Kermainen tomaattipasta
Kermainen tomaattipasta on täydellinen arkiruoka. Sitä paitsi, onkohan olemassa ketään, joka ei tykkää pastasta herkullisella tomaattikastikkeella? Tuskin.
Pasta, tuo arkiruoista ihanin, on monen ruokakunnan ikisuosikki. Helppo ja täyteläinen kermainen tomaattipasta on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan lavea. Juuri sellainen pasta, jota kaikki rakastavat. Ja mikä parasta, ruoka on nopeimmillaan pöydässä puolessa tunnissa.
Tomaattikastikkeen kanssa pätee sama sääntö kuin aina ennenkin: pidemmällä hauduttamisella saa aikaa syvemmät maut, mutta lyhyemmässäkin ajassa tulee hyvää. Kerma pyöristää makuja ja tuo kastikkeeseen täyteläisyyttä. Lautasella pasta viimeistellään keolla parmesaania tai pecorinoa sekä basilikalla.
Testaa myös näitä arkeen sopivia pastoja:
- Ndujapasta
- Pasta bolognese (myös vegeversio)
- One pot -lihapullapasta
- One pot -pasta
Kermainen tomaattipasta
Raaka-aineet
- 400 g 1 prk tomaattimurskaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 shalottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)
- 1 tl suolaa
- 2–3 tl hunajaa
- 1 dl kaurakermaa
- pastaa (noin 180–200 g)
- parmesaania tai pecorinoa
- tuoretta basilikaa
Tee näin
- Hienonna kuorittu shalottisipuli ja valkosipulinkynsi.
- Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
- Lisää tomaattimurska.
- Anna hiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.
- Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla.
- Lisää kerma ja kuumenna.
- Voit halutessasi tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin ja lämmittää pasta kiehuessa.
- Keitä pasta al denteksi ja kumoa valutettu pasta kuuman kastikkeen joukkoon. Sekoita.
- Tarjoa parmesaanin tai pecorinon ja basilikan kanssa.