| | | |

Lehtikaalipasta

Pestopasta on arkiruokaklassikko, joka päivittyy syksyiseen sesonkiin lehtikaalilla. Lehtikaalitahna sopii myös leivän päälle tai kastikkeeksi lohkoperunoille.

Valkoisella lautasella nauhapastaa, johon on sekoitettu lehtikaalipestoa.

Pussillinen mehevää lehtikaalia muuttuu tehosekoittimessa hetkessä taivaallisen hyväksi tahnaksi. Tahna on vähän kuin pesto, yhtä monikäyttöinen ja ihana, mutta tässä versiossa ei ole siemeniä tai pähkinöitä lainkaan. Juustosta en sentään luopunut! Toisen version lehtikaalipestosta löydät täältä.

Lehtikaali on turhaan puisevan ja hieman mauttoman kaalilajin maineessa. Kiharainen kaali on ihanaa, kun sen käsittelee oikein. Pestoon sitä ei tosin tarvitse käsitellä, mutta paksun lehtiruodit kannattaa ottaa pois.

Jos sinua mietityttää, miten lehtikaalia voisi muutoin käyttää, testaa näitä reseptejäni:

Lehtikaalipestopastaa koristeellisella valkoisella lautasella ja haarukkaan kieputettuna.

Pastahirmujen kannattaa kurkata myös nämä arkiruoat:

Lehtikaalipastaa valkoisella lautasella.

Lehtikaalipasta

Lehtikaalipastan lisäksi tahnaa voi käyttää leivän päällä tai dippinä.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika25 minutes
Annokset: 4

Välineet

  • tehosekoitin, blenderi tai tehokas sauvasekoitin

Raaka-aineet

  • 100 g lehtikaalia (noin 4–5 lehteä)
  • muutama basilikan lehti (voi jättää pois)
  • 1 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 3/4 tl suolaa
  • kourallinen raastettua parmesaania
  • pastaa

Tee näin

  • Revi lehtikaalista kovat lehtiruodit pois (keskellä lehteä kulkeva paksu osa).
  • Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin. Aja tahnaksi.
  • Maista ja täydennä makua tarvittaessa tilkalla etikkaa ja/tai hyppysellisellä hunajaa tai sokeria. Joskus pesto asettuu uomiinsa vasta saatuaan jompaa kumpaa tai molempia.
  • Keitä pasta ja sekoita lehtikaalipestoa pastaan. Voit myös tarjota tahnaa leivän päällä tai vaikka dippinä.

Seuraa Kokkipotteja myös Pinterestissä!