| |

Kermainen tomaattipasta



Kermainen tomaattipasta on täydellinen arkiruoka. Sitä paitsi, onkohan olemassa ketään, joka ei tykkää pastasta herkullisella tomaattikastikkeella? Tuskin.
Kermainen tomaattipasta

Pasta, tuo arkiruoista ihanin, on monen ruokakunnan ikisuosikki. Helppo ja täyteläinen kermainen tomaattipasta on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan lavea. Juuri sellainen pasta, jota kaikki rakastavat. Ja mikä parasta, ruoka on nopeimmillaan pöydässä puolessa tunnissa.

Tomaattikastikkeen kanssa pätee sama sääntö kuin aina ennenkin: pidemmällä hauduttamisella saa aikaa syvemmät maut, mutta lyhyemmässäkin ajassa tulee hyvää. Kerma pyöristää makuja ja tuo kastikkeeseen täyteläisyyttä. Lautasella pasta viimeistellään keolla parmesaania tai pecorinoa sekä basilikalla.

Testaa myös näitä arkeen sopivia pastoja:

Kermainen tomaattipasta

Helppo tomaattipasta samaa lempeyttä raikkaasta kermasta
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika25 minutes
Annokset: 2 –3

Raaka-aineet

  • 400 g 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 shalottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)
  • 1 tl suolaa
  • 2–3 tl hunajaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • pastaa (noin 180–200 g)
  • parmesaania tai pecorinoa
  • tuoretta basilikaa

Tee näin

  • Hienonna kuorittu shalottisipuli ja valkosipulinkynsi.
  • Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
  • Lisää tomaattimurska.
  • Anna hiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.
  • Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla.
  • Lisää kerma ja kuumenna.
  • Voit halutessasi tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin ja lämmittää pasta kiehuessa.
  • Keitä pasta al denteksi ja kumoa valutettu pasta kuuman kastikkeen joukkoon. Sekoita.
  • Tarjoa parmesaanin tai pecorinon ja basilikan kanssa.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa?