| |

Kermainen tomaattipasta

Kermainen tomaattipasta on tehty kaupallisessa yhteistyössä Arla & Indieplace kanssa.

Onkohan olemassa ketään, joka ei tykkää pastasta kermaisella tomaattikastikkeella? Tuskin.
Kermainen tomaattipasta

Pasta, tuo arkiruoista ihanin, on ikisuosikkini. Helppo ja täyteläinen kermainen tomaattipasta on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan lavea. Juuri sellainen pasta, jota kaikki rakastavat. Ja mikä parasta, ruoka on nopeimmillaan pöydässä puolessa tunnissa.

Kermainen tomaattipasta

Tomaattikastikkeen kanssa pätee sama sääntö kuin aina ennenkin: pidemmällä hauduttamisella saa aikaa syvemmät maut, mutta lyhyemmässäkin ajassa tulee hyvää. Kerma pyöristää makuja ja tuo kastikkeeseen täyteläisyyttä. Lautasella pasta viimeistellään keolla parmesaania tai pecorinoa sekä basilikalla.

Kermainen tomaattipasta

Huiskautin kermaiseen tomaattipastaan Arlan kepeämpää Lempi Fraiche -kermaa, joka on maultaan ihanan hapokas ja sopii pastakastikkeeseen erinomaisesti. Kepeämmässä Fraiche-kermassa yhdistyy ruokakerman keveys ja ranskankerman upea hapokkuus – täydellinen lisä ruoanlaittoon siis. Hapokkuuden ansiosta pastakastikkeessa säilyy raikkaus, samalla kun kerma tekee makutaikojaan.

Testaa myös näitä arkeen sopivia pastoja:

Kermainen tomaattipasta

Helppo tomaattipasta samaa lempeyttä raikkaasta kermasta
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika25 mins
Annokset: 2 –3

Raaka-aineet

  • 400 g 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 shalottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)
  • 1 tl suolaa
  • 2–3 tl hunajaa
  • 1 dl Arla Lempi Fraiche-kerma 15%
  • pastaa (noin 180–200 g)
  • parmesaania tai pecorinoa
  • tuoretta basilikaa

Tee näin

  • Hienonna kuorittu shalottisipuli ja valkosipulinkynsi.
  • Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
  • Lisää tomaattimurska.
  • Anna hiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.
  • Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla.
  • Lisää kerma ja kuumenna.
  • Voit halutessasi tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin ja lämmittää pasta kiehuessa.
  • Keitä pasta al denteksi ja kumoa valutettu pasta kuuman kastikkeen joukkoon. Sekoita.
  • Tarjoa parmesaanin tai pecorinon ja basilikan kanssa.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa?

Katso myös nämä reseptit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating