Ndujapasta
Ndujapasta on helppo muutaman raaka-aineen ruoka, joka on täydellinen yhdistelmä lempeää tulisuutta, hentoa makeutta ja suolaista hapokkuutta. Ota resepti haltuun!

Olen testannut viimeisen vuoden aikana useita tulisella nduja-tahnalla maustettuja pastoja. Olen testannut, pähkäillyt ja testannut uudelleen. Ja vihdoin resepti on riittävän ihana julkaistavaksi.
Tuttuun Kokkipotti-tyyliin tämä helppo arkiruoka syntyy kourallisesta raaka-aineita. Purjot vaativat pehmetäkseen hieman aikaa, joten kaikkein nopeimpien pastojen joukkoon nduja-pasta ei pääse, mutta purjot – ja koko kastike muutoinkin – valmistuu kyllä liedellä liki vahtimatta.
Jos nduja ei ole sinulle tuttu tuote, suosittelen testaamaan sitä. Nykyisin tahnamainen ja tulinen italialainen makkara löytyy jo varsin monen keskisuuren ruokakaupan säilykehyllyltä. Herkkukaupoissa valinnanvaraa, vaikkapa tulisuusasteen mukaan, saattaa olla enemmän, mutta markettipurkki on erimomaista sekin.
Pastan lisäksi ndujaa voi käyttää esimerkiksi pizzassa tai lämpimissä voileivissä. Ja joskus sujautan sitä lusikallisen tomaattikastikkeeseen. Olen myös paistanut rasvaisessa tahnassa kananmunia. Purkki säilyy jääkaapissa kuukausia, joten kiirettä käytölle ei ole. Muista myös ihana ndujarisotto:
Tutustu myös näihin helppoihin arkiruokiin:

Ndujapasta
Raaka-aineet
- 350 g pastaa (esim. simpukkapastaa)
- 1 pienehkö purjo (valkoiset ja vaaleanvihreät osat)
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400 g kirsikkatomaatteja
- noin 100 g ndujaa
- suolaa
- tuoretta basilikaa
- pecorinoa tai parmesaania raastettuna
Tee näin
- Leikkaa purjo renkaiksi. Hienonna myös valkosipuli.
- Kuullota purjoa ja valkosipulia öljyddä pannulla kaikessa rauhassa. Anna purjon pehmetä. Varaa aikaa vähintään vartti.
- Lisää tomaatit. Voit puolittaa tomaatit halutessasi. Kokonaisten kirsikkatomaattien mehustumista nopeuttaa myös viilto tomaatin kuoressa.
- Kun tomaatit ovat pehmenneet, lisää nduja.
- Sekoita ja anna kastikkeen hautua pastan keittämisen ajan. Muista lisätä pasta keitinveteen merisuolaa.
- Ota talteen noin desi pastan keitinvettä, kun valutat pastan.
- Sekoita kuuma pasta, kastike ja keitinvesi yhteen.
- Lisää suolaa tarvittaessa.
- Tarjoa tuoreen basilikan ja parmesaanin tai pecorinon kanssa.