| |

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca on kuin ystävä, joka pelastaa arjen pinteestä ja saa hymyn huulille. Ruoka on helppo ja syntyy arki-iltoihinkin sopivassa aikaraamissa.

Pasta puttanescassa konkretisoituu monen muun pastan tavoin italialaisen ruoan nerokkuus: Vähäiset ja yksinkertaiset mutta laadukkaat ainesosat löytyvät kotoa liki aina.

Ruoka on suoraviivaista, ja se on nopeasti lautasella. Pasta syntyy säilykehyllyn aineksista, jotka muodostavat yhdessä täydellisen kokonaisuuden. Puttanesca eli huorapasta on erinomainen ruoka siis nopeita arkiruokia sisältävään #arjentaklaaja-sarjaan.

Säilötyt tomaatit, suolaiset oliivit ja kaprikset sekä pari sardellifilettä ovat tämän pastakastikkeen ydin. Sardellit voit jättää ruoasta poiskin – niin minäkin kala-allergikkona teen –, ja silti ruoka maistuu taivaallisen hyvältä.

Kastike sekoitetaan pastaan jo kattilassa, jotta pasta imaisee kunnolla itseensä kastikkeen makuja. Pasta puttanesca viimeistellään persiljalla, tilkalla oliiviöljyä ja parmesaanilla. Koko komeus on pöydässä noin vartissa.

Maistuisiko sinulle myös nämä pastat:

Valkoisella lautasella pasta-annos. Päällä lehtipersiljaa.

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca on helppo arkiruoka, joka syntyy säilykehyllyn aineksista.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys10 mins
Valmistusaika15 mins
Annokset: 2

Raaka-aineet

  • 200 g pastaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g säilöttyjä tomaatteja
  • 2–4 kpl sardellifilettä (voi jättää pois)
  • noin 1 dl kalamata-oliiveja
  • noin 1 rkl pieniä kapriksia
  • kuivattua chiliä rouheena maun ja tulisuusasteen mukaan
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • tuoretta persiljaa
  • parmesaania
  • oliiviöljyä

Tee näin

  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota viipaloitua tai hienonnettua valkosipulia öljyssä hetki.
  • Lisää tomaatit, hienonnetut sardellifileet, oliivit ja kaprikset.
  • Painele tomaatteja, jotta ne hajoavat. Anna kastikkeen keittyä kasaan pasta kypsyessä.
  • Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä.
  • Maista kastiketta ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
  • Tasapainota makua tarvittaessa tilkalla makeutusta.
  • Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
  • Annostele lautasille, silppua päälle persiljaa, raasta parmesaania ja huiskaise lopuksi oliiviöljyä.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

2 Comments

  1. No todellakin voisivat olla niitä Annan kaupan ihania kapriksia. Niillä on vaan ihmeellinen taipumus: loppuvat aina ihan heti.

  2. Tämä on aivan tolkuttoman hyvä ohje! Kaprikset voivat olla vähän isompiakin, niitä Annan kaupan ihania. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti