• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Pastat Yhden astian ruoat

One pot -lihapullapasta

One pot -pastat ovat olleet hyvän tovin suosiossa Atlantin tuolla puolella. Hiljalleen nämä arjen pelastajat ovat rantautuneet meillekin.

Ideana on, kuten nimikin jo kertoo, valmistaa koko ruoka yhdessä astiassa. Tiskiä tulee vähän – lihapullapastan jäljiltä tiskasin padan lisäksi vain keittiöveitsen ja leikkuulaudan. Lautaset ja viinivesilasit tiskasi kone. Helpoimmillaan yhden astian kokkaus toimii siten, että kaikki ainekset ladotaan kattilaan samaan aikaan. Lihapullapastassa kokonaisuus tekeytyy vaiheittain: tomaattikastike saa muhia ensin ylhäisessä yksinäisyydessään, sitten seuraksi laitetaan lihapullat ja lopuksi pasta. Lopputulos on erinomainen, sillä pasta täyttyy kypsyessään tomaattikastikkeen maukkaudella, ja lihapullat pysyvät mehevinä kastikkeessa.

Pastan kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei se ole tarjottaessa ylikypsää. Se kypsyy kuumassa kastikkeessa vielä pöydässäkin, joten ruoka kannattaa nostaa pöytään jo silloin, kun pasta on vasta melkein al dente.

 

 

 

Resepti


One pot -lihapullapasta
neljästä kuuteen annosta


tomaattikastike
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl öljyä
800g tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
1–1 1/2 tl suolaa
2 rkl punaviinietikkaa tai sherryviinietikkaa
2 rkl sokeria tai hunajaa
hieman chilikastiketta
mustapippuria myllystä

lihapullat
400 g jauhelihaa (esim. karitsan ja naudan lihan sekoitusta)
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl kanelia
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

lisäksi
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
150–200g pastaa (esim. spagetti)
tuoretta persiljaa
(tuoreita kirsikkatomaatteja)

Valitse kasari, kattila tai pata, jossa sekä valmistat että tarjoat ruoan.

Laita ensin kastike tekeytymään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulisilppua muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurskat sekä kaikki mausteet. Sekoita ja jätä hiljallee poreilemaan kannen alle.

Hienonna lihapullia varten kuorittu sipuli ja valkosipulin kynsi. Laita sipuli sekä mausteet jauheliharasiaan (poista ensin jauhelihan alla oleva paperi) tai kulhoon ja sekoita käsin taikinaksi. Pyörittele pullia ja upota ne tomaattikastikkeeseen kypsymään. Kypsennä noin 10 minuuttia.

Lisää kattilaan vesi ja pasta. Sekoita varovasti kerran tai pari, että pastat pysyvät irtonaisina. Keitä kunnes pasta on liki al dente. Ripottele päälle tuoretta persiljaa sekä kirsikkatomaatteja.

Huomaa, että pasta kypsyy kuumassa kastikkeessa vielä pöydässäkin. Keitä siis pasta mielummin hieman alikypsäksi. Voit tehdä tomaattikastikkeen ja lihapullat etukäteen. Lisää vesi ja pasta niin, että saat ruoan suoraan pöytään.

_____


9 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Porkkanahummus & pistaasidukkah
Next Post: Tomaattiset valkosipulileivät »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne / 52 weeks of deliciousness says

    18.10.2016 at 07:52

    Ooooh! tätä teen tällä viikolla 🙂 ihanat kuvat!

    Reply
  2. Hannele says

    30.11.2015 at 20:50

    Kiitos, Riitta!
    Nälkäisenä tekee just eniten mieli katsoa ruokakuvia. Se on vääääääryyyyyys.

    Reply
  3. Riitta says

    30.11.2015 at 13:25

    Milloinkohan sitä oppisi: älä katso ruokakuvia nälkäisenä – älä katso ruokakuvia nälkäisenä – älä katso ruokakuvia nälkäisenä – älä katso ruokakuvia nälkäisenä… 😀 Herkullisen näköistä ja kuuloista tämä!

    Reply
  4. Hannele says

    30.11.2015 at 06:14

    Kiitos, Tiina! Kirsikkatomaattiterttu teki näyttävyydelle saman kun minun kakuille marjakeko. Toimii aina!

    Lihapullapasta on ollut kyllä tykätty. Eilen sain ainakin kolme viestiä, joissa reseptiä kehuttiin. Jippii 🙂

    Reply
  5. Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli says

    29.11.2015 at 17:35

    One-pot-idea on kyllä ihan nerokas. Meidän yhden padan pastat ei ole kyllä näyttänyt ihan näin nätiltä 🙂 Loisto postaus!

    Reply
  6. Hannele says

    27.11.2015 at 20:23

    Nurmesniemen lentävä lautanen on ihanaihanaihana! Hovihankkijani (=äiti) soitti sen sadannen kerran kirpparilta ehkä vuosi tai kaksi sitten ja kysyi, onko ookoo, jos hän ostaa meille punaisen lentävän lautasen. Ihan minkälainen vain lentävä lautanen passaa, jos se on punainen 😀

    Joo, tuo pastan kypsyys on one-pottien haasteena.

    Reply
  7. Liisa says

    27.11.2015 at 14:49

    Ihana tuo punainen kasari! One-pottia on meilläkin tehty pari kertaa ja hyvää on aina tullut, vaikka tuon pastan kypsyyden kanssa onkin ollut vähän haasteita.

    Reply
  8. Hannele says

    25.11.2015 at 17:35

    Todellakin!
    Tsekkasin ruokahaasteeseen osallistuneet pastat. Listalla oli pari lihapullapastaa, ainakin kolme chorizopastaa ja pekonipasta 🙂 Marraskuu.

    Reply
  9. Heidi says

    25.11.2015 at 14:45

    Tiskaaminen on todella ärsyttävää, joten kaikki one pot -ohjeet ovat tervetulleita 🙂 Lihapullapasta sopisi sitä paitsi aivan loistavasti pimeään marraskuuhun, kun se on suoranaista lohturuokaa!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.