Kermainen tomaattipasta
Kermainen tomaattipasta on tehty kaupallisessa yhteistyössä Arla & Indieplace kanssa.
Onkohan olemassa ketään, joka ei tykkää pastasta kermaisella tomaattikastikkeella? Tuskin.
Pasta, tuo arkiruoista ihanin, on ikisuosikkini. Helppo ja täyteläinen kermainen tomaattipasta on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan lavea. Juuri sellainen pasta, jota kaikki rakastavat. Ja mikä parasta, ruoka on nopeimmillaan pöydässä puolessa tunnissa.

Tomaattikastikkeen kanssa pätee sama sääntö kuin aina ennenkin: pidemmällä hauduttamisella saa aikaa syvemmät maut, mutta lyhyemmässäkin ajassa tulee hyvää. Kerma pyöristää makuja ja tuo kastikkeeseen täyteläisyyttä. Lautasella pasta viimeistellään keolla parmesaania tai pecorinoa sekä basilikalla.

Huiskautin kermaiseen tomaattipastaan Arlan kepeämpää Lempi Fraiche -kermaa, joka on maultaan ihanan hapokas ja sopii pastakastikkeeseen erinomaisesti. Kepeämmässä Fraiche-kermassa yhdistyy ruokakerman keveys ja ranskankerman upea hapokkuus – täydellinen lisä ruoanlaittoon siis. Hapokkuuden ansiosta pastakastikkeessa säilyy raikkaus, samalla kun kerma tekee makutaikojaan.
Testaa myös näitä arkeen sopivia pastoja:

Kermainen tomaattipasta
Raaka-aineet
- 400 g 1 prk tomaattimurskaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 shalottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)
- 1 tl suolaa
- 2–3 tl hunajaa
- 1 dl Arla Lempi Fraiche-kerma 15%
- pastaa (noin 180–200 g)
- parmesaania tai pecorinoa
- tuoretta basilikaa
Tee näin
- Hienonna kuorittu shalottisipuli ja valkosipulinkynsi.
- Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
- Lisää tomaattimurska.
- Anna hiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.
- Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla.
- Lisää kerma ja kuumenna.
- Voit halutessasi tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin ja lämmittää pasta kiehuessa.
- Keitä pasta al denteksi ja kumoa valutettu pasta kuuman kastikkeen joukkoon. Sekoita.
- Tarjoa parmesaanin tai pecorinon ja basilikan kanssa.