• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Pastat Yleinen

Kreikkalainen kanapasta

Kanapasta on arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja pitää nälän loitolla pitkään – sellaisiahan niiden arjen pelastajien täytyykin olla. Tämä kreikkalaisista mauista pirteyttä saanut kanapasta on pöydässä vartissa.

Kreikkalaisessa kanapastassa osa makumaailmasta sekoitetaan pastan joukkoon ja osa ladotaan valmiin pastan päälle. Näin pasta saa moniuloitteisuutta ja lisää sävyjä, kun esimerkiksi fetajuustoa on mukana sekä lämpimänä että kylmänä, samoin yrttejä. Pinaattina pastassa voi käyttää hyvin pakastepinaattia, se on helppo ja aina saatavilla oleva vaihtoehto tuoreille pinaatinlehdille. Juustona suosin aitoa fetaa, mutta mikä tahansa fetankaltainen salaattijuusto sopii ruokaan hyvin.

Resepti

 

 

 

Kreikkalainen kanapasta

neljälle

350–400 g pastaa (fusilli tai penne sopivat hyvin)

vettä + suolaa pastan keittämiseen

1 sipuli

1–2 valkosipulinkynttä 

1 rkl öljyä

2–3 broilerin rintafilettä

1 pss pakastepinaattia

200 g fetajuustoa

3 rkl ranskankermaa

suolaa 

mustapippuria

kourallinen tuoretta basilikaa

1–2 tomaattia

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.

Pasta kiehuessa kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota keskilämmöllä sipulisilppuja noin viisi minuuttia. Nosta lämpöä ja lisää paloitellut broilerinfileet. Paista broilerinpalat kypsiksi. 

Lisää sulatettu pinaatti. Sekoita. Murustele noin puolet fetajuustosta pannulle. Lisää myös ranskankerma sekä noin puolet basilikasta hienonnettuna. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita valutetun pastan joukkoon kastike. Kuutioi pastan päälle tomaatit ja murustele loput fetajuustosta. Viimeistele basilikalla.

_____


14 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Suolasarvet – pettämätön klassikkoresepti
Next Post: Hummuksella täytetyt kananmunat »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    11.4.2017 at 10:24

    Juuri näin. Arki on.

    Reply
  2. Hannele says

    11.4.2017 at 10:04

    Jes!
    Ymmärrän italialaisia oikein hyvin: pasta on aina hyvä vaihtoehto.

    Reply
  3. Hannele says

    11.4.2017 at 10:04

    Mahtavaa!

    Reply
  4. Hannele says

    11.4.2017 at 10:03

    Kevättä kohti, kevättä kohti. Yllättäen yrtit ja valoisat kuvat ovat taas alkaneet kiinnostaa.

    Reply
  5. Hannele says

    11.4.2017 at 10:03

    Kiva kuulla, Sirkku!
    Sama raaka-aine eri muodossa toimii kyllä aina.

    Reply
  6. Hannele says

    11.4.2017 at 10:01

    Kiitos, Sofia!

    Reply
  7. Hannele says

    11.4.2017 at 10:01

    No tietty! Mitäs se sellainen kokkailu olisi, jossa ei sovellettaisi 😀

    Reply
  8. Mari says

    11.4.2017 at 07:58

    Selkeä arjen pelastaja, pöydässä 15 minuutissa!

    Reply
  9. Kulinaari says

    10.4.2017 at 20:21

    Pastaruoat on arjen pelastus ja tämä tuntuu just kokeilun arvoiselta.

    Reply
  10. Veera says

    10.4.2017 at 19:46

    Tosi kaunis pasta. <3 Kyllä maks 20 minuutin ruoka on juurikin arkeen sopiva, jotain vastaavaa voisinkin huomenna kokeilla. Jee, yksi ruokaongelma vähemmän tällä viikolla. 😀

    Reply
  11. Johanna / Hellan ja viinilasin välissä says

    10.4.2017 at 17:49

    Arjen pelastajat ovat aina tarpeeseen. Ihanan värinen ruoka 🙂

    Reply
  12. Sirkku says

    10.4.2017 at 17:41

    Miekin tykkään käyttää silloin tällöin ruoassa jotain raaka-ainetta sekä lämpimänä että kylmänä – esimerkiksi just fetaa. Arjen pelastajan pitää olla just tällainen nopea ja helppo, mutta kivalla twistillä.

    Reply
  13. Sofia says

    10.4.2017 at 16:34

    Juuri näin! Arjen pelastajia saa muunneltua ja monimuotoistettua riippuen ihan niinkin pienillä asioille, kuin missä vaiheessa ruoan valmistusta ainesosat sekoittaa. Mainio postaus!

    Reply
  14. Sari - CampaSimpukka says

    10.4.2017 at 15:34

    Tätä tänään! Soveltaen tietty 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.