä kymmenisen minuuttia.
  • Maista ja säädä tarvittaessa makua.
  • Tarjoa lisukkeena riisiä, mangososetta ja korianteria. Myös maustamaton jogurtti sopii curryn kanssa hyvin.

Vinkit!

  • Voit käyttää myös valmiiksi marinoitua tofua. Jätä silloin soija ja tofuihin tuleva curry pois.
  • Kaupoista löytyy valmiiksi paahdettua tofua (Jalotofu), jonka tunnistat helpoiten ”revitty tofu” -tekstistä. Silloin tofun kuivaamisen ja paistamisen voi jättää väliin. Maustamaton revitty tofu kannattaa kuitenkin kuumentaa nopeasti pannulla, jotta sen saa helpommin maustettua soijalla ja currylla.

Seuraa Kokit ja potit -ruokablogia myös Instagramissa ja Pinterestissä!