| | | |

Myskikurpitsapasta

Myskikurpitsa on syksyinen sekä maultaan että väriltään. Paahdettuna siitä tulee ihana pastakastike!

Paahdetun myskikurpitsan monikäyttöisyys on huumaavaan. Samalla tavalla hurmaavaa on pastan kaveruus liki kaikkien kanssa. Nyt nämä kaksi ihanaa löytyivät samasta padasta.

Paahdoin huuhdellut myskikurpitsat kuorineen, sillä kuoret tuovat viipaleisiin mukavaa rakennetta. Tai no, mitä sitä kaunistelemaan: Olen aivan liian laiska kuorimaan sellaista, mitä ei ole välttämätöntä kuoria. Myskikurpitsa kuuluu juuri siihen sakkiin.

Pastan keittyessä tein kurpitsasta kastikkeen. Soseutetun kurpitsan sekaan laitoin hieman ranskankermaa, suolaa, tilkan raikastavaa etikkaa sekä parmesaania. Lopuksi ohensin kastiketta pastan keitinvedellä. Eikö olekin ihanan iisiä!

Myskikurpitsasta kannattaa tehdä myös nämä herkut:

Pastanystävälle suosittelen myös näitä reseptejä:

Kierrepastaan on sekoitettu myskikurpitsakastiketta. Päällä on raastettua parmesaania.

Myskikurpitsapasta

Myskikurpitsasta syntyy loistava pastakastike!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika40 mins
Annokset: 4

Välineet

  • Blenderi tai sauvasekoitin

Raaka-aineet

  • 1/2 myskikurpitsa keskikokoinen
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1/2 dl kermaa tai kasvipohjaista kermaa
  • tilkka valkoviinietikkaa (noin 1 tl)
  • kourallinen parmesaania (tai vegaaninen parmesaani)
  • 1/2 valkosipulinkynsi (voi jättää pois)
  • suolaa
  • pastan keitinvettä
  • parmesaaniraastetta
  • timjamia
  • pähkinämuruja
  • 350 g pastaa (esim. fusilli)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa myskikurpitsa puoliksi ja koverra siemenet pois.
  • Leikkaa toinen puolikas viipaleiksi ja huiski päälle öljyä ja hieman suolaa. Voit toki leikata koko kurpitsan viipaleiksi ja käyttää puolet paahdetuista viipaleista vaikka salaattiin.
  • Paahda kurpitsaviipaleita noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.
  • Soseuta viipaleet, lisää ranskankerma (tai muu kerma), etikka, juustoraaste, valkosipulinkynsi raastettuna ja tarvittaessa hieman suolaa. Sekoita ja maista. Säädä tarvittaessa makua.
  • Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi.
  • Ohenna kurpitsasosetta keitinvedellä kunnes se on koostumukseltaan paksua keittoa.
  • Valuta pasta ja sekoita kurpitsakastike pastan sekaan.
  • Tarjoile pasta heti parmesaaniraasteen kanssa.
  • Halutessasi voit ripotella päälle myös timjamia ja/tai pähkinämuruja.

Seuraathan jo Kokkipotteja Instagramissa!

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti