|

Herkullinen punaviini – Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir

Cono sur 20 Barrels Pinot Noir on viini sinulle, joka tykkäät hinta-laatusuhteeltaan poikkeuksellisen hyvistä viineistä.

Cono sur 20 Barrels Pinot Noir on chileläinen punaviini. Kuvassa on pullo ja taustalla on nainen, joka pitelee kädessään tyhjää viinilasia (ehkä toivoo siihen täytettä).

Viinitilan laadukkaimmilta tarhoilta poimitut rypäleet, vahva käsityöosaaminen ja hidas tynnyrikypsytys saattavat kuulostaa viinimaailman hifistelyltä. Ehkä näin joskus onkin, mutta jos lopputulos on jotain näin mehevän herkullista, on sille aivan ehdottomasti paikkansa. Perinteisillä viinintekomenetelmillä, laadukkaista rypäleistä valmistettu viini on hintaluokkansa kärkikastia! Viini on hurmannut muuten myös Viinilehden asiantuntijat, sillä viini on saanut tunnustusta myös Vuoden viini -kilpailuissa.

Cono sur 20 Barrels Pinot Noir on chileläinen hurmuri, joka on pinot noir -punaviiniksi täyteläinen tapaus. Silti viinissä on sellainen hapokkuus ja raikkaus, joka täyteläisistä viineistä usein uupuu. Erinomaisesti ruokaviiniksi taipuva punaviini on ommillaan esimerkiksi sieniruokien, linturiistan ja poron kanssa. Master of Wine Tuomas Meriluoto ehdotti viinille täsmäpariksi poronkäristystä – tätä yhdistelmää aion ehdottomasti testata.

Mitä ruokaa Pinot Noir -viinille?

Pinot Noir -rypäleestä valmistettu viini on monipuolinen ruokaviini. Etsin Kokkipottilan reseptiarkistosta muutaman Cono Surin 20 Barrels -viinille sopivan reseptin. Kokeile viinin kanssa esimerkiksi:

Muista myös nämä Kokkipottilassa esitellyt viinit: