|

Tomaattiset valkosipulileivät

Kuva: Johanna Myllymäki

Valkosipulileipä, garlic bread, on klassinen alkuruoka tai huurteisen juoman kanssa tarjottava pikkusuolainen, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja todistaa taas tunnettua totuutta: vähemmän on enemmän.

Tomaattinen valkosipulileipä on hyvä esimerkki myös toisesta totuudesta: mitä vähemmän raaka-aineita, sitä laadukkaampia raaka-aineita. Kun maut ovat pelkistettyjä, kantaa jokainen pala kokonaisuutta. Valitse siis hyvää leipää, laadukasta oliiviöljyä, napakoita valkosipulin kynsiä ja kypsiä tomaatteja.

Valkosipulileipäset on yksi niistä resepteistä, jotka jäivät lopulta Suupaloja-kirjasta pois. Julkaisen kuukausittain yhden rannalle jätetyn reseptin täällä blogissa. Aiemmin blogissa on julkaistu jo mustaherukkafudge ja rapeaa polentaa, sienä & gorgonzolaa.

Testaa ennen kirjan julkaisua blogissa julkaistavia Suupaloja-reseptejä. Ota tekemästäsi ruoasta kuva ja julkaise se Instagramissa tai Twitterissä käyttäen aihetunnisteita #suupaloja ja #rentoapikkuruokaa. Voit myös laittaa kuvan kirjan Facebook-sivulle tai sähköpostitse osoitteeseen kokitjapotit (at) gmail.com. Kaikkien reseptejä testanneiden kesken arvomme kolme Suupaloja-kirjaa heti sen ilmestyttyä.

Resepti


Tomaattiset valkosipulileivät


hyvää, vaaleaa leipää
oliiviöljyä
valkosipulia
kypsiä tomaatteja
suolaa
tuoreita yrttejä (basilika, oregano, persilja)


Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi tai kaksi. Kaada oliiviöljyä kuppiin ja laita valkosipuliviipaleet öljyn sekaan. Anna maustua vähintään tunti.

Tee tomaatin kuoreen ristiviilto ja kasta tomaatit kiehuvaan veteen 10-20 sekunniksi. Kuori tomaatit, puolita ne ja koverra siemenet pois. Kuutioi hedelmäliha ja mausta tomaatti kevyesti suolalla.

Sivele leipäviipaleet ohuelti öljyllä, jonka valkosipuli on maustanut. Paahda leipiä pannulla tai uunissa, kunnes ne ovat rapeita. Laita rapean leivän päälle tomaattia ja viimeistele sormisuolalla ja tuoreilla yrteillä.

Huom! Voit käyttää tavallisten tomaattien sijaan kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja. Pieniä tomaatteja ei tarvitse kaltata, mutta koverra niistäkin siemenet pois.

_____

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.