• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Salaatit

Kvinoa-myskikurpitsasalaatti

Paahdettu myskikurpitsa ja maultaan pähkinään vivahtava kvinoa muodostavat talvisalaatin maukkaan rungon. Mausteinen vinaigrette antaa salaatille annoksen auringon makua.

Kvinoa-myskikurpitsasalaatti

Kvinoapohjaiset salaatit ovat suosikkejani. Kvinoa pitää hyvin nälkää, mutta ei aiheuta kaameaa iltapäivän tunteihin ajoittuvaa aivosumua. Teen salaattia usein reilun satsin ja syön sitä kotitoimistopäivinä pitkin viikkoa. Melkein mikään ei ole ihanampaa kuin valmiina jääkaapissa odottava ruoka. Jääkaappia hyvin kestävä ruoka on oivallista mukaan pakattavaa evästä, ja salaatti sopii hyvin myös illanviettoihin ja buffapöytiin.

Uunissa kuivatetut tomaatit sopivat kvinoan ja myskikurpitsan kaveriksi mainiosti. Ihanan makeat ja hieman hapokkaat tomaatit voi hyvin tehdä etukäteen. Myös kurpitsan voi hyvin paahtaa etukäteen. Ja kun komponentit ovat valmiina, syntyy salaatti nopeasti. Puoli kourallista mausteita sisältävä etikkainen kastike saa ruoan hehkumaan raikkautta.

Tätä salaattia – tai tämänkaltaista salaattia – tein joulun alla nyyttäri-pikkujouluihin sellaisella laitanpa vielä vähän tuota ja ehkä vielä hieman tätä -taktiikalla, joka on se kaikkein tavallisin ja rakkain tapa minulle kokata. Salaatista pidettiin ja sain nipun reseptitoiveita. Tässä tämä tulee!

Resepti

Kvinoa-myskikurpitsasalaatti

neljälle

  • 2 dl kvinoaa
  • pienehkö myskikurpitsa tai puolikas suuresta myskikurpitsasta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • noin 200 g kirsikkatomaatteja
  • kourallinen lehtipersiljaa

kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • noin 1 tl suolaa
  • 2–3 tl hunajaa tai agavesiirappia
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2–1 tl savupaprikaa
  • mustapippuria myllystä

tarjoiluun

  • lehtipersiljaa
  • tuoretta pinaattia tai esimerkiksi ituja

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Leikkaa pesty kurpitsa puoliksi ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Halutessasi voit leikata siivut vielä hieman pienemmiksi paloiksi. 
  3. Huiski kurpitsalohkojen päälle öljyä ja hieman suolaa. Sekoita. Paahda noin 30 minuuttia eli kunnes kurpitsa on liki kypsää ja saanut hieman paahteista pintaa.
  4. Laske uunin lämpö 120 asteeseen ja laita puolitetut kirsikkatomaatit uuniin leikkauspinta ylöspäin. Laita tomaattien alle joko leivinpaperi tai hieman öljyä. Kuivata noin tunti, ehkä enemmänkin, jotta tomaatit ovat hieman kuivahtaneet. Huiski päälle hieman öljyä ja suolaa.
  5. Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Halutessasi voit keittää kvinoan laimeassa kasvisliemessä tai maustaa keitinveden pienellä määrällä suolaa.
  6. Sekoita kastike.
  7. Yhdistä salaatin ainekset. Maistele ja lisää suolaa, makeutta tai happoa tarpeen mukaan. Voit myös halutessasi tietysti lisätä mausteisuutta.
  8. Tarjoa pinaatti- tai itupedin päällä. Viimeistele lehtipersiljalla


2 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Vuoden 2018 parhaat reseptit
Next Post: Oliivinpoimintaa Italiassa »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    14.1.2019 at 19:35

    Kiitos ihana Päivi! Ja miten mukava saada sinulta kommentti. JEEEE!

    Reply
  2. Päivi / Kokkeillaan says

    6.1.2019 at 16:32

    Meillä quinoapaketti on hautautunut kaapin takaosaan, liian kauas. Johonkin aikaan tein sitä useinkin, mutta miten lienee jäänyt unholaan?! Täytyy siirtää sitä näköetäisyydelle, jopa kosketusetäisyydelle. Tämä salaatti näyttää niiiiin hyvälle!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.