Herkullinen punaviini – Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir

Cono sur 20 Barrels Pinot Noir on viini sinulle, joka tykkäät hinta-laatusuhteeltaan poikkeuksellisen hyvistä viineistä.

Cono sur 20 Barrels Pinot Noir on chileläinen punaviini. Kuvassa on pullo ja taustalla on nainen, joka pitelee kädessään tyhjää viinilasia (ehkä toivoo siihen täytettä).

Viinitilan laadukkaimmilta tarhoilta poimitut rypäleet, vahva käsityöosaaminen ja hidas tynnyrikypsytys saattavat kuulostaa viinimaailman hifistelyltä. Ehkä näin joskus onkin, mutta jos lopputulos on jotain näin mehevän herkullista, on sille aivan ehdottomasti paikkansa. Viini hurmasi muuten myös Viinilehden asiantuntijat, sillä kauluksessa komeilee vuoden punaviini -kisan hopeamitali.

20 Barrelsin hankinnan kanssa täytyy olla kärppänä: Se kuuluu Alkon erikoiseriin ja on saatavilla vain valituissa myymälöissä sekä tietenkin verkkokaupassa. Pääsin maistamaan viiniä ennakkoon maahantuojan järjestämässä tastingissa (viini saatu) ja aion hakea pari pulloa talteen.

Cono sur 20 Barrels Pinot Noir on chileläinen hurmuri, joka on pinot noir -punaviiniksi täyteläinen tapaus. Mutta silti viinissä on sellaista raikkautta, joka täyteläisistä viineistä usein uupuu. Erinomaisesti ruokaviiniksi taipuva punaviini on ommillaan esimerkiksi sieniruokien, linturiistan ja poron kanssa. Master of Wine Tuomas Meriluoto ehdotti täsmäpariksi poronkäristystä – aion ehdottomasti testata.

Nämä Kokkipottilan ruoat sopivat taatusti viinin kaveriksi:

Muista myös nämä Kokkipottilan kuukauden viinit:

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.