Uusi keittiö – kolme tärkeintä tekijää

Kaupallisessa yhteistyössä Keittiömaailman kanssa

Tervetuloa kurkkaamaan Kokkipottilan keittiöön! Paikkaan, jossa kokataan, mokataan ja ennen kaikkea pidetään hauskaa.

Uuden kodin uusi keittiö haastoi kotikokin pohtimaan, mitä keittiöltäni haluan. Mikä on minulle tärkeintä, mihin panostan ja millaisen tunnelman kodin sydämeen haluan.

Uudisasunnon olkkariin avautuva keittiö on tilana iso, sillä arkkitehti oli suunnitellut keittiöön tilaa myös suurelle ruokapöydälle. Minä halusin ruokapöydän keittiön sijaan olohuoneen puolelle, ikkunan ääreen. Keittiöön jäävä tila antoi siten mahdollisuudet tarpeelliselle lisätilalle, toimivuuden lisäämiselle ja kodikkuudelle.

Vietän keittiössä paljon aikaa. Siis aivan todella paljon aikaa. Minun tarpeisiin keittiön kolme kovaa sanaa ovatkin tila, toimivuus ja kodikkuus.

Erityisesti lasku- ja työtilaa halusin keittiöön lisää. Samalla lisääntyi toimivuus ja kodikkuus, kun suvussamme kymmeniä vuosia ilahduttanut Billnäsin vanha kirjoituspöytä muuntui keittiön saarekkeeksi. Pöytä luo minulle tärkeää kerroksellisuutta ja tarinaa – pala juuria ja meidän klaanin tapaa olla ja elää on vahvasti mukanani. Lisää kodikkuutta tuo pieni 50-luvun nojatuoli, joka on vaarin äidin vanha. Haaveilen siitä, että istun nojatuolissa viinilasi kädessä, samalla kun keittiössä on iloa ja elämää.

Vanhat huonekalut antavat myös ihanasti kunniaa upouudelle, hohtavan valkoisille keittiön kaapistoille. Keittiön päätoiminnot (vesipiste, hella ja uuni sekä jääkaappi) sijoittuvat yhdelle seinälle. Tämä ydinpala keittiötä oli uudessa kodissa luonnollisesti jo valmiina. Onneksi rakennusyhtiö ja Keittiömaailman suunnittelija olivat valinneet keittiöön klassisen valko-mustan sävymaailman – sellaiseen olisin itsekin päätynyt.

Takaseinälle suunniteltiin yhteistyössä Keittiömaailman kanssa Petra-keittiöiden mallistoista lisää säilytystilaa tuovat laatikostot sekä avohyllyt tärkeimmille ruokakirjoille. Yhtenäinen linja keittiöön muodostui, kun musta kivitaso jatkuu molemmilla seinillä. Myös kaappien ovet ja laatikostojen etulevyt sekä vetimet valittiin olemassa olleiden kaapistojen mukaan.

Kokonaisuudesta tuli minun tarpeisiini paras mahdollinen. Uudessa keittiössä on tilaa, toimivuutta ja kodikkuutta – juuri ne kolme minulle tärkeintä tekijää. Täällä on hyvä tehdä keittiötaikoja ja kokata yksin tai yhdessä.

Olisipa kiva kuulla, mikä sinulle on keittiössä tärkeintä!

Tällaisia reseptejä keittiössäni on lähiaikoina syntynyt:

KUVAT minusta: Hilla Miettinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.