Lehtikaalipasta
Pestopasta on arkiruokaklassikko, joka päivittyy syksyiseen sesonkiin lehtikaalilla. Lehtikaalitahna sopii myös leivän päälle tai kastikkeeksi lohkoperunoille.

Pussillinen mehevää lehtikaalia muuttuu tehosekoittimessa hetkessä taivaallisen hyväksi tahnaksi. Tahna on vähän kuin pesto, yhtä monikäyttöinen ja ihana, mutta tässä versiossa ei ole siemeniä tai pähkinöitä lainkaan. Juustosta en sentään luopunut! Toisen version lehtikaalipestosta löydät täältä.
Lehtikaali on turhaan puisevan ja hieman mauttoman kaalilajin maineessa. Kiharainen kaali on ihanaa, kun sen käsittelee oikein. Pestoon sitä ei tosin tarvitse käsitellä, mutta paksun lehtiruodit kannattaa ottaa pois.
Jos sinua mietityttää, miten lehtikaalia voisi muutoin käyttää, testaa näitä reseptejäni:
- Lehtikaalia, kvinoaa ja punajuurta – syksyn ihanin salaatti
- Linssi-perunasalaatti lehtikaalilla
- Marinoitu lehtikaalisalaatti

Pastahirmujen kannattaa kurkata myös nämä arkiruoat:

Lehtikaalipasta
Välineet
- tehosekoitin, blenderi tai tehokas sauvasekoitin
Raaka-aineet
- 100 g lehtikaalia (noin 4–5 lehteä)
- muutama basilikan lehti (voi jättää pois)
- 1 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 3/4 tl suolaa
- kourallinen raastettua parmesaania
- pastaa
Tee näin
- Revi lehtikaalista kovat lehtiruodit pois (keskellä lehteä kulkeva paksu osa).
- Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin. Aja tahnaksi.
- Maista ja täydennä makua tarvittaessa tilkalla etikkaa ja/tai hyppysellisellä hunajaa tai sokeria. Joskus pesto asettuu uomiinsa vasta saatuaan jompaa kumpaa tai molempia.
- Keitä pasta ja sekoita lehtikaalipestoa pastaan. Voit myös tarjota tahnaa leivän päällä tai vaikka dippinä.